Krugerpark

Zuid-Afrika

Wij adviseren je graag over safari's en rondreizen op maat naar het Krugerpark en de aangrenzende privé wildparken.

Een onbetwiste hotspot van Zuid-Afrika

Het Krugerpark is het grootste en oudste (1898) staatspark van Zuid-Afrika, dat de vergelijking met de beste wildparken ter wereld glansrijk doorstaat. Half zo groot als Nederland (bijna 2 miljoen hectare), biedt dit reservaat volop mogelijkheden om onder andere op speurtocht te gaan naar de zogenaamde 'Big Five': de leeuw, buffel, olifant, neushoorn en luipaard. Kortom: het Krugerpark is één van de onbetwiste hotspots van Zuid-Afrika!

Voorbeeldreizen in deze regio

Guest suite 6   photo by christian sperka photography
Kruger | KwaZulu Natal | Wild Coast | Addo | Tuinroute | Kaapstad
Bekijk voorbeeldreis
Picnic on the rocks d335718
Kaapstad | wijnregio | Grootbos | Tuinroute | Krugerpark
Bekijk voorbeeldreis
Za malamala
Wildrijke reservaten | Spectaculaire landschappen | Culturele interactie
Bekijk voorbeeldreis

Wat maakt Krugerpark zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
Meer informatie Meer informatie

Weids uitzicht vanaf de Outpost

Gelegen in het noorden van het Krugerpark

Meer informatie Meer informatie

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
cheetahs_3_lrg

Het Krugerpark is grenzeloos goed

Samen met de aangrenzende particuliere wildreservaten herbergt het Krugerpark het meeste wild van Zuid-Afrika. Daarbij wordt het park groter en ontwikkelt het zich in het minder bekende noorden van Zuid-Afrika, als deel van het Great Limpopo Transfrontier Park, met aangrenzende parken in Mozambique en Zimbabwe. Ook landschappelijk is deze regio bijzonder aantrekkelijk. Zo groeien er 336 verschillende soorten bomen. In het zuiden van het Krugerpark is de variatie aan flora en fauna het grootst. Doordat het park vrij laag ligt, heeft het ook in de wintermaanden (juni - augustus) een aangename temperatuur. Naast de 'Big Five' zijn er nog 142 andere soorten zoogdieren te bewonderen, waaronder zebra's, giraffen, cheeta's, nijlpaarden, impala's, hyena's, bavianen, wilde honden, en maar liefst 507 vogelsoorten.

Boek een all-in safari-arrangement in de particuliere parken

Aangezien tijd meestal een rol speelt tijdens een bezoek aan Zuid-Afrika, adviseren wij een all-in safari-arrangement in één van de aangrenzende particuliere parken. Het Krugerpark loopt zonder afscheidingen over in de particuliere parken eromheen, met elkaar goed voor nog eens één miljoen hectare. Drie particuliere parken die zich onderscheiden zijn MalaMala, Sabi Sands en Timbavati. Hier kun je zowel overdag als 's avonds safaritochten maken, waarbij bovendien de mogelijkheid bestaat om van de weg af te gaan. Sabi Sands staat bekend om zijn hoge luipaardenconcentratie. Timbavati is vergelijkbaar met Sabi Sands. Dit noordelijker gelegen park oogt alleen iets ruiger en door de dichte begroeiing is het iets moeilijker het wild te vinden. Tot slot is er MalaMala, met zo'n 13.500 hectaren het grootste privé-wildreservaat in deze regio dat over een lengte van 20 kilometer langs de Sand rivier ligt ingeklemd tussen Kruger en Sabi Sands.

55_lrg

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Hoogtepunten volgens onze Zuid-Afrika reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven