Nkwichi Lodge

Lake Malawi, Mozambique

Bijzondere lodge aan het Malawi meer

Mchenga Nkwichi Lodge ligt aan het Niassa meer in Mozambique. De lodge ligt in het Manda wildreservaat dat is opgezet om zowel het wild en de natuur intact te laten, en Mchenga Nkwichi probeert dan ook zo min mogelijk impact te hebben op de omgeving. Bovendien steunt Mchenga Nkwichi Lodge de lokale economie, bijvoorbeeld door zo veel mogelijk lokale werknemers in dienst te nemen. De service is uiterst vriendelijk en samen met de geweldig mooie locatie maakt dit Mchenga Nkwichi Lodge tot een zeer bijzondere accommodatie.

Meer informatie Meer informatie
unspecified

Ontspanning

Meer informatie Meer informatie
Nkwichi_Lodge_Mozambique_(Nikon_photos)_November_2018_Alisa_Bowen_(107_of_243)

Een goed ontbijt

De lodge serveert iedere ochtend een heerlijk ontbijt, zodat je de dag goed kunt beginnen.

Meer informatie Meer informatie
Nkwichi_Star_Bed_(5)

Slapen onder de sterrenhemel

De lodge is voorzien van een 'star bed', waarvandaan je 's avonds kunt genieten van een schitterende sterrenhemel.

Meer informatie Meer informatie
unspecifiedI2FQ1XYX

Helder water

Je kunt hier prachtig kanoën op het heldere water rondom de lodge.

Meer informatie Meer informatie
a_path_to_sunset

Mooie zonsondergang

Je kunt vanuit de lodge genieten van een prachtige zonsondergang en sterrenhemel.

Meer informatie Meer informatie
33

Heerlijk genieten

Meer informatie Meer informatie
333607_10151287370708756_788722939_o

Cultuur

Maak kennis met een andere cultuur

Meer informatie Meer informatie
Snorkelling

Ontdek de bijzondere onderwaterwereld

Je kunt hier heel goed snorkelen en de mooie onderwaterwereld ontdekken.

Voorbeeldreis met deze accommodatie

N_cuamba
Puur en authentiek: voor de liefhebber van het échte Afrika
Bekijk voorbeeldreis

Actieve reis Malawi en Mozambique

Avontuurlijke rondreis Malawi & Mozambique

21-daagse reis vanaf €7.000,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Nkwichi Lodge

Mchenga Nkwichi Lodge bestaat uit zeven chalets en privé huizen. De verblijfsmogelijkheden zijn opgebouwd uit natuurlijke materialen zoals riet, steen, boomstammen en ander lokaal hout.

Chalets

De chalets zijn verstopt tussen de bomen aan de rand van het meer, om de natuurlijke oever niet te verstoren. Ze hebben allemaal een eigen karakter, zijn zeer ruim en op voldoende afstand van elkaar gebouwd om je privacy te waarborgen. Het bed is gemaakt uit oude boomstammen. Ieder chalet heeft een ensuite badkamer in de buitenlucht. Op je eigen veranda vind je overdag verkoelende schaduw en hier kun je wegdromen in je leunstoel of hangmat.

NL-0020
NL-0031
NL-0057

Privé villa's

De lodge is tevens voorzien van privé villa's, welke zeer geschikt zijn voor voor families en grotere gezelschappen. Deze villa's zijn voorzien van meerdere slaapkamers, een ensuite badkamer, verschillende terrassen en toegang tot het meer en een privéstrand. Op een verhoogd dek kun je genieten van zonsondergangen boven het meer. Je maaltijden worden verzorgd door een eigen chef.

Faciliteiten en activiteiten van Nkwichi Lodge, Mozambique

Restaurant

Het restaurant van Nkwichi Lodge ligt op de eerste verdieping van het hoofdgebouw zodat je tijdens het eten kun genieten van schitterende uitzichten over het meer. Een tweede populaire locatie om te dineren is het dek tussen de vijgenbomen en enorme granieten rotsblokken aan de waterkant. Veel van de ingrediënten van de maaltijden komen uit de omgeving van de lodge. De chefs van Nkwichi creëren met een mix van Westerse recepten en de traditionele Mozambiquaanse keuken overheerlijke gerechten.

Zwembad

De lodge is voorzien van een stenen bad, waar je heerlijk kunt ontspannen na een enerverende dag.

Activiteiten

Mchenga Nkwichi Lodge beschikt over over een catamaran, verschillende kano's en snorkelfaciliteiten om het meer mee te verkennen.

Safari

Je kunt een kampeersafari ondernemen in het Manda wildreservaat. Je wandelt met een gids naar een kampeerlocatie waar je midden in het Afrikaanse wilde de nacht doorbrengt. Ook in de directe omgeving zijn prachtige wandelingen te maken, al dan niet onder begeleiding van een gids. Een andere kampeerexcursie maak je met een traditionele dhow (zeilboot). Je vaart met een gids naar een afgelegen strand, waar een chef de vers gevangen vis bereidt op de barbecue. 's Avonds zul je dan zien waarom ontdekkingsreiziger David Livingstone het Niassa meer de bijnaam "Lake of Stars" gaf.

Culturele excursies

Ook kun je je in de dhow naar het nabijgelegen Likoma eiland in het meer laten varen dat tot Malawi behoort. Hier krijg je een rondleiding langs bezienswaardigheden zoals een ruim honderd jaar oude kathedraal.

Duurzaam

Mchenga Nkwichi Lodge is een schoolvoorbeeld van duurzaam toerisme. De wc's zijn ecologisch, een innovatieve oven werkt op zonnewarmte en sinds kort draait de lodge geheel op zonne-energie. Bovendien is Mchenga Nkwichi Lodge gebouwd door lokale bewoners en zijn velen van hen nog steeds in dienst van de lodge. Ieder personeelslid, zo'n vijftig in totaal, onderhoudt op zijn of haar beurt zo'n vijftien familieleden. Op die manier steunt Mchenga Nkwichi Lodge de lokale bevolking. Daarnaast gaat vijf procent van de omzet van Mchenga Nkwichi naar verschillende projecten van de Manda Wilderness Community Trust, dat behalve het beschermen van de natuur ook vijf scholen, een kliniek, een maïsmolen en twee kerkdaken heeft gebouwd. Bovendien hielp het Manda Wilderness Agricultural Project zo'n 350 lokale boeren de voedingswaarde van hun producten te verhogen.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven