KwaZulu Natal, Swaziland, Lesotho en Drakensbergen

Zuid-Afrika

Ontdek de natuurlijke schoonheid van KwaZulu, Lesotho en Swaziland en het hooggebergte Drakensbergen. De oostkant van Zuid-Afrika is uitermate geschikt voor strand- en natuurliefhebbers.

Op reis door KwaZulu Natal, Swaziland en Lesotho

Steeds meer bezoekers ontdekken de ongerepte stranden, bergen en wildreservaten van KwaZulu Natal, een van de vele prachtige provincies in Zuid-Afrika. Deels omringd door de bergketen Drakensbergen, ligt het onafhankelijke bergstaatje Lesotho. Ook wel het dak van Afrika genoemd. Met haar schitterende berglandschappen, trotse en lokale bewoners, eindeloze wandelpaden en fascinerende cultuur is het zeker een aanrader om te bezoeken. Het autonome koninkrijkje Swaziland telt talloze kleine dorpjes en natuurreservaten. In de hoofdstad Mbabane kun je op de markt Afrikaanse kunst kopen tegen een redelijke prijs.

Voorbeeldreizen naar KwaZulu Natal, Swaziland, Lesotho en Drakensbergen

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

Guest_Suite_6_-_Photo_by_Christian_Sperka_Photography
Allesomvattende kennismaking inclusief safari, strand, natuur en steden
Bekijk voorbeeldreis

Autorondreis hoogtepunten Zuid-Afrika

Bed & Breakfast autorondreis Zuid-Afrika

28-daagse rondreis vanaf €3.600,- per persoon

Makakatana_-_S_Paton.IMG_0464_2
Safari's en Drakensbergen Johannesburg cultuurrijke strandverlenging
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Zuid-Afrika en Mozambique

Individuele rondreis Zuid-Afrika en Mozambique

18-daagse selfdrive vanaf € 7.600,- per persoon

Bijzondere accommodaties in KwaZulu Natal, Swaziland, Lesotho en Drakensbergen

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

Cleopatra_gespiegeld
Culinair juweeltje in de Drakensbergen
Bekijk accommodatie
ZA_Foresters_Arms_terrace
De ideale uitvalsbasis om Swaziland te ontdekken
Bekijk accommodatie
Chalets_16-08-14_(18)
Prachtig gelegen lodge in Mahony privé wildreservaat
Bekijk accommodatie
Pool_Area
Schitterend gelegen lodge met spectaculair uitzicht
Bekijk accommodatie
phinda-vlei-lodge-31
Kleinschalige safari lodge in groots wildreservaat
Bekijk accommodatie
cottage_deck
Mooie lodge in het hartje van de battlefields
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in KwaZulu Natal, Swaziland, Lesotho en Drakensbergen

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt KwaZulu Natal, Swaziland, Lesotho en Drakensbergen zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Duiken_schildpad

Duiken en snorkelen bij Thonga Beach

In het juiste seizoen kun je hier de zeeschildpadden zien

Meer informatie Meer informatie
wandelen

Wandelingen door de Drakensbergen

Het hooggebergte Drakensbergen biedt uitstekende mogelijkheden voor wandelaars, mountainbikers en hikers.

Meer informatie Meer informatie
Cleopatra Mountain Farmhouse | Drakensbergen | paardrijden

Paardrijden in de Drakensbergen

Bijvoorbeeld vanuit Cleopatra Mountain Farmhouse

Meer informatie Meer informatie
Zuid-Afrika reizen | traditionele dans Swaziland

Traditionele dans in Swaziland

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
SAT-000-1420G_-_Durban_skyline

Havenstad Durban

Dankzij haar rijke Indiase cultuur is havenstad Durban een culinair walhalla, met opwindende geuren die in de lucht hangen en warme kleuren die afsteken tegen strakblauwe luchten. Je kunt uitstapjes maken naar de gigantische suikersilo's aan de haven, wandelen in de botanische tuinen, moderne én traditionele Zuid-Afrikaanse kunst bekijken in het hippe BAT Centre, kunst kópen in het African Art Centre en winkelen op Victoria market.

De Drakensbergen, Midlands en Sanipas

De Drakensbergen, de hoogste bergketen van Zuid-Afrika, biedt legio mogelijkheden voor wandelaars. De Drakenbergen herbergen 35 procent van de culturele erfenis van het San-volk dat tot in de 19de eeuw in Zuid-Afrika woonde. Hun rotstekeningen geven een levendig beeld van hoe zij hun land en de dieren erin zagen. Op verschillende plaatsen, onder meer bij Giant's Castle in de centrale Drakensbergen, kunnen excursies naar de rotstekeningen worden geboekt. Mount Aux Sources is bekend om zijn bergplateau in de vorm van een amfitheater.

In de charmante Midlands waan je je op het Engelse platteland. Je rijdt door een driedimensionale ansichtkaart van dorpje naar dorpje, waar je organische producten kunt kopen of zelf aardbeien kunt plukken. De snelste manier om van Durban naar het bergkoninkrijkje Lesotho te rijden, is via de Sanipas, een bergpas die uitsluitend door 4 x 4's bereden kan worden. Op een hoogte van bijna 3.000 meter heb je een adembenemend uitzicht. Verder landinwaarts passeer je indrukwekkende berglandschappen waar herders in hun lange gewaden te paard hun kuddes bij elkaar houden.

Drakensbergen
Battlefields_2

Op bezoek in de Battlefields

KwaZulu Natal staat bekend om de vele oorlogen die de Boeren in Zuid-Afrika gevoerd hebben, zowel tegen de Engelsen als de inheemse Zoeloes. De jonge Winston Churchill vocht in de Tweede Boerenoorlog en werd gevangen genomen door generaal Joubert. Binnen twee maanden ontsnapte hij en dook hij onder bij landgenoot John Howard. Naar verluidt zat Joubert niet erg met de ontsnapping in zijn maag. Hij loofde een beloning van 27 shilling uit, niet eens genoeg om een fles whisky voor te kopen. Zes dagen later ontsnapte Churchill naar Mozambique. Een gemoedelijke anekdote uit een grimmige oorlog. Stille getuigen van de felle gevechten zijn de Battlefields. De namen Shaka, Isandlwana, Rorkes Drift, Colenso, Spioenkop, Ladysmith, Dundee, Churchill, Blood River en Cetshwayo roepen associaties op met loopgraven en bloedvergieten. Zes routes voeren je langs verschillende Battlefields.

Ga het water op in het iSimangaliso Wetlands Park

Het voormalige St Lucia Wetlands Park, dat recentelijk is omgedoopt tot iSimangaliso Wetlands Park, staat sinds 1999 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het park bestaat uit dertien aaneengesloten beschermde gebieden met een totaaloppervlakte van zo'n 235.000 hectare. Hier vind je het grootste estuariumsysteem en de zuidelijkste koraalriffen van heel Afrika.

Nergens anders in Zuid-Afrika is de landschappelijke variatie zo groot als hier: van onderwaterravijnen en zandstranden waar schildpadden broeden, tot beboste duingebieden en een waar mozaïek van moerassen, graslanden, bossen, savannen en meren, waaronder Lake Sibaya, het grootste zoetwatermeer van zuidelijk Afrika. Dat het iSimangaliso Wetlands Park aan de kust ligt, in het overgangsgebied tussen subtropisch en tropisch Afrika, heeft geresulteerd in een uitzonderlijke biodiversiteit. Zo zijn er 521 verschillende vogelsoorten geïdentificeerd. In het St Lucia meer vind je nijlpaarden, krokodillen en flamingo's. Vanuit de kust kun je bootexcursies maken om bultrugwalvissen te bekijken.

Zuid-Afrika KwaZulu Natal | St Lucia
phinda-mountain-game-dirve1.950x0

Geniet van de natuur in de wild- en kustreservaten

In het uiterste noordoosten van Zuid-Afrika zijn verschillende wildreservaten gevestigd. Het oudste is het Hluhluwe/ Umfolozi National Park. Dit park is twintig keer zo klein als het Krugerpark, maar biedt een veel gevarieerder terrein, met panoramische uitzichtpunten. Het park is vooral bekend om de zwarte neushoorn die met uitsterven was bedreigd, maar nu aan zijn come-back bezig is. Daarnaast leven er verscheidene andere wildsoorten, zoals buffels, wildebeest en rode duikers.

Phinda is een particulier park dat zeven ecosystemen bestrijkt, van graslanden tot wetlands en van zandwouden tot duinlandschappen. Het gebied is helemaal in oude staat teruggebracht en geldt als een van de grote succesverhalen van natuurbeheer. Ten noorden van het St Lucia Wetlands Park bestaat het kustgebied uit diverse kustreservaten met volop snorkel- en duikmogelijkheden en uitsluitend kleinschalige accommodaties. Hier kun je kilometers lopen zonder een mens tegen te komen en kun je in het broedseizoen reuzenschildpadden aan wal zien komen.

Lesotho via de Sani Pass bezoeken

De spectaculaire Sani Pass is een welbekende bergpas om Lesotho te betreden, die enkel per 4x4 mogelijk is. Dit is tevens de ingang naar de schitterende 'Roof of Africa' route, waar de landschappen van de Drakensbergen en de bergketens van Noord Lesotho samenvloeien. De wegen leiden langs surrealistische rotsformaties, meren, graslanden en bergen, waarbij de nadruk sterk op de prachtige omgeving komt te liggen. Je komt onderweg herders tegen in gewaden, die lokale producten per ezel vervoeren of kuddes bij elkaar proberen te houden.

Lesotho | safari
Lesotho | herdersjongen
Lesotho | paardrijden

Wandelend en te paard de natuurparken van Lesotho ontdekken

Lesotho staat niet bekend om de 'Big Five' of de wildparken en reservaten, de activiteiten zijn hier voornamelijk gericht op wandelen en paardrijden door de wisselende landschappen. Malealea en Semonkong zijn bekende regio's voor de meest spectaculaire routes. Semonkong is alleen te voet bereikbaar en is zeer populair, gezien hier de Semonkong watervallen te vinden zijn, de hoogste van heel Zuid-Afrika. Het water valt hier van een hoogte van 200 meter naar beneden, waarbij je aan de voet van de waterval kunt zwemmen onder het genot van een prachtig uitzicht.

Ook de nationale parken in Lesotho beschikken over geweldige wandelroutes, zoals in het ruige en tevens het oudste Sehlabathebe National Park in het zuid-oosten van het land. Dit park staat bekend om de hoge concentratie vogels, waarbij je zeer zeldzame soorten tegenkomt, zoals de inheemse Bald Ibis. Het Tsehlanyane National Park biedt bovendien de meest zeldzame flora in heel Afrika, zoals bijvoorbeeld botanische fynbos.

Swaziland: Afrika in het klein

Waarom Swaziland bezoeken tijdens je bezoek aan Zuid-Afrika? Omdat je in Swaziland een stukje Afrika binnen Zuid-Afrika vindt. Voor zo'n klein koninkrijkje biedt Swaziland landschappelijk gezien zeer veel afwisseling. Bovendien kun je op verschillende plaatsen in Swaziland plaatselijke kunst kopen, bijvoorbeeld prachtig houtsnijwerk en felgekleurde manden. Hiervoor is de Swazimarkt in hoofdstad Mbabane een absolute aanrader.

Zuid-Afrika droomreis | Ezulwini vallei
Swaziland_arts_gonerural
Zuid-Afrika | Swaziland watervallen

De Ezulweni-vallei: een mooie woonplaats voor de koning

De weg naar de Ezulwini-vallei in het noorden beschrijft een Z-vorm. Onderweg kun je genieten van spectaculaire uitzichten. In de vallei zelf zijn tal van monumenten, musea, culturele evenementen en kunst te vinden. In deze vallei woont de officiële koning van Swaziland, Mswati III. Elk jaar krijgt hij in augustus de gelegenheid een nieuwe vrouw uit te zoeken tijdens de umhlanga-dans: alle jonge maagden dansen dan voor de koningin-moeder en de koning laat zijn voorkeur blijken. Aan zijn keuze is niet te tornen. De vorige koning, Sobhuza II, was de langst regerende vorst ter wereld: in de 65 jaar dat hij op de troon zat verwekte hij een slordige 500 kinderen bij zijn vele vrouwen.

Een andere aanrader om te bezoeken is Pigg's Peak vanwege de spectaculaire uitzichten langs de Pigg's Peak-route en het adembenemend mooie landschap. De Phophonyane watervallen liggen er vlak bij. Onderweg kun je Swazi-kunstvoorwerpen kopen aan de vele stalletjes langs de weg. De landelijke charme en de vriendelijke bevolking trekken talrijke bezoekers aan.

Hoogtepunten volgens onze Zuid-Afrika reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

KwaZulu Natal, Swaziland, Lesotho en Drakensbergen, Zuid-Afrika

Wat een gastvrijheid in het Phinda private game resort, wat een waanzinnig mooie locatie, heerlijk eten. Super vriendelijk personeel. Een hoogtepuntje was zeker de nacht waarin er een luipaard bij ons over de veranda rende achter een zwijn aan! Midden in de wildernis in een woord fantastisch!

Femke van der Meer, 2010
Uitzicht_Pakamisa_

Pakamisa Lodge, Zuid-Afrika

We hebben genoten van het geweldig uitzicht bij Pakamisa.

Familie Maas, 2022
1125_(9)

KwaZulu Natal, Swaziland, Lesotho en Drakensbergen, Zuid-Afrika

Het 'badderen'/spelen van circa 25 - 30 olifanten is zo'n uniek moment!

Van de Wal, 2018
De_Leeuw_hoogtepunt_Thanda

KwaZulu Natal, Swaziland, Lesotho en Drakensbergen, Zuid-Afrika

Het ultieme vakantiegevoel? Oog in oog staan met The Big Five. Daarna een fantastisch diner met een goed glas wijn. Met dit uitzicht.

Wim de Leeuw, Marisa Zwartjes (Leiden), 2016
Brussel_Phinda

KwaZulu Natal, Swaziland, Lesotho en Drakensbergen, Zuid-Afrika

Een van de zéér vele mooiste herinneringen aan Zuid Afrika: Mathilda die zegt I want to spoil You en vervolgens de tafel gaat dekken aan de rand van het zwembad en een meer dan perfecte 4 gangen lunch op tafel zet.

Dhr. & mevr. Brussel, 2016

KwaZulu Natal, Swaziland, Lesotho en Drakensbergen, Zuid-Afrika

Pinda Game Reserve, the Big Five in overdrive en veel groen, kusten, rotsen, plaatsen en dieren.Ontzettend veel dieren….! Het was verrassend en overweldigend. Veel dank voor de strakke en voortreffelijke organisatie door All Over Tours. “Till we meet again en Hakuna Matata”!

Lisette, Isabella en Frank Wetters, 2015
IMG_5043

KwaZulu Natal, Swaziland, Lesotho en Drakensbergen, Zuid-Afrika

Met een open terreinauto rijden over een oneindig lang verlaten strand bij zonsopgang met een heldere hemel en een azuurblauwe zee. Slechts een enkel bandenspoor verraadt de aanwezigheid van mensen op deze onwaarschijnlijk mooie locatie.

Fam. De Vreede, 2014

KwaZulu Natal, Swaziland, Lesotho en Drakensbergen, Zuid-Afrika

Het Ematjeni Guest House is op een berg geplaatst waardoor je een waanzinnig uitzicht hebt. Je hoeft eigenlijk de deur niet uit om moois te zien!

Femke van der Meer, 2010

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven