Individuele rondreis Seychellen rustiek en ongerept

16 dagen

Voor vogel- en natuurliefhebbers

Laat je inspireren door deze 16-daagse 'weg van de massa' individuele voorbeeldreis door de Seychellen, waarbij je unieke flora en fauna en ongerepte eilanden verkent. Je verblijft in relatief eenvoudige accommodaties, waarbij je begint met een verblijf op La Digue, waarvandaan je een dagexcursie maakt naar buureiland Praslin. Vervolgens reis je naar Mahé, waar je verblijft in een schitterend gelegen verblijf. Vanwege de afgelegen ligging hebben wij hier voor twee dagen een autohuur meegenomen. Hierna verblijf je op het Robinson Crusoë achtige Bird Island; een waar paradijs voor vogel- en strandliefhebbers. Je sluit deze reis af met een culinair verblijf op Silhouette Island, bekend om zijn weelderige natuur en wandelmogelijkheden.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze voorbeeldreis zo speciaal?

Meer informatie Meer informatie

Coleur Locale

Bezoek de lokale markt in Victoria: een aanrader!

Meer informatie Meer informatie

Bird Island

Het privé natuurreservaat Bird Island is een koraaleiland gelegen op 100 kilometer ten noorden van het hoofdeiland Mahé, wat geheel ecologisch in ingesteld.

Meer informatie Meer informatie

Silhouette Island

Maak actieve wandelingen op het natuurrijke Silhouette Island.

Meer informatie Meer informatie

Prachtige stranden

Heerlijk ontspannen op het strand.

Meer informatie Meer informatie

Excursie naar Praslin

Praslin is een schitterend eiland dat je ook te voet kunt verkennen.

Meer informatie Meer informatie

Schildpadden spotten op Bird Island

Meer informatie Meer informatie

Ga terug in de tijd op La Digue

Verken het eiland per fiets of per ossenwagen

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Route arrow Mahé

Je vliegt van Amsterdam in de economy class naar Mahé op de Seychellen.

Dag 2-5
Ansepatate3

Alle tijd om het prachtige eiland La Digue te verkennen

Na aankomst op de luchthaven van Mahé op de Seychellen word je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger. Vervolgens word je per ferry naar het Patatran Village Hotel op het eiland La Digue gebracht, waar je de komende vier nachten zult verblijven in een standaardkamer op basis van logies en ontbijt. Je hebt alle tijd om het eiland te verkennen. Een aanrader is om een fiets te huren en op deze manier het eiland te verkennen waar de tijd lijkt te hebben stil gestaan. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Anse Source d'Argent, een van de mooiste stranden ter wereld, aan de reuzenschildpadden die hier leven, of aan een prachtig koloniaal plantagehuis. Tijdens je verblijf maak je een leuke dagexcursie naar het grotere buureiland Praslin.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 4
Img28 woman   waterfall valle de mai

Dagexcursie Praslin

Vandaag ga je op excursie naar het nabij gelegen Praslin. Er volgt een transfer naar de haven van La Digue, waar vandaan je per boot naar Praslin vaart. Hier mag een bezoek aan het Valleé de Mai National Park niet ontbreken. Ook kan je al snorkelend de prachtige onderwaterwereld en zijn schitterende exotische vissen ontdekken.

Dag 6-9
Wp 20190709 11 01 00 rich

Het hoofdeiland Mahé per huurauto

Na het ontbijt vertrek je naar de haven van La Digue, waarvandaan je per ferry terug naar het hoofdeiland Mahé vaart. Hier verblijf je de komende vier nachten in Anse Soleil Beachcomber in een standaardkamer op basis van logies en ontbijt. Deze kleinschalige accommodatie heeft een prachtige ligging aan een idyllisch klein zandstrand, waar je heerlijk kunt zwemmen en snorkelen. Tijdens je verblijf heb je twee dagen een huurauto ter beschikking om dit afwisselende eiland te verkennen. Rijd bijvoorbeeld naar het bergachtige binnenland met zijn weelderige vegetatie of bezoek de lokale markt in Victoria.

Ontbijt
Dag 10-11
Sootybeachcolonyrobybresson

Ecologisch verblijf op Bird Island

Deze ochtend volgt er een vliegtransfer van circa 30 minuten naar Bird Island, waar je de komende twee nachten zult verblijven in Bird Island Lodge, een geweldige eco-lodge voor vogelliefhebbers. Het privé natuurreservaat onderscheidt zich door ecotoerisme hoog in het vaandel te hebben staan en door zich in te zetten voor behoud van de natuur. Het is dan ook niet vreemd dat nergens anders op de Seychellen zulke enorme vogelconcentraties aangetroffen worden als hier: een ornithologisch wonder. Verder vind je hier twee schildpaddensoorten en heeft het eiland een uitgestrekt spierwit zandstrand waar veilig gezwommen en gesnorkeld kan worden.

Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 12-15
011   silhouette island (labriz)

Het natuurrijke Silhouette Island

Na een fijn verblijf op Bird Island vlieg je weer terug naar Mahé, waarvandaan je per ferry vertrekt naar Silhouette Island. Een verbluffend mooi eiland, dat vooral bekend staat om zijn enorme diversiteit aan inheemse flora en fauna. De komende vier nachten verblijf je in de kleinschalige en charmante lodge La Belle Tortue aan de oostkust van het eiland in een 'Lodge' kamer op basis van logies en ontbijt. De lodge wordt omzoomd door een tropische tuin en is gelegen aan een zandstrand, waar je heerlijke kunt ontspannen. De chef-kok hier bereidt verrukkelijke gerechten, wat elke avond een culinaire ervaring beloofd te worden. Voor de actieveling zijn er diverse uitdagende wandelroutes in de omgeving.

Ontbijt
Aanrader
Wp 20190723 08 12 05 silhouette island

Actieve wandelingen op Silhouette Island

De actieve wandelaar kan zeker zijn ei kwijt op Silhouette Island. Vanuit het oostelijk gelegen plaatsje La Passe vind je een aantal uitdagende wandelpaden. De ervaren wandelaar kan bijvoorbeeld het eiland oversteken naar het strand van Grand Barbe. Tijdens deze dagtocht kom je langs historische ruïnes en adembenemende landschappen, zoals de natuurrijke bergen van het eiland. Het eindpunt is een spookdorpje met reuzenschildpadden en een lang verlaten strand. Een minder zware wandeltocht is langs de noordoostkust met als eindbestemming het prachtige Anse Mondon strand, wat alleen te voet bereikbaar is.

Dag 16

Silhouette Island Route arrow Amsterdam

Vandaag komt er helaas een einde aan deze bijzondere reis. Er volgt een boottocht terug naar Mahé, waarvandaan je in de economy class naar Amsterdam vliegt.

Dag 16

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

Inbegrepen

  • Intercontinentale en binnenlandse vluchten in de economy class
  • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Verblijf en verzorging zoals omschreven
  • Genoemde transfers, overtochten en excursies
  • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

  • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Wij helpen je graag met je reiswensen. Als je wilt komen we zelfs bij je langs. Op kantoor kan natuurlijk ook.

Maak een afspraak
Naar boven