Aldabra en de overige buiteneilanden

Seychellen

Island hoppen naar Aldabra, Desroches en Alphonse zal een onvergetelijke vakantie indruk nalaten. Onaangeraakte bounty eilanden weg van de bewoonde wereld. Vraag reisvoorstel aan

Droom vakantie naar onaangeraakte bounty eilanden

De buiteneilanden van de Seychellen bestaat uit een vijftal koraalatollen met meer dan 100 koraal eilanden

Ruim duizend kilometer ten zuidwesten van Mahé ligt Aldabra, een atol dat is onderverdeeld in vier eilandgroepen: Assumption, Cosmoledo, Astove en Aldabra. Ze omsluiten een ondiepe lagune die zo groot is dat Mahé erin zou passen. Vanwege de moeilijke bereikbaarheid is Aldabra in uitzonderlijk ongerepte staat; hier wonen minstens 100 duizend reuzenschildpadden, de grootste populatie ter wereld. Reden genoeg voor UNESCO om de Aldabra Atol in 1982 op de Werelderfgoedlijst te plaatsen.

De Alphonse eilandengroep op circa een uur vliegen ten zuiden van Mahe is makkelijker bereikbaar en bestaat uit de drie eilanden Alphonse, Bijoutier en St. François.

Het zuidwestelijk van Mahe gelegen Amirantes archipel, voornamelijk bekend vanwege zijn eilanden Desroches en Poivre, bestaat uit een verzameling koraal atollen dat zich over een afstand van grofweg 150 kilometer uitstrekt over een ondiep plateau. Dit plateau en de eromheen liggende diepe oceaan biedt ongekende snorkel- en duikmogelijkheden. Ook de kayak liefhebbers zullen hier bij hoogtij een schouwspel aan onderwaterleven aantreffen waaronder zeeschildpadden en verschillende soorten roggen aantreffen. In combinatie met de hagelwitte stranden vallen de Amirantes atollen zeker onder ’s werelds meest ongerepte en onaangeraakte.

Minder bekend zijn de Farquhar eilanden en de Platte en Coetivy, die deel uitmaken van de zuidelijke koraal groep

Voorbeeldreizen naar Aldabra en de overige buiteneilanden

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

Twee stoelen met uitzicht op een groot zwembad bij de Alphonse Island Logde in de Seychellen.
Een bijzondere rondreis naar enkele van de meest ongerepte locaties op aarde
Bekijk voorbeeldreis

Vliegvakantie naar buiteneilanden Seychellen

Eilandhoppen Aldabra en andere atollen op de Seychellen

16-daagse rondreis vanaf €15.700,- per persoon

Een infinity pool bij het Six Senses Zyl Payson op de Seychellen met een vrouw en op de achtergrond palmbomen en oceaan.
Een combinatie van het mooiste op hoofdeiland Mahé en een 'granieten' en 'koraal' privé eiland
Bekijk voorbeeldreis

Ultieme vakantie Seychellen

Luxe contrastrijke rondreis van de Seychellen

16-daagse vakantie vanaf € 9.600,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Aldabra en de overige buiteneilanden

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

Villa bij Alphonse Island Lodge met een groot zwembad
Exclusief resort op een prachtig koraal atol met volop activiteiten
Bekijk accommodatie
BlueSafari-astove-aerial-boats-01-KyleReed
Een bijzondere en authentieke ervaring op een onaangetast atol
Bekijk accommodatie
BlueSafari-cosmo-beach-cabanna-04
Een duurzame lodge in de ongerepte natuur
Bekijk accommodatie
SDI_140_gedraaid
Wellicht het meest exclusieve koraaleiland resort
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Aldabra en de overige buiteneilanden

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Aldabra en de overige buiteneilanden zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Ruig en vrijwel onaangeraakt

Door zijn afgelegen ligging ben je op de buiteneilanden van de Seychellen verzekerd van wellicht de meest ongerepte eilanden in de Indische Oceaan.

De schoonste lucht ter wereld

Door zijn afgelegenheid en het ontbreken van industrie kunnen de buiteneilanden van de Seychellen zich scharen onder de gezondste bestemmingen ter wereld.

Geweldige snorkelspots

De buiteneilanden van de Seychellen staan bekend om zijn onaangeraakte onderwaterwereld dat vol is van vissen die zwemmen tussen spectaculaire koraalriffen. Snorkelexcursies naar manta roggen of sabelvis is niet ongewoon

's Werelds beste duiklocaties

Met een enorme variëteit aan duiklocaties zal elke duikliefhebber volledig aan zijn / haar trekken komen. Hier vindt je haaien, roggen en andere fel gekleurde vissoorten in grote getallen die de duiker van elk niveau volledig aan zijn/haar trekken zal laten komen.

Paradijs voor vliegvissers

Ben je een vliegvisser? Dan kan je rekenen op een onvergetelijke vakantie. De ongerepte lagunes creeeren hier de ultieme situatie voor vliegvissen, wat op basis van het ''catch & release'' principe kan worden beoefent.

Ultieme diepzee vismogelijkheden

Met honderden kilometers oceaan en wateren die onder natuurbescherming staat, komt elke diepzee visser volledige aan zijn trekken.

Onovertroffen biodiversiteit

Terecht heeft UNESCO de Aldabra's tot werelderfgoed uitgeroepen vanwege zijn rijk eco-systeem

Meer informatie Meer informatie
BlueSafari-AI-fly-fishing-scenic-01

Paradijs voor de vliegvisser

Meer informatie Meer informatie
BlueSafari-alphonse-diving-53-AnthonyGrote

Onaangeraakte onderwaterwereld

Meer informatie Meer informatie
MB_WP_20190719_eldorado_voor_vogelaars

Eldorado voor vogelaars

Meer informatie Meer informatie
BlueSafari-alphonse-couples-sundowners-03-AnthonyGrote

Stranden om bij weg te dromen

Meer informatie Meer informatie
BlueSafari-alphonse-ocean-cruising-07

Onvergetelijke boottochten over onaangeraakte koraalatollen

Meer informatie Meer informatie
BlueSafari-alphonse-mangroves-02-PepNogués_(1)

De mooiste mangrove wouden

Meer informatie Meer informatie
BlueSafari-alphonse-snorkelling-43-AntonyGrote

Het hele jaar door zeeschildpadden

Meer informatie Meer informatie
BlueSafari-alphonse-guided-walks-10-AnthonyGrote

Roggen voor het oprapen

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Reizen | Seychellen | Aldabra eilanden

Unieke fauna en flora op Aldabra

Ruim duizend kilometer ten zuidwesten van Mahe ligt Aldabra, na Kiritimati de grootste atol ter wereld. Tot eind 19de eeuw hadden alleen Arabische zeevaarders het atol kunnen bereiken en zij gaven het de naam Aldabra. Sinds 1874 wordt het grootste eiland permanent bewoond door seizoensarbeiders van Mahe, die vissen, guano en kopra winnen.

Vanwege de moeilijke bereikbaarheid is Aldabra in uitzonderlijk ongerepte staat. Reden genoeg voor UNESCO om de Aldabra Atol op de Werelderfgoedlijst te plaatsen. De eilanden van het Aldabra atol onderhouden een grote hoeveelheid unieke flora en fauna, en de lagune heeft de grootste biodiversiteit van de totale archipel. Naast 100 duizend reuzenschildpadden, de grootste populatie ter wereld, leven er soepschildpadden en karetschildpadden. Ook leven er zeldzame vogels, waaronder de witkeelral, de laatste nog levende, niet-vliegende vogel in de Indische Oceaan.

Duiken vanaf live-aboard in Aldabra

Om het kwetsbare ecosysteem te beschermen is toegang tot Aldabra aan strenge regels gebonden. Om deze reden en vanwege de moeilijke bereikbaarheid is Aldabra een zeer exclusieve bestemming, die doorgaans alleen aan wetenschappers is voorbehouden. Wel is het mogelijk een meerweekse duikvakantie aan boord van een live-aboard te houden.

Aldabra_luchtfoto_STB
BlueSafari-astove-scenic-03-mjones_(1)

Astove Island: Aldabra in het klein

Het eiland Astove kent een doorsnee van nog geen zes kilometer van noord naar zuid en ligt op bijna drie uur vliegen ten zuidwesten van Mahe. Astove valt onder de Aldabra eilandengroep en kent een spectaculair landschap dat bestaat uit zandstenen rotsen en zandduinen die tot op de horizon zichtbaar zijn. Hier zijn vroeger veel schepen gestrand op de onder water liggende rotsen die bij laagtij soms bedrieglijk ondiep liggen.

In 1956 maakte de befaamde marine bioloog Jacques Cousteau het eiland wereldberoemd middels zijn natuurfilm ‘’The Silent World’’. Deze film ging onder andere over ’The Wall’, die de indruk wekt bij de Grand Canyon naar beneden te kijken. Deze onderwatermuur wordt nog steeds als een van de beste duik locaties ter wereld omschreven. Op land vind je naast een diverse vogelsoorten en reuzenschildpadden ook een gezonde populatie vlinders, die in grote getallen rondfladderen.

Cosmoledo: op steenworp afstand van Aldabra

Ben je een natuurliefhebber en wil je zo ver mogelijk van de bewoonde wereld en zo dichtbij mogelijk het werelderfgoed Aldabra atol zijn? Zoek dan niet verder, want dan is Cosmoledo de bestemming voor je!

Cosmoledo, op steenworp afstand van het Aldabra atol en een belangrijke bestemming voor zee- en trekvogels, is met zijn 17 kilometer spanwijdte van noord naar zuid een van de grootste atollen van de Seychellen. Het atol kent een onaangeraakt eco systeem met lange witte zandstranden waarbij 20 eilandjes van verschillende formaten een diepblauwe lagune omzomen in een van de meest afgelegen regio’s van de Indische oceaan. Noemenswaardig zijn het grotere Menai en Wizard eiland aan de oost- en westkant van het atol. Ook South Island, gelegen dichtbij de geul die de lagune vanwege getijdenwisselingen dagelijks van vers oceaan water voorziet, is een bezoek meer dan waard.

BlueSafari-cosmoledo-scenic-11_(1)
BlueSafari-alphonse-tortoise-02-KeithRoseInnes_(1)

Alphonse Island

De Alphonse eilandengroep, op circa een uur vliegen ten zuiden van Mahe, bestaat uit de eilanden Alphonse, Bijoutier en St. François. Bounty eiland Alphonse zelf heeft een omvang van 6 kilometer aan lange witte zandstranden en is omzoomd door een idyllische lagune vol van een biologisch divers zeeleven. Ooit een zeer productieve kokosplantage is Alphonse nu het schoolvoorbeeld van duurzaam toerisme waarbij het onderdak biedt aan een vestiging van ICS (Island Conservation Society). Deze NGO zet zich onder andere in voor behoud en herstel van kwetsbare ecosystemen in de Seychellen.

De omgeving van Alphonse kent een zeer rijk en bio divers ecosysteem hetgeen het de ultieme bestemming maakt voor de natuurliefhebber. Zo heb je bijna de garantie om tijdens het snorkelen, duiken of bij laagtij waden door de lagune zeeschildpadden tegenkomt. Daarnaast kent het eiland een gezonde populatie reuzenschildpadden die tevens gemonitord worden door ICS. Alphonse eiland is geheel zelfvoorzienend van elektriciteit vanwege zijn eigen zonnepanelenpark.

De eilandjes rondom Alphonse

Het veel kleinere Bijouter eiland, op nog geen kwartier per boot vanaf Alphonse, bestaat uit een paar palmbomen en schitterend strand en leent zich uitstekend voor een dagjesbezoek. Iets verder ligt St. François, een natuur walhalla dat nog geheel in zijn oorspronkelijke staat verkeerd met onder andere wilde mangrove wouden. Het eiland heeft de vorm van een hoef waar je bij laagtij door een prachtige lagune kunt waden en verschillende vissoorten ziet. Ook trekt de natuurlijke habitat van St. François eiland een divers vogelleven aan.

BlueSafari-alphonse-st-francois-01_(1)
BlueSafari-alphonse-mangroves-02-PepNogués_(1)
DES-50-00C-AE01H-Aerial_View_of_Desroches

Desroches Island

Desroches is het grootste eiland van de Amirantes eilandengroep, zo'n 250 kilometer ten zuidwesten van Mahé. Hier is van alles te doen. Desroches kent maar liefst 14 kilometer schitterende, witte stranden waar je in de ondiepe lagune zeer veilig kunt zwemmen of snorkelen. Het vlakke, met kokospalmen begroeide eiland laat zich gemakkelijk te voet of per fiets ontdekken, net als het dorpje met vijftig inwoners, die leven van de kokosplantage. Op het eiland is tevens een kerkje en een begraafplaats. Vissers kunnen vanuit een bootje op zee hun hengels uitwerpen.

Voor duikers op alle niveaus biedt het eiland maar liefst veertien ongerepte duiklocaties. Voor geoefende duikers biedt ‘the Canyon', een geheimzinnig onderwaterdoolhof met talrijke grotten en pilaren, een onvergetelijke ervaring.

Poivre atol

Samen met Ile du Sud is het koraal atolletje Poivre absoluut een van de kroonjuwelen van de Seychellen. Gelegen aan de oostkant van de Amirantes plateau is Poivre over de jaren heen een gewilde broedplaats geworden voor diverse vogelsoorten. Daarnaast zijn de rode mangrove struiken een kraamkamer voor vele jonge vissoorten en leggen talloze zeeschildpadden hun eieren in de witte zandstranden. De aangrenzende 1000 meter diepe Amirantes trog leent zich uitstekend voor onvergetelijke duikexcursies.

BlueSafari-poivre-scenic-01_(1)

Hoogtepunten volgens onze Seychellen reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Paul_Maarseveen__Seychellen

Aldabra en de overige buiteneilanden, Seychellen

Fregate Island Private: Naast enorm genoten te hebben van de diverse natuur en de rust realiseren we ons welk voorrecht wij hadden om in staat de zijn dit hele mooie en speciale resort te mogen bezoeken. Alles maar dan ook alles was in de puntjes verzorgd. Omdat wij begaan zijn met dieren, Schildpadden in het speciaal, voelden we ons al snel thuis als “kids in a sweetshop”, overal waar we reden, gingen, zaten of ons bevonden kwamen we Schildpadden tegen! Tevens hebben wij twee Schildpadden geadopteerd genaamd “Happy” & “Lucky”, deze namen verwoorden feilloos ons gevoel ter plekke!

Paul Maarseveen, 2012
Bert Heinecke, Bird Island Seychellen

Aldabra en de overige buiteneilanden, Seychellen

Bird Island: Dit was een vakantie waarbij je dagelijks wel meerdere “wow/belevings” momenten had. Een voorbeeld; op een dolfijn excursie sprong er opeens een “dolphin fish” uit het water omhoog, die achter een boven het water uit vliegende vis aan zat en vervolgens dook er, uit het niets, een fregatvogel uit de lucht naar beneden ook achter de vliegende vis aan. Een echte live natuurfilm. Wat met name indrukwekkend was, was de snelheid waarmee dit zich alles afspeelde.

Bert Heinecke, 2009

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven