Bijzondere rondreis door centraal en noord Thailand, incl. strandverlenging

21 dagen vanaf € 4.100,- per persoon

Verkort reisprogramma van deze voorbeeldreis

Individuele rondreis van 21 dagen met privé gids waarbij je verblijft in bijzondere accommodaties. Enkele hoogtepunten in Bangkok zijn een culinaire fietstocht en een bezoek aan de privécollectie van de koninklijke familie. Daarnaast bezoek je de River Kwai en historische tempels in Ayutthaya. In het noorden verken je Chiang Mai met fiets- en boottochten en maak je bij de Gouden Driehoek kennis met traditionele bergstammen. Je sluit de reis af met een ontspannen strandverlenging bij Khao Lak.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze voorbeeldreis zo speciaal?

Meer informatie Meer informatie

Culinaire tocht door Bangkok

Kennis maken met het fenomeen "eten in de straat" van Bangkok

Meer informatie Meer informatie

Kleurrijke bergstammen

Ontmoet de traditionele bergstammen in de "Goude Driehoek"

Meer informatie Meer informatie

Floathouse River Kwai

Verblijf op de River Kwai

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Route arrow Bangkok

Je vliegt vandaag met KLM van Amsterdam naar Bangkok.

Dag 2-4
1364907617

Verken het bruisende Bangkok

Na aankomst in Bangkok word je verwelkomd door je gids en volgt er een transfer naar het Cabochon Hotel. Hier verblijf je de komende drie nachten. De volgende twee dagen maak je een halve dagexcursie, waarbij je de hoogtepunten van Bangkok, zoals het koninklijk paleis en de Wat Pho, de oudste tempel van Bangkok, met de smaragdgroene Boeddha bezoekt. In de Ananta Samakhorn troonzaal kun je de privécollectie van de Thaise koninklijke familie aanschouwen. Dit indrukwekkende gebouw uit 1907 werd oorspronkelijk gebruikt voor officiële gelegenheden, maar is nu ook toegankelijk voor publiek.

De volgende dag zul je wandelend, per fiets en per tuk tuk, kennis maken met het fenomeen 'eten in de straat' in Bangkok. Tijdens de excursie bezoekt je verschillende locaties en kunt je genieten van vele culinaire verassingen. Ook bezoek je Chinatown en andere locaties die elke Bangkokbezoeker beleeft moet hebben. Je eindigt bij de Wat Arun, oftewel de "Temple of Dawn" met een schitterend uitzicht over de stad en de Chao Praya rivier.

dag 5-6
1367507249

Bezichtig de beroemde brug over de "River Kwai"

Na het ontbijt vertrek je richting Kanchanaburi. Onderweg stop je bij een lokale markt langs het spoor, een drijvende markt en kom je langs de beroemde brug over de Kwai rivier. Het laatste stukje naar je accommodatie gaat over het water per longtailboot. Je overnacht twee nachten in Floathouse River Kwai. Vergeet geen wandelschoenen en zwemkleding mee te nemen, want je zult een bezoek brengen aan de prachtige watervallen in het Erawan National Park.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
dag 7
1367507300

De tempels en ruïnes in het historische park van Ayutthaya

Je vertrekt vandaag vroeg naar Ayutthaya. Hier kun je het historische park met alle tempels en ruïnes verkennen en als de tijd het toelaat een aantal lokale huizen. Ook breng je een bezoek aan een lokale markt. Je overnacht in Iudia on the River.

Ontbijt
dag 8-10
1367507323

Te fiets het dagelijkse leven in Chiang Mai aanschouwen

's Ochtends bezoek je het koninklijke zomerpaleis en een van de meest bijzondere gotische Boeddhistische tempels. Daarna rijd je terug naar Bangkok en volgt er een binnenlandse vlucht naar Chiang Mai. Hier word je ontvangen door je gids, die je naar je hotel zal brengen. Je overnacht de komende drie nachten in Yaang Come Village.
De volgende dagen maak je onder andere een fietsexcursie door de stad, waarbij je het dagelijkse leven in Chiang Mai kunt aanschouwen. Ook bezoek je de bekende Wat Prathat Doi Suthep. Hier kun je de treden naar boven beklimmen om vervolgens te genieten van het schitterende uitzicht. Na een bezoek aan een lokale boerderij net buiten de stad, vaar je per longtailboot weer terug naar het centrum.

Ontbijt
Dag 11
599242 463207540373332 841817484 n

Ontdek de jungle achtige omgeving van Lisu

Na het ontbijt rijd je naar de omgeving van het bergdorpje Lisu, waar je verblijft in Lisu Lodge. Hier begint een actieve dag, inclusief een bezoek aan een traditioneel dorpje en een fietstocht. Na een picknick vaar je met een vlot over de rivier naar een traditioneel Ahka dorpje.

Ontbijt
Lunch
Dinner
dag 12-13
956844

Bergstammen en prachtige uitzichten bij Chiang Rai

Vandaag rijd je verder naar Chiang Rai. Onderweg stop je voor een koffiepauze in een lokaal dorpje of bij het Charin Garden resort, bekend om de huisgemaakte lekkernijen. Ook bezoek je de beroemde witte tempel Wat Rong Khun. Je overnacht twee nachten in The Legend Resort.
De volgende dag verken je de bergachtige omgeving per 4x4. Je brengt onder andere een bezoek aan een lokaal bergdorpje, dat ooit de thuisbasis was van Khun Sah, de beruchte drugsbaron. Ook bezoek je de Doi Hua Mae Kham vallei, dat door vele wordt beschreven als een van de mooiste plekken van Thailand tijdens de zonsopkomst.

Ontbijt
Lunch
Dag 14-20
Dining gallery 179 geknipt

Ontspannen strandverlenging bij Khao Lak

Vandaag vlieg je naar Phuket, waar de je komende zeven dagen zult verblijven in Khao Lak. Je overnacht in het prachtige The Sarojin in een Garden Residence op basis van logies en ontbijt.

Ontbijt
dag 21

Phuket Route arrow Amsterdam

Er is alweer een einde gekomen aan je reis door Thailand. Na het ontbijt vlieg je naar Bangkok, waarvandaan je terugvliegt naar Amsterdam.

Ontbijt
dag 21

Amsterdam

Aankomst Amsterdam

Inbegrepen

  • Intercontinentale vluchten met KLM, gebaseerd op economy class
  • Genoemde binnenlandse vluchten
  • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Vervoer over land per privé auto met airconditioning, incl. chauffeur en Engels sprekende gids
  • Entreegelden
  • Verblijf en verzorging zoals omschreven
  • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

  • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

Trip arrow right
Mb 612 inle
Zeer afwisselende reis van het zuiden tot het verre noorden
Bekijk voorbeeldreis

Actief op reis door Myanmar

21 dagen vanaf € 6.700,- per persoon

Bagan myanmar hot air balloon high
Inclusief meerdaagse cruise en ballontocht over Baganvlakte
Bekijk voorbeeldreis

Myanmar in stijl

16 dagen Vanaf € 4.800,- per persoon

Sukhothai in depth picture
Isaan regio | Golfen in Khao Yai Sukhotai | Bergstammen | Duurzaam Olifantenproject
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Thailand, maar dan anders

17 dagen vanaf € 5.600,- per persoon

330 noord laos
Chiang Rai | Meerdaagse Mekong cruise | Laos van Noord naar Zuid | Angkor
Bekijk voorbeeldreis

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven