Wijnregio en omgeving

Zuid-Afrika

Reizen op maat naar de wijnregio, de Cederbergen, Hermanus in Zuid-Afrika

De wijnregio en de omgeving van Kaapstad

Je hoeft niet per se een wijnkenner te zijn om plezier te beleven aan een bezoek aan of verblijf in de wijnregio. Er is genoeg te zien en te doen. De wijnregio begint in Constantia, vlak onder Kaapstad. In totaal zijn er meer dan honderd wijnlandgoederen. Er zijn verschillende routes uitgestippeld om zelf te rijden, of je kunt met een georganiseerde excursie mee. Leuke plaatsjes om onderweg aan te doen, zijn Stellenbosch, Franschhoek en Paarl. Binnen twee uur rijden van Kaapstad, Zuid-Afrika, bevinden zich verschillende leuke en interessante bezienswaardigheden, zoals de Cederbergen, de westkust, Hermanus en diverse natuurreservaten. Ideaal voor wie een of meer dagen de stad uit wil.

Voorbeeldreizen naar Wijnregio en omgeving

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

Guest_Suite_6_-_Photo_by_Christian_Sperka_Photography
Allesomvattende kennismaking inclusief safari, strand, natuur en steden
Bekijk voorbeeldreis

Autorondreis hoogtepunten Zuid-Afrika

Bed & Breakfast autorondreis Zuid-Afrika

28-daagse rondreis vanaf €3.600,- per persoon

Picnic_on_the_Rocks_D335718
Kaapstad | wijnregio | Grootbos | Tuinroute | Krugerpark
Bekijk voorbeeldreis

Luxe huurauto safari fly-drive Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika door de mooiste wild- en kustreservaten

19-daagse rondreis vanaf € 6.700,- per persoon

135250_764723106889599_1588846626_o
Verken de wijnregio bij Kaapstad | Tuinroute | Amakhala wildreservaat
Bekijk voorbeeldreis

Malaria vrije autorondreis Zuid-Afrika

Huurauto rondreis door het zuiden van Zuid-Afrika

15-daagse rondreis vanaf € 2.400,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Wijnregio en omgeving

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

Babylonstoren_-_Chefs_in_de_tuin
Prachtig 'boerderijhotel' omgeven door mooie tuinen en wijngaarden
Bekijk accommodatie
buiten_diner_(2)
Culinaire verwennerij dichtbij Kaapstad en de wijnregio
Bekijk accommodatie
Garden_Lodge_View_from_Suite
Ecologische lodge in een fynbos natuurreservaat
Bekijk accommodatie
ExecSuiteoutdoor
Culinair boutique hotel in Paternoster
Bekijk accommodatie
ZA_The_Marine_Pavilion_Terrace_Breakfast
Boutique hotel met schitterend uitzicht in Hermanus
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Wijnregio en omgeving

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Wijnregio en omgeving zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
pic1140grootbos-whale-watching-south-africa-gansbaai-LR

Walvissen, haaien en dolfijnen spotten

Met een beetje geluk kun je vanaf de kust al een glimp opvangen van deze dieren, maar met een bootexcursie kom nog dichter bij!

Meer informatie Meer informatie
Garden_roses_n_Lavender

Overnachten in een prachtige omgeving

Kies bijvoorbeeld voor Klein Oliphantshoek

Meer informatie Meer informatie
472034_163327303794473_1748538011_o

Wine tram

Maak een mooie excursie door de wijnlanden met deze speciale 'Wine Tram', waarbij je tussendoor de heerlijkste wijnen kunt proeven

Meer informatie Meer informatie
pic1313lunch-party-in-stanford-LR_Grootbos

Heerlijk eten en drinken

Geniet van een picknicklunch of een wijnproeverij met de lekkerste hapjes, bijvoorbeeld vanuit Grootbos

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Groot en Klein Constantia

Het oudste wijngebied is Constantia, de lommerrijke buitenwijk van Kaapstad zelf, waar statige herenhuizen in grote parkachtige tuinen staan, te midden van ruim 300 jaar oude eiken. Eeuwenoud is ook wijnlandgoed Groot Constantia, dat van meet af aan zeer vermaard was in Europa. Op de helling van de Constantiaberg staat het al even vermaarde negentiende-eeuwse wijnlandgoed Klein Constantia.

Zuid-Afrika vakantie | Constantia wijnregio
The Cellars Hohenort | Zuid-Afrika | uitzicht
Wijnregio Zuid-Afrika | Paarlberg

Slenteren door de wijnstadjes Stellenbosch, Franschhoek en Paarl

Het universiteitsstadje Stellenbosch, het op één na oudste plaatsje van Zuid-Afrika, is wel het meest karaktervolle plaatsje van de wijnregio. Met haar vele prachtig gerestaureerde Kaap-Hollandse huizen onder monumentenzorg en brede eikenlanen ziet het plaatsje er lieflijk uit. Geliefd is ook het door bergen omgeven Franschhoek, dat dertig kilometer van Stellenbosch ligt. Eind 17de eeuw vluchtten vele Franse hugenoten naar Zuid-Afrika; ze introduceerden in Franschhoek de wijnteelt. Er hangt nog altijd een gemoedelijke, Provençaalse sfeer en dankzij de vele uitstekende restaurants geldt Franschhoek als het culinaire epicentrum van Zuid-Afrika. Paarl ligt aan de voet van de Paarlberg dat deel uitmaakt van de op één na grootste granietformatie ter wereld, na de Australische Uluru. Paarl geldt als een van de beste wijnregio's van Zuid-Afrika. Het plaatsje is vernoemd naar de Paarlberg, die na een regenbui als een parel in de zon ligt te glinsteren. Op de berg kun je het Afrikaans Taalmonument bezoeken, dat de talen symboliseert waaruit het Afrikaans is ontstaan.

De bizarre rotsformaties van de Cederbergen

Twee uur rijden ten noorden van Kaapstad liggen de Cederbergen, een bizarre rotsformatie die doet denken aan de Uluru, het rode hart van Australië. Hier vind je rotstekeningen van de San-bosjesmannen. De regio is ook het gebied waar de rooibosthee vandaan komt. Wil je niet terug naar Kaapstad? De keuze uit accommodaties is groot, variërend van slapen onder de heldere sterrenhemel tot genieten van een ontspannen wellnessbehandeling in een lodge.

Zuid-Afrika reizen | The Arch Cederbergen
Zuid-Afrika | Rotstekeningen San-bosjesmannen
Zuid-Afrika reizen | Lambertsbaai
Zuid-Afrika vakantie | Bird Island

Ontdek de westkust bij Kaapstad

De westkust bij Kaapstad geldt als de 'koude kant' van de Atlantische oceaan. Doordat het water erg koud is, groeien de Kaapse langoesten maar langzaam, wat de smaak zeer ten goede komt; ze staan van november tot april op het menu in de havenplaats Lambertsbaai, waarvandaan je een excursie kunt maken naar Bird Island. Op dit eiland broeden grote kolonies Kaapse jan-van-genten en aalscholvers. Vanuit een speciale uitkijkpost in een kunstmatige rots kun je ongezien heel dichtbij komen.

Het Kaapse florarijk en fynbos

Voor plantenliefhebbers is de Kaap regio een van de beste vakantiebestemmingen ter wereld vanwege de hoge dichtheid van bijzondere planten. Het Kaapse florarijk, ook wel Kapensis genoemd, is het kleinste van de zes plantenkoninkrijken ter wereld en een van 's werelds regio's met de grootste diversiteit aan bijzondere planten en bloemen. Alleen al in het Tafelberg natuurreservaat van 22000 hectare komen meer verschillende soorten planten voor dan in heel Groot Brittannië. Het Kaapste florarijk beslaat 0.5 procent van het Afrikaanse continent en bevat maar liefst 20 procent van de flora soorten van heel Afrika. Het gebied is dan ook uitgeroepen tot onderdeel van het Unesco werelderfgoed en werd getypeerd door Unesco als zijnde van zeer groot, universeel belang voor de mensheid.

Het Kaapse florarijk is voor ongeveer de helft bedekt door fynbos. Fynbos is een verzamelnaam voor een enorme diversiteit aan planten in de Kaap en omvat meer dan 7000 plantensoorten, waarvan ongeveer de helft alleen voorkomt in dit florarijk. Ter vergelijking: in Nederland komen slechts zo'n 1175 verschillende plantensoorten voor, waarvan geen enkele uniek is voor ons land. De term fynbos is aan de gewassen gegeven door de Afrikaner bewoners van Zuid-Afrika en slaat op de dunne stammen van de struiken die ongeschikt zijn als bouwhout. Een van de meest geëxporteerde flora van de Kaap is de proteabloem, ook onderdeel van het fynbos. Proteabloemen zijn kleurrijke, vetachtige bloemen die je wel eens terug vindt in een bijzonder boeket bij het bloemenstalletje op de hoek. Wil je deze bloemenpracht echter eens in het wild bekijken, dan kan je alleen terecht in de Kaap.

Zuid-Afrika reizen | wilde bloemen bij Calvinia
Zuid-Afrika omgeving Kaapstad | Pringle Bay
Grootbos | Westkaap | walvis spotten

Walvissen en de grote witte haai

Vooral in de periode juni-november wordt de hele zuidkust door walvissen bezocht. Vanuit plaatsjes als Pringle Bay, Betty's Bay en Hermanus kun je ze goed bekijken, vooral vanaf de klippen die in Hermanus steil uit de zee oprijzen. Zuidelijker liggen verschillende kustreservaten, waaronder het Grootbos natuurreservaat. Vanuit Gansbaai kun je met een bootexcursie de zee op om de grote witte haai van dichtbij te bekijken. Desgewenst onder water vanuit een kooi.

Overberg en Swellendam

In de regio Overberg bestaat het landschap uit wuivende graanvelden tegen de achtergrond van bergen. Swellendam is de op twee na oudste blanke nederzetting in Zuid-Afrika. Het Kaap-Hollandse plaatsje heeft een prettige sfeer en leent zich uitstekend als stop-over tussen Kaapstad en de Tuinroute. Ook kun je in de omgeving van Swellendam overnachten bij een olijfboomgaard of in een natuurreservaat.

Zuid-Afrika droomreis | Overberg omgeving Kaapstad
De Kloof Luxury Estate | Swellendam | Zuid-Afrika | homestead

Hoogtepunten volgens onze Zuid-Afrika reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Wijnregio en omgeving, Zuid-Afrika

Ons hoogtepunt wat het etentje bij de heren van Augusta de Mist. Een heerlijk zes gangen menu!

Anoniem, 2016
Hoogtepunt_De_Leeuw_ZA2017

Wijnregio en omgeving, Zuid-Afrika

Vroeg opgestaan, een familie witte Leeuwen gespot. Ons geduld werd beloond…

Wim de Leeuw, Marisa Zwartjes (Leiden), 2017

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven