Grootbos

Grootbos Private Nature Reserve, Zuid-Afrika

Ecologische lodge in een fynbos natuurreservaat

Grootbos is een eco-lodge in het 'Grootbos Private Nature Reserve' in de Westkaap nabij Hermanus in Zuid-Afrika. Je bevindt je hier vlakbij het strand en vanuit de lodge kun je genieten van schitterende uitzichten op de oceaan. De natuur rondom Grootbos is uniek in de wereld, gezien het Kaapse florarijk het kleinste van de zes plantenkoninkrijken ter wereld is en een van 's werelds regio's met de grootste diversiteit aan bijzondere planten en bloemen. Grootbos bestaat eigenlijk uit twee lodges waarvan de ene lodge ideaal is voor een gezin, terwijl de tweede lodge een schitterende romantische 'hide-away' vormt. Behalve luxe accommodatie biedt Grootbos tevens een sublieme cuisine. De lodge heeft vele prijzen in ontvangst mogen nemen voor zowel de accommodatie als de inzet voor de natuur. Voor natuurliefhebbers die eens iets anders willen dan een Afrikaanse safari, is Grootbos een schitterend alternatief.


Meer informatie Meer informatie
forest-lodge-luxury-accommodation_(4)

Spectaculair uitzicht

Doordat de Forest Lodge op een heuvel is gebouwd, geniet je van een spectaculair uitzicht.

Meer informatie Meer informatie
forest-lodge

Zoek verkoeling op bij het zwembad

Bij het zwembad van Forest Lodge kun je genieten van een verfrissende cocktail.

Meer informatie Meer informatie
incredible-views

Privé dek

Iedere suite heeft zijn eigen houten dek.

Meer informatie Meer informatie
dining-boma

Traditioneel dineren

Geniet van een heerlijk traditionele maaltijd in de buitenlucht!

Meer informatie Meer informatie
getting-intimate-with-a-great-white-shark

Cage diving

Zoek de spanning op en onderneem een haai-excursie waarbij je vanuit een kooi oog in oog staat met een witte haai!

Meer informatie Meer informatie
pic6841

Relaxen aan de rand van het zwembad

Bij het zwembad van Garden Lodge kun je ontspannen in een van de luxe loungestoelen.

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Picnic_on_the_Rocks_D335718
Kaapstad | wijnregio | Grootbos | Tuinroute | Krugerpark
Bekijk voorbeeldreis

Luxe huurauto safari fly-drive Zuid-Afrika

Rondreis Zuid-Afrika door de mooiste wild- en kustreservaten

19-daagse rondreis vanaf € 6.700,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Grootbos

Verblijf in een van de twee lodges

Grootbos bestaat uit twee lodges: de 'Garden Lodge' met elf suites en de 'Forest Lodge' met zestien suites. De accommodatie in de twee lodges is vrijwel hetzelfde, maar de 'Garden Lodge' is vanwege de aanwezige faciliteiten geschikt voor gezinnen, terwijl de 'Forest Lodge' is ontworpen voor stellen. De 'Garden Lodge' is wat huiselijker dan de 'Forest Lodge', die een meer hedendaags decor heeft.


family-fun-at-garden-lodge-LR
main-entrance-for-forest-lodge-LR
garden-lodge-2-bedroom-suite_(1)
garden-lodge-2-bedroom-suite_(2)

Verblijf in de kindvriendelijke Garden Lodge

De Garden Lodge is gelegen tussen fynbos en andere inheemse bomen en planten. Bij de bouw van de lodge is rekening gehouden met de prachtige omgeving waarin het zich bevindt, waardoor de lodge perfect samensmelt met de omgeving. De ruime suites beschikken allemaal over een ensuite badkamer, open haard, apart loungegedeelte en patio waarvandaan je uitkijkt

over de mooie wijnregio van Zuid-Afrika. Speciaal voor families zijn er een aantal suites met twee slaapkamers. Beide slaapkamers beschikken over een ensuite badkamer. Daarnaast is er een apart eet- en zitgedeelte.

Verblijf in de romantische Forest Lodge

Net als bij de Garden Lodge, is er bij de Forest Lodge uitvoerig nagedacht over het design van de lodge en hoe deze perfect bij de omgeving past. De lodge is gelegen in het Milkwood bos en de 16 vrijstaande suites liggen allemaal verspreid over het terrein en zijn met elkaar verbonden door slingerpaadjes.

Iedere suite beschikt over een ensuite badkamer en een knus loungegedeelte met open haard. De grote glazen deuren zorgen voor veel licht en openen naar de ruime patio. Daarnaast zijn er een aantal suites die beschikken over een privé plungepool en een buitendouche op het dek.

forest-lodge-luxury-pool-suite-
forest-lodge-luxury-suite_(2)
view-from-spare-bedroom-in-the-villa-LR
Keuken_van_villa

Verblijf in de ultra luxe villa

Wanneer je zeer exclusief wilt verblijven is de villa de juiste keus. De villa ligt afgelegen van de andere twee lodges en bestaat uit zes suites met ensuite badkamer en biedt plaats voor 12 personen. Ideaal voor families of grote reisgezelschappen dus! Wanneer je in de villa verblijft heb je de beschikking tot een eigen gids en safari voertuig, chef-kok en butler.

De villa heeft een oppervlakte van ongeveer 1000 m² en beschikt over vele verschillende zithoeken, een volledig ingerichte keuken, fitness, wijnkelder, kantoorruimte, privé zwembad en 'media kamer' met vele comfortabele banken en stoelen en een projector. Daarnaast is er een privé landingsstrip waar kleine vliegtuigen of helikopters kunnen landen. Kortom, wanneer je in de villa verblijft ben je verzekerd van privacy en luxe!

Faciliteiten en activiteiten van Grootbos, Zuid-Afrika

Begeleide wandelingen

Tijdens één van de natuurtochten die Grootbos biedt, leggen deskundige gidsen jou de wonderlijke relaties uit tussen de planten, insecten, vogels en zoogdieren die in het reservaat leven. Een bezoekje aan het eeuwenoude bos met bomen van zo'n 1000 jaar oud is een absolute 'must'. Je kunt al dit moois ontdekken tijdens een tocht in een 4x4-voertuig, te voet of te paard. De schitterende stranden met kustgrotten en zoutwaterpoelen zijn ook zeker een bezoekje waard.


Watersport

Tegen een meerprijs kunnen avonturiers een haaien-excursie maken waarbij je kans hebt oog in oog te staan met een witte haai en waarbij je in een kooi het water in kunt. Tevens kun je dolfijnen, zeeleeuwen, Afrikaanse pinguïns en walvissen (seizoensgebonden) spotten en ook vogelaars kijken in de omgeving hun ogen uit.

Restaurant

De eetkamer van het hoofdgebouw van Grootbos ligt bovenop een duin en biedt schitterend uitzicht op 'Walker Bay'. Je kunt binnen dineren, of buiten op het dek. De overheerlijke gerechten bestaan uit creatieve combinaties van de beste producten uit de omgeving, aangevuld door heerlijke Kaapse wijnen.

Zwembad

In het zwembad kun je ontspannen en op het gazon geniet je van een zomerse cocktail.

Kindvriendelijk

Voor kinderen worden er bij de Garden Lodge dagelijks leuke en spannende activiteiten georganiseerd die tegelijkertijd een educatieve waarde hebben. De kinderen maken eigen excursies naar het strand, tochten door het natuurreservaat, verzamelen schelpen, planten boompjes en gaan schatten zoeken.

Familiekamers

In de Garden Lodge zijn suites beschikbaar met twee aparte slaapkamers. Daarnaast biedt de villa plaats voor 12 personen, ideaal voor grote families!

Duurzaam

De 'Grootbos Foundation' is in 2004 opgericht om sociale en milieugerichte projecten op te zetten. De stichting heeft tot doel de inheemse flora en fauna in het gebied te beschermen, toeristen te informeren over biologische, historische en culturele waarde van de Westkaap, de lokale bevolking ecologisch bewust te maken en een leidende rol aan te nemen in het beschermen van de natuur in de regio. De opbrengsten van het eco-toerisme bij Grootbos worden geïnvesteerd in de projecten van de stichting.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven