Mahe

Seychellen

Je ziet al de grote granieten rotsblokken waar de Seychellen om bekend staan als het vliegtuig aan de landing is begonnen. Welkom op Mahe!

Mahé: 70 stranden tussen een overweldigende natuur

Het hoofdeiland Mahé strekt zich uit over 28 kilometer in de lengte en 8 kilometer in de breedte waarbij de kenmerkende grote granieten rotsblokken direct opvallen als het vliegtuig aan de landing is begonnen. Mahé telt ruim zeventig stranden. Het binnenland is weelderig begroeid met diverse unieke, inheemse bomen en planten, waaronder de bekerplant en de vanille orchidee.

Voorbeeldreizen in deze regio

Fregate accommondations islandrental3
Ultieme luxe op twee prachtige eilanden
Bekijk voorbeeldreis

Huwelijksreis Seychellen met ongekende luxe

13 dagen vanaf € 14.700,- per persoon

Img1 grande soeur1
Heerlijke strandvakantie met een goede keuken
Bekijk voorbeeldreis
Img1 port glaud waterfall
voor vogel- en natuurliefhebbers
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Seychellen rustiek en ongerept

12 dagen vanaf € 3.800,- per persoon

Wat maakt Mahe zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie

Mahe kent maar liefs zeventig verschillende stranden

Het ene is nog mooier dat het andere!

Meer informatie Meer informatie

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
IMG9_Bay_of_Beau_Vallon

Mahé: ruim zeventig stranden

Mahé heeft rondom prachtige stranden. Het zijn er te veel om allemaal tot in detail te beschrijven. De bekendste is wel Beau Vallon aan de noordkust: Beau Vallon heeft een prachtig lang zandstrand, op 15 minuten rijden vanaf het hoofdstadje Victoria, waar volwassenen én kinderen niet alleen goed en veilig kunnen zwemmen, maar waar je onder meer ook kunt zeilen, waterskiën en windsurfen. Door de vele rotsen aan de uitlopers van het strand en het koraalrif is Beau Vallon ook een ideale plaats om te snorkelen. Beau Vallon is bovendien een leuke plek om uit te gaan, met relatief veel hotels, restaurantjes en barretjes.

Het zuiden van Mahé

In het zuiden van Mahé zijn de stranden ongerepter en soms meer verscholen, waardoor het gevoel je kan bekruipen alleen op een onbewoond eiland te verblijven, zoals op Anse Takamaka. Baie Lazare in het zuidwesten heeft een erg mooi palmstrand en een bijzondere geschiedenis. Hier landde in 1742 zeeman Lazare Picault als eerste westerling en claimde daarna Mahé voor Frankrijk. Nog meer naar het zuiden vind je in Anse a la Mouche en Anse aux Poules Bleues behalve mooie stranden ook verschillende ateliers waar je mooie kunst kunt bekijken.

IMG14_Anse_Takamaka
IMG1_Vanilla_Orchid

Kruidentuin op Mahé

Voor snorkelaars is bijvoorbeeld Anse Royale in het zuidoosten een mooie strand bestemming. En wie daar toch is, mag Le Jardin du Roi niet missen. In deze traditionele Franse kruidentuin zie je behalve vanilleplanten, citronella, kaneel, nootmuskaat, peper en diverse andere specerijen ook geneeskrachtige kruiden. De verschillende oude gebouwen, waaronder een eeuwenoude boerderij, geven Le Jardin een bijzondere sfeer. In de omgeving kun je onder begeleiding trektochten door de bergen maken.

Hoofdstad Victoria

Victoria is de hoofdstad van de Seychellen en is een leuk stadje om op je gemak doorheen te lopen. Victoria kent een oud gedeelte, met smalle straatjes en vervallen gebouwen, en een nieuw gedeelte met brede lanen en tropische tuinen. Bezienswaardigheden in Victoria omvatten een klokkentoren, gemodelleerd naar de Little Ben in Londen. Er zijn maar liefst twee heuse kathedralen, een Anglicaanse en een Roomse, al is het seminarie, Capuchin House, eigenlijk mooier. Verder zijn er diverse musea, en de Sir Selwyn-Clarke Market waar de stalletjes 's morgens volgeladen zijn met tropische vruchten, specerijen en verse vis. De botanische tuin is de enige plek buiten de Vallée de Mai op Praslin waar de ‘Coco De Mer' groeit. Voor kunstliefhebbers is er de Carrefour des Arts, waar je een idee krijgt van de culturele traditie van de Seychellen en het werk van de beste plaatselijke kunstenaars kunt bewonderen en kopen.

IMG2_Clock_Tower
IMG1_Port_Glaud_Waterfall

National Parks op en rond Mahé

Het is een aanrader om het Morne Seychellois National Park met de bergpiek de Morne Seychellois te bezoeken. Met een hoogte van 905 meter is dit het hoogste punt van het eiland, en de archipel. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet, variërend van licht tot zwaar. In het zuidwesten ligt het Baie Ternay/Port Launay Marine National Park. Hier kun je geweldig snorkelen en in het broedseizoen komen de walvishaaien dicht bij de kust om zich te voeden met plankton.

Sainte Anne Marine National Park

Voor de kust tegenover Victoria ligt het Sainte Anne Marine National Park. Je kunt een excursie maken met een glasbodemboot om een goede indruk te krijgen van de koraalrijkdom en vissoorten. Het Sainte Anne Marine National Park bestaat uit zes eilanden, waaronder het kleinere Cerf en het grotere Sainte Anne. Op het eiland Saint Anne woonden de Franse kolonisten voordat Mahé werd gekoloniseerd. Het is een oase van rust: het enige wat je hier hoort is de wind in de palmbomen, begeleid door het geluid van de zee.

IMG15_Marine_Park_Island

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven