Mchenga Nkwichi Lodge

Lake Niassa, Mozambique

Bijzondere lodge aan het Malawi meer

Mchenga Nkwichi Lodge ligt aan het Niassa meer in Mozambique. De lodge ligt in het Manda wildreservaat dat is opgezet om zowel het wild en de natuur intact te laten, en Mchenga Nkwichi probeert dan ook zo min mogelijk impact te hebben op de omgeving. Bovendien steunt Mchenga Nkwichi Lodge de lokale economie, bijvoorbeeld door zo veel mogelijk lokale werknemers in dienst te nemen. De service is uiterst vriendelijk en samen met de geweldig mooie locatie maakt dit Mchenga Nkwichi Lodge tot een zeer bijzondere accommodatie.

Meer informatie Meer informatie
unspecified

Ontspanning

Meer informatie Meer informatie
333607_10151287370708756_788722939_o

Cultuur

Maak kennis met een andere cultuur

Meer informatie Meer informatie
280709_10151338437603756_2290784_o

Fly Camping

Bewonder de schitterende sterrenhemeld

Meer informatie Meer informatie
902497_10151535605298756_1438088754_o

Een idyllische omgeving

Meer informatie Meer informatie
unspecified4KJWHM68

Verken de prachtige onderwaterwereld

Meer informatie Meer informatie
66

Kampvuur

Geniet van een heerlijk drankje bij het kampvuur

Meer informatie Meer informatie
Nkwichi008

Dineren

Een heerlijk diner op het strand

Meer informatie Meer informatie
919678_10151756047503756_228844172_o

Activiteiten

Neem deel aan één van de leuke activiteiten

Meer informatie Meer informatie
Hamock_on_platform

Een schitterend uitzicht

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Mchenga Nkwichi Lodge

Mchenga Nkwichi Lodge bestaat uit zeven chalets en twee villa's genaamd het Makolo House en het Songea House & Chalet. De verblijfsmogelijkheden zijn opgebouwd uit natuurlijke materialen zoals riet, steen, boomstammen en ander lokaal hout.

Chalets

De chalets zijn verstopt tussen de bomen aan de rand van het meer, om de natuurlijke oever niet te verstoren. Ze hebben allemaal een eigen karakter, zijn zeer ruim en op voldoende afstand van elkaar gebouwd om je privacy te waarborgen. Het bed is gemaakt uit oude boomstammen. Ieder chalet heeft een ensuite badkamer in de buitenlucht. Op je eigen veranda vind je overdag verkoelende schaduw en hier kun je wegdromen in je leunstoel of hangmat.

891949_10151467773118756_1173182324_o
55
33

Makolo House

Makolo House is een zeer ruime villa en ligt diep in de Afrikaanse bush. Deze villa vormt zo een discrete hide-away. Je beschikt over twee slaapkamers met een hoog dak en een ensuite badkamer. Op een verhoogd dek kun je genieten van zonsondergangen boven het meer en je hebt een privédoorgang naar een strandje waar je kunt zwemmen. Op een loopafstand van tien minuten ligt het hoofdgebouw waar je gebruik kunt maken van alle faciliteiten. Je maaltijden worden verzorgd door een eigen chef.

Songea House & Chalet

Songea House & Chalet is zeer geschikt voor families en grotere gezelschappen en beschikt over een privéstrand en een luxe dinergedeelte in de buitenlucht. Songea House zelf heeft een grote loungeruimte en een rond zitgedeelte op een lager niveau. Op een open, tweede verdieping bevindt zich de slaapkamer met een balkon dat uitkijkt op de lounge. Ook in het losstaande chalet van Songea House kunnen gasten verblijven, waardoor deze villa uitermate geschikt is voor groepen en families. Het chalet beschikt over een badkamer met een tweepersoons bad en je kijkt vanuit het badwater uit over het prachtige Niassa meer.

33336
houses-carousel-nkwichi-41

Faciliteiten en activiteiten van Mchenga Nkwichi Lodge, Mozambique

Restaurant

Het restaurant van Mchenga Nkwichi Lodge ligt op de eerste verdieping van het hoofdgebouw zodat je tijdens het eten kun genieten van schitterende uitzichten over het meer. Een tweede populaire locatie om te dineren is het dek tussen de vijgenbomen en enorme granieten rotsblokken aan de waterkant. Ook 's ochtends is dit een prachtige plek om te ontbijten. Maaltijden kun je uiteraard ook in je eigen chalet nuttigen.

Veel van de ingrediënten van de maaltijden komen van een naastgelegen tuinbouwproject dat wordt gerund door het Manda Wilderness Conservation Project. Hier leren lokale boeren om fruit en groente te kweken, waar je tijdens uw verblijf de vruchten van plukt. De chefs van Mchenga Nkwichi creëren met een mix van Westerse recepten en de traditionele Mozambiquaanse keuken overheerlijke gerechten.

Safari

Je kunt een kampeersafari ondernemen in het Manda wildreservaat. Je wandelt met een gids naar een kampeerlocatie waar je midden in het Afrikaanse wilde de nacht doorbrengt. Ook in de directe omgeving zijn prachtige wandelingen te maken, al dan niet onder begeleiding van een gids. Een andere kampeerexcursie maak je met een traditionele dhow (zeilboot). Je vaart met een gids naar een afgelegen strand, waar een chef de vers gevangen vis bereidt op de barbecue. 's Avonds zul je dan zien waarom ontdekkingsreiziger David Livingstone het Niassa meer de bijnaam "Lake of Stars" gaf.

Culturele excursies

Ook kun je je in de dhow naar het nabijgelegen Likoma eiland in het meer laten varen dat tot Malawi behoort. Hier krijg je een rondleiding langs bezienswaardigheden zoals een ruim honderd jaar oude kathedraal.

Activiteiten

Mchenga Nkwichi Lodge beschikt over over een catamaran, verschillende kano's en snorkelfaciliteiten om het meer mee te verkennen.

Duurzaam

Mchenga Nkwichi Lodge is een schoolvoorbeeld van duurzaam toerisme. De wc's zijn ecologisch, een innovatieve oven werkt op zonnewarmte en sinds kort draait de lodge geheel op zonne-energie. Bovendien is Mchenga Nkwichi Lodge gebouwd door lokale bewoners en zijn velen van hen nog steeds in dienst van de lodge. Ieder personeelslid, zo'n vijftig in totaal, onderhoudt op zijn of haar beurt zo'n vijftien familieleden. Op die manier steunt Mchenga Nkwichi Lodge de lokale bevolking. Daarnaast gaat vijf procent van de omzet van Mchenga Nkwichi naar verschillende projecten van de Manda Wilderness Community Trust, dat behalve het beschermen van de natuur ook vijf scholen, een kliniek, een maïsmolen en twee kerkdaken heeft gebouwd. Bovendien hielp het Manda Wilderness Agricultural Project zo'n 350 lokale boeren de voedingswaarde van hun producten te verhogen.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven