Mahe, Silhouette en North Island

Seychellen

Naast het granieten hoofdeiland Mahe kan je ook kiezen voor een zeer exclusief verblijf op North Island of Silhouette Island.

Ontdek het hoofdeiland Mahé en combineer het met een bijzonder privé eiland!

Het hoofdeiland Mahé strekt zich uit over 28 kilometer in de lengte en 8 kilometer in de breedte waarbij de kenmerkende grote granieten rotsblokken direct opvallen als het vliegtuig aan de landing is begonnen. Mahé telt ruim zeventig stranden. Het binnenland is weelderig begroeid met diverse unieke, inheemse bomen en planten, waaronder de bekerplant en de vanille orchidee.

Je kunt ook kiezen voor een verblijf op het vrijwel onbewoonde natuureiland Silhouette. Of je laten verwennen op het ultra exclusieve North Island of Fregate Island!

Voorbeeldreizen naar Mahe, Silhouette en North Island

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

North-Island-NorthIslandWeddings
Ultieme luxe op twee prachtige eilanden
Bekijk voorbeeldreis

Ultra luxe vakantie Seychellen

Huwelijksreis Seychellen met ongekende luxe en privacy

15 daagse rondreis Prijs op aanvraag

STB_3_Anse_Intendance___Mahe-custom
Afwisselende strandvakantie met leuke activiteiten
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Seychellen

Eilandhoppen tussen de klassieke eilanden van de Seychellen

15-daagse vakantie vanaf €4.000,- per persoon

IMG1_Port_Glaud_Waterfall
Voor natuurliefhebbers
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Seychellen

Individuele rondreis Seychellen rustiek en ongerept

18-daagse vakantie vanaf €5.100,- per persoon

STB_3_Sunset_West_Coast_Mahe
Zeer afwisselende combinatie tussen compleet verschillende eilanden
Bekijk voorbeeldreis

Combinatie rondreis Reunion en Seychellen

Eilandhoppen tussen Il de La Réunion en de Seychellen

15-daagse rondreis vanaf €3.500,- per persoon

Seychelles_catamaran
Ultieme combinatie voor de liefhebber van zeilen en ongerepte natuur
Bekijk voorbeeldreis

Luxe zeilvakantie Seychellen

Luxe catamaran en Fregate Island combinatie Seychellen

15-daagse vakantie vanaf € 15.000,- per persoon bij vier personen

Helicopter_service2__6791-ORIGINAL_
Een combinatie van het mooiste op hoofdeiland Mahé en een 'granieten' en 'koraal' privé eiland
Bekijk voorbeeldreis

Ultieme vakantie Seychellen

Luxe contrastrijke rondreis van de Seychellen

16-daagse vakantie vanaf € 9.600,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Mahe, Silhouette en North Island

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

Maia_Luxury_Resort___Spa_-_Non_Motorized_Watersports
Exclusief resort op ongerept schiereiland op Mahé
Bekijk accommodatie
SEY_532
Klasse resort met perfecte ligging op Mahé
Bekijk accommodatie
seychelles_nov14_-1950
Gourmet accommodatie op Silhouette eiland
Bekijk accommodatie
North_Island_-_North_Spray
De mooiste villa's van de Seychellen
Bekijk accommodatie
_MOD2139-Edit-2-2
Het mooiste resort aan Beau Vallon strand
Bekijk accommodatie
Hi_BTSCSC_51199878_Overview_at_Twilight
Elegant resort aan prachtig strand op Mahé
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Mahe, Silhouette en North Island

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Mahe, Silhouette en North Island zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Aanvlieghaven Mahé

Het hoofdeiland Mahé is het aanvliegeiland van de Seychellen waar je langer wilt blijven, met ruim zeventig stranden, waarvan Beau Vallon, het meest bekend is. Het binnenland is weelderig begroeid met dicht regenwoud, waar je onvergetelijke wandelingen kunt maken. Tegenover Victoria, de gemoedelijke hoofdstad van de Seychellen, ligt het Sainte Anne Marine park.

Meer informatie Meer informatie
IMG30_Anse_Royale

Mahe kent maar liefs zeventig verschillende stranden

Het ene is nog mooier dat het andere!

BT - Restaurant beach picnic
Meer informatie Meer informatie
BT_-_Victoria
IMG5_Market

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
IMG9_Bay_of_Beau_Vallon

Mahé: ruim zeventig stranden

Mahé heeft rondom prachtige stranden. Het zijn er te veel om allemaal tot in detail te beschrijven. De bekendste is wel Beau Vallon aan de noordkust: Beau Vallon heeft een prachtig lang zandstrand, op 15 minuten rijden vanaf het hoofdstadje Victoria, waar volwassenen én kinderen niet alleen goed en veilig kunnen zwemmen, maar waar je onder meer ook kunt zeilen, waterskiën en windsurfen. Door de vele rotsen aan de uitlopers van het strand en het koraalrif is Beau Vallon ook een ideale plaats om te snorkelen. Beau Vallon is bovendien een leuke plek om uit te gaan, met relatief veel hotels, restaurantjes en barretjes.

Het zuiden van Mahé

In het zuiden van Mahé zijn de stranden ongerepter en soms meer verscholen, waardoor het gevoel je kan bekruipen alleen op een onbewoond eiland te verblijven, zoals op Anse Takamaka. Baie Lazare in het zuidwesten heeft een erg mooi palmstrand en een bijzondere geschiedenis. Hier landde in 1742 zeeman Lazare Picault als eerste westerling en claimde daarna Mahé voor Frankrijk. Nog meer naar het zuiden vind je in Anse a la Mouche en Anse aux Poules Bleues behalve mooie stranden ook verschillende ateliers waar je mooie kunst kunt bekijken.

IMG14_Anse_Takamaka
IMG1_Vanilla_Orchid

Kruidentuin op Mahé

Voor snorkelaars is bijvoorbeeld Anse Royale in het zuidoosten een mooie strand bestemming. En wie daar toch is, mag Le Jardin du Roi niet missen. In deze traditionele Franse kruidentuin zie je behalve vanilleplanten, citronella, kaneel, nootmuskaat, peper en diverse andere specerijen ook geneeskrachtige kruiden. De verschillende oude gebouwen, waaronder een eeuwenoude boerderij, geven Le Jardin een bijzondere sfeer. In de omgeving kun je onder begeleiding trektochten door de bergen maken.

Hoofdstad Victoria

Victoria is de hoofdstad van de Seychellen en is een leuk stadje om op je gemak doorheen te lopen. Victoria kent een oud gedeelte, met smalle straatjes en vervallen gebouwen, en een nieuw gedeelte met brede lanen en tropische tuinen. Bezienswaardigheden in Victoria omvatten een klokkentoren, gemodelleerd naar de Little Ben in Londen. Er zijn maar liefst twee heuse kathedralen, een Anglicaanse en een Roomse, al is het seminarie, Capuchin House, eigenlijk mooier. Verder zijn er diverse musea, en de Sir Selwyn-Clarke Market waar de stalletjes 's morgens volgeladen zijn met tropische vruchten, specerijen en verse vis. De botanische tuin is de enige plek buiten de Vallée de Mai op Praslin waar de ‘Coco De Mer' groeit. Voor kunstliefhebbers is er de Carrefour des Arts, waar je een idee krijgt van de culturele traditie van de Seychellen en het werk van de beste plaatselijke kunstenaars kunt bewonderen en kopen.

IMG2_Clock_Tower
IMG1_Port_Glaud_Waterfall

National Parks op en rond Mahé

Het is een aanrader om het Morne Seychellois National Park met de bergpiek de Morne Seychellois te bezoeken. Met een hoogte van 905 meter is dit het hoogste punt van het eiland, en de archipel. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet, variërend van licht tot zwaar. In het zuidwesten ligt het Baie Ternay/Port Launay Marine National Park. Hier kun je geweldig snorkelen en in het broedseizoen komen de walvishaaien dicht bij de kust om zich te voeden met plankton.

Sainte Anne Marine National Park

Voor de kust tegenover Victoria ligt het Sainte Anne Marine National Park. Je kunt een excursie maken met een glasbodemboot om een goede indruk te krijgen van de koraalrijkdom en vissoorten. Het Sainte Anne Marine National Park bestaat uit zes eilanden, waaronder het kleinere Cerf en het grotere Sainte Anne. Op het eiland Saint Anne woonden de Franse kolonisten voordat Mahé werd gekoloniseerd. Het is een oase van rust: het enige wat je hier hoort is de wind in de palmbomen, begeleid door het geluid van de zee.

IMG15_Marine_Park_Island
WP_20190723_08_04_48_Silhouette_Island

Silhouette Island

Silhouette Island ligt 20 kilometer ten noordwesten van Mahé en per ferry of helikopter te bereiken. De wateren rondom Silhouette zijn aangemerkt als marine reservaat en doordat het eiland vrij bergachtig en steil is, is de natuur grotendeels met rust gelaten. Er zijn bijvoorbeeld helemaal geen wegen, alleen bospaden die je tussen maagdelijke struiken en planten door naar palmstranden voeren.

In de enige nederzetting op het eiland, La Passe, wonen ongeveer 130 mensen. Zij delen het eiland onder meer met twee soorten reuzenschildpadden, waar een broedprogramma voor is opgezet. De belangrijkste attractie van Silhouette is dan ook de enorme diversiteit aan inheemse flora en fauna. Ecologen beschouwen het eiland zelfs als een van de belangrijkste biodiversiteit ‘hotspots' van de Indische Oceaan. Het speelt een belangrijke rol in het behoud van met uitsterven bedreigde soorten.

North Island

Op nog geen 15 minuten varen ten noorden van Silhouette ligt North Island en wie de hier opgenomen film The Thunderbirds heeft gezien, wil er meteen naar toe. De prachtige stranden worden aan weerszijden gescheiden door grillige rotsformaties. Tot de onafhankelijkheid van de Seychellen in 1976 was het eiland eigendom van de familie Beaufond, die er in de loop van 130 jaar fruit en specerijen verbouwde en guano, visolie en kopra produceerde.

Eind jaren zeventig dreigde het eiland te vervallen, waarna het in 1997 is overgenomen en kosten nog moeite gespaard worden om dit paradijselijke eiland in originele staat terug te brengen. Vreemde fauna en flora zijn verwijderd om plaatse te maken voor de oorspronkelijke. Zo is het gelukt om het eiland in 2005 rattenvrij te maken waardoor North Island zich zelf het grootste tropische eiland ter wereld zonder ratten mag noemen.

North-Island-SilhouetteIslandInTheDistance_(1)_bewerkt-1

Hoogtepunten volgens onze Seychellen reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Hoogtepunt

Mahe, Silhouette en North Island, Seychellen

Mede dankzij jullie positieve inzet hebben wij kunnen genieten van een fantastische vakantie op de mooie Seychellen Onze mooiste herinnering aan deze prachtige eilanden groep is dat we iedere baai en alle stranden die we op de eilanden gezien hebben allemaal even betoverend mooi zijn.

Peter en Peggy, 2019

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven