de Noordkaap en het Noordwesten

Zuid-Afrika

Welkom in de dunstbevolkte regio van Zuid-Afrika.

De dunstbevolkte regio van Zuid-Afrika

De Noordkaap, de grootste en dunstbevolkte regio van Zuid-Afrika, bestaat uit halfwoestijn. Het omvat de Groot Karoo en de zuidelijke uitloper van de Kalahari woestijn. De Noordkaap vormt één ecosysteem met de Ai-Ais in de Namibische Fish River Canyon. Als in september de eerste regen valt, bloeien de wilde Namaqualand-bloemen twee à drie weken lang tot zover het oog reikt. In het noordwesten, grenzend aan Botswana, is vooral het Madikwe wildpark een bezoek waard.

Voorbeeldreizen naar de Noordkaap en het Noordwesten

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

RVR-HexRiverValley4-HRes
Meerdaagse Rovos Rail treinreis | wildreservaten | Kaapstad
Bekijk voorbeeldreis

Luxe treinreis en safari Zuid-Afrika

Nostalgische trein-en autorondreis door malariavrij Zuid-Afrika

15-daagse rondreis vanaf € 5.900,- per persoon

Bijzondere accommodaties in de Noordkaap en het Noordwesten

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

WELCOME2
Bijzondere lodge In malariavrij Zuid Afrika
Bekijk accommodatie
lelapalodge-060408
Intieme safari lodge met schitterende uitzichten
Bekijk accommodatie
Motse_Deck_3
Exclusieve safari lodge in de Kalahari
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in de Noordkaap en het Noordwesten

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt de Noordkaap en het Noordwesten zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Augrabies_Falls

Augrabies Falls

Meer informatie Meer informatie
Namaqua_flower_season_2

Namaqualand in bloei

Een kleurrijke omgeving

Meer informatie Meer informatie
Zuid-Afrika safari | Kgalagadi Transfrontier Park

Rijden door het Kgalagadi Transfrontier Park

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Zuid-Afrika Noordkaap | Kgalagadi Transfrontier Park

De halfwoestijn van de Kgalagadi

Kgalagadi betekent 'land van dorst' en dat is erg toepasselijk voor het Kgalagadi Transfrontier Park, een woestijnpark zonder grenzen in de zuidelijke Kalahariwoestijn. Het bestaat uit het Kalahari Gemsbok National Park in Zuid-Afrika en het Gemsbok National Park in Botswana. In totaal beslaat het Kgalagadi Transfrontier Park 38.000 km². Het woestijnpark kenmerkt zich door diepe kleuren. De rode zandduinen bieden weinig houvast voor vegetatie en het effect is letterlijk fantastisch. Hier leven springbokken, gemsbokken, de zwartgemaande woestijnleeuw en andere wildsoorten die op zeer weinig water kunnen overleven. De woestijnleeuw voedt zich met blauwe wildebeesten, springbokken, elanden en rode hartebeesten die door dit gebied trekken.

Het grote gat van Kimberley

Kimberley is de hoofdstad van de Noordkaap en dé diamantenhoofdstad van de wereld. Hier is de diamantindustrie van Zuid-Afrika in 1866 begonnen met de vondst van een wit kiezelsteentje dat een 21.25 karaat diamant bleek te zijn. Vijf jaar later werd een nog grotere diamant gevonden op de helling van het Colesberg Kopje. Hierop trokken duizenden mijnwerkers naar de heuvel en maakten hem een kopje kleiner, of liever gezegd: de heuvel maakte plaats voor de 'Big Hole', naar verluidt het grootste gat dat ooit met mensenhanden is gegraven.

Zuid-Afrika reizen | Big Hole Kimberley
SAT-000-0922G_-_Kimberley_oude_tram
Zuid-Afrika natuur | Augrabies National Park

Augrabies Falls National Park

Augrabies Falls National Park is niet zo'n groot park (820 km2) en het is ook hier vrij droog. Daarmee is Augrabies een geschikte habitat voor de antilopesoort klipspringer. In het noorden van het park wordt getracht om een levensvatbare populatie van zwarte neushoorns op te bouwen. De voornaamste trekpleister is de 56 meter hoge waterval in de Oranjerivier, die vooral in de regentijd erg indrukwekkend is. Door erosie is de granieten kloof eronder uitgehold en het verhaal gaat dat er een diamantschat verborgen ligt in een kolk onder de waterval. De oorspronkelijke hottentot bevolking noemden de waterval Ankoerebis, wat zoveel betekent als 'plaats van grote geluiden'. Later werd deze naam door de Voortrekkers verbasterd tot Augrabies.

Wilde honden in het Madikwe wildreservaat

Het malariavrije Madikwe wildreservaat (75.000 hectare) was ooit onproductief land dat in zijn oorspronkelijke staat is teruggebracht. Er zijn veel olifanten en wilde honden in het gebied geïntroduceerd. Inmiddels heeft Madikwe de op één na grootste olifantenpopulatie van Zuid-Afrika en is het wildpark een zeer populaire bestemming om een paar dagen door te brengen. De rijke diversiteit van vegetatie trekt een grote verscheidenheid aan wild aan. Ook landschappelijk is Madikwe zeer divers. Kenmerkend voor Madikwe zijn de uitgestrekte savannelanden waarvan het gras niet zo heel hoog groeit, zodat je het wild goed kunt zien. Daarnaast kent het park open graslanden en rotsheuvels.

Madikwe

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven