Aitutaki en Atiu

Cook eilanden

Het summum van romantiek: turquoise lagune, heerlijk eten, opzwepende muziek en een prachtig achterland. Wij adviseren je graag over Aitutaki en Atiu!

Romantiek ten top

Een bezoek aan de Cook Eilanden is niet compleet zonder naar het atol Aitutaki te reizen, 40 minuten vliegen vanaf Rarotonga. Aitutaki omvat een enorme, felblauwe lagune omgeven door koraalriffen en vele kleine, witte eilandjes, waar palmbomen voor de nodige schaduw zorgen. Far from the madding crowd vind je op Aitu de pure eenvoud van de Cook Eilanden.

Voorbeeldreizen in deze regio

Couple sitting by the bonfire
Ontdek de verschillende eilanden Rarotonga en Aitutaki
Bekijk voorbeeldreis

Romantiek op de Cook eilanden

13 dagen vanaf € 5.400,- per persoon

Wat maakt Aitutaki en Atiu zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie

Geweldige resorts

Meer informatie Meer informatie

Kleurrijke bevolking

Meer informatie Meer informatie

Prachtig achterland

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Pacific_Resort_2_S

Aitutaki - een warm bad

Dankzij de warme sfeer op Aitutaki glijden na een paar dagen alle aardse beslommeringen gegarandeerd van je af. Nergens op de Cook Eilanden vind je zulke goede dansers als hier. De dansshows zijn wild en de drums opzwepend. Vanaf de Maungapu, de hoogste piek, heb je een adembenemend uitzicht op de turquoise lagune. En tijdens een bootexcursie naar een van de motu's (onbewoonde eilandjes) krijg je echt het gevoel na een ontdekkingsreis op een onbewoond eiland te zijn beland.

Atiu - nog onontdekt

Voor wie die de tijd heeft en weinig waarde hecht aan luxe, is Atiu een aanrader. Er zijn maar een paar witte stranden om te zwemmen. Vlak aan het land ligt een breed rif en in het achterland wisselen dichte regenwouden, dorpjes en akkers elkaar af.
In de grot van Anatakitaki loodst een gids je tussen de stalactieten en stalagmieten door. Je krijgt onder meer de zeldzame vogelsoort de kopeka te zien. Dankzij sonar vliegen ze diep de donkere zandsteengrotten in de makatea (gefossiliseerd koraal) in. Typerend voor Atiu is de tumunu, een drinkfeest in een brouwerij waar mannen in een kring zitten en om beurten een beker leeg drinken. Het smaakt meer naar wijn dan naar bier en is behoorlijk sterk. Als je genoeg gedronken hebt, laat je wat geld achter voor de brouwer. Het leven kan toch zo simpel zijn.

Atiu_Anatakitaki-Cave-Tour
Lagoon-Passage-to-One-Foot-Island

One Foot Island op Aitutaki

Ten noorden van Aitutaki ligt het idylisch eilandje Tapuaetai. Het wordt ook wel ‘One Foot Island' genoemd, omdat de vorm doet denken aan een voet. Tapuaetai is het kleinste eilandje ter wereld dat een eigen postkantoor heeft. Tegen een kleine vergoeding kun je hier je paspoort laten stempelen. Dit Robinson Crusoë-eilandje laat zich uitstekend te voet verkennen, maar ook kun je er gewoon lui een boek lezen, snorkelen of zwemmen.

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Hoogtepunten volgens onze Cook eilanden reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven