Praslin en La Digue

Seychellen

Ver van de bewoonde wereld ligt de eilandengroep Seychellen. Praslin en La Digue behoren tot de mooiste bewoonde eilanden. Ervaar het ware bounty gevoel.

Eilandhoppen op de Seychellen

Bezoek de vele eilandjes tijdens het eilandhoppen op de Seychellen. Combineer de eilanden Praslin en La Digue, na Mahé de grootste eilanden van de Seychellen. Praslin kan zich beroepen op een plaatsje op de Werelderfgoedlijst van Unesco en heeft alle ingrediënten voor het ultieme bounty gevoel. In La Digue lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan. Het Anse Source d' Argent strand op dit eiland geldt als het icoon van de Seychellen. Een bezoek aan het privé eiland Aldabra mag tijdens het eilandhoppen op de Seychellen zeker niet ontbreken. Het enige eiland ter wereld waar duizenden reuzenschilpadden bijeen leven.

Voorbeeldreizen in deze regio

Img1 grande soeur1
Heerlijke strandvakantie met een goede keuken
Bekijk voorbeeldreis

Wat maakt Praslin en La Digue zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie

Palmeiland Praslin

Bezoek het Vallee de Mai natuurreservaat!

Meer informatie Meer informatie

Coco de Mer - het vrouwtje

Meer informatie Meer informatie

Coco de Mer - het mannetje

Meer informatie Meer informatie

Zeilen bij Anse Lazio

Een van de mooiste stranden ter wereld!

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
IMG12_Waterfall_Vallee_de_Mai

Praslin - eiland der palmen

Lazare Picault, de ontdekker van de Seychellen, doopte Praslin in 1744 tot het ‘eiland der palmen', en dat is niet voor niets: de weelderige kokosplantages vormen letterlijk en figuurlijk een belangrijk ingrediënt voor het bounty gevoel dat je op dit eiland spontaan overvalt. Praslin, op korte afstand van Mahé, is nog dunner bevolkt dan het hoofdeiland, en derhalve meer 'laid back'. Het is een waarachtig exotisch paradijs met witte zandstranden en veel groen. Voor wandelaars is Praslin een prima bestemming: er zijn diverse wandelpaden uitgezet, van licht tot zwaar, en verschillende natuurwandelingen voeren je langs inheemse planten- en dierensoorten.

Stranden op Praslin

Tijdens het eilandhoppen op de Seychellen wil je natuurlijk echte bounty-stranden ervaren. Op Praslin vind je tal van prachtige stranden, waarvan Cote d'Or aan de noordkust en Grand Anse aan de zuidkust de grootste zijn. Speciale vermelding verdient het brede en idyllische Anse Lazio in het uiterste noordwesten, omdat het is uitgeroepen tot een van de mooiste stranden ter wereld. Je kunt er veilig zwemmen en snorkelen tussen het levende koraal en de naar schatting 900 vissoorten.

IMG12_Bay_Of_Anse_Lazio
IMG9_Female_Coco_De_Mer_Tree_close-up

Praslin - Vallée de Mai: Oh-la-la, Coco de Mer!

Het Vallée de Mai National Park op Praslin is nagenoeg de enige plaats waar de befaamde ‘Coco de Mer' groeit, de enorme kokospalm die oorspronkelijk op de bodem van de zee zou zijn gegroeid. Daarom staat dit natuurpark op de Werelderfgoedijst van UNESCO.

Een wandeling door dit park geeft het gevoel alsof je door het decor van de film Jurassic Park wandelt, met enorm grote inheemse bomen. De 'Coco de Mer' palmboom valt direct op door zijn grote palmbladeren en geniet vooral bekendheid vanwege zijn suggestieve noot.

Ook kun je in de Vallée de Mai de zeldzame, inheemse 'Black Parrot' oftewel zwarte papegaai aantreffen.

La Digue: een eiland terug in de tijd

Vanuit Praslin kun je ook gemakkelijk oversteken naar La Digue, wat mede verklaart waarom de twee eilanden zo'n aantrekkelijke combinatie vormen voor eilandhoppen. Op La Digue, het kleinste van de drie hoofdeilanden, lijkt de tijd te hebben stilgestaan: en er zijn nauwelijks voertuigen en wegen. De bewoners verplaatsen zich voornamelijk per fiets, te voet of per ossenwagen. Er worden nog steeds op traditionele wijze boten gebouwd, en ook wordt uit kokosnoten nog op traditionele wijze kopra gewonnen. Op de vismarkt in La Passe zijn de vissers druk bezig de vangst van die ochtend te verkopen.

IMG4_Ox_Cart___Old_House_1_
IMG1_Anse_Coco

La Digue: bezienswaardigheden

Op La Digue is tussen de rode granieten rotsen volop ongerepte natuur te vinden, waardoor dit eiland niet alleen een strandbestemming is, maar ook een bestemming voor actievelingen.

Een aanrader is de wandeling naar 'Belle Veu', waarna de 'die-hards' nog verder omhoog kunnen wandelen. Je krijgt een schitterend uitzicht te zien over La Digue en de omringende eilanden die je tijdens het eilandhoppen hebt bezocht. Met een beetje geluk kom je onderweg de zeldzame Seychelles Black Paradise Flycatcher tegen, een van de meest zeldzame vogels ter wereld. Andere biologische juwelen zijn de prachtvink, de paradijsmonarch, de salangaan, het Chinees woudaapje en twee soorten zeldzame moerasschildpadden. In de bossen vind je prachtige orchideeën en vanilleranken.

Ook een fietstocht naar het oosten van het eiland is absoluut de moeite waard: hier vind je ongerepte stranden met hoge golven zoals Grande Anse, Petite Anse en het schitterende Anse Coco.

Anse Source d'Argent

Het meest bekende icoon van de Seychellen is ongetwijfeld 'Anse Source d'Argent' op La Digue, één van de meest gefotografeerde stranden ter wereld. Door de granieten rotsblokken in zee, het zilverwitte zand en de wuivende palmen ziet het er bijna sprookjesachtig uit.

IMG6Anse_Source_d'Argent
IMG19_Endemic_Wrights_Gardenia

Wright's Gardenia op Aride

Een leuke dagexcursie vanaf Praslin is naar Aride, dat in 1973 is gekocht door het Britse Koninklijke instituut voor natuurbescherming. Op Aldabra na is Aride het belangrijkste eiland op het gebied van natuurbescherming. Nergens op de Seychellen zijn meer broedende zeevogels te vinden dan hier. Onder begeleiding van een natuurkundige kun je naar het hoogste punt wandelen, waar honderden fregatvogels boven de azuurblauwe zee cirkelen. Aride is bovendien het enige eiland ter wereld waar de 'Wright's Gardenia' oftewel 'bwa citron' groeit.

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Hoogtepunten volgens onze Seychellen reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven