Privé eilanden en Aldabra

Seychellen

De Seychellen kennen een behoorlijk aantal kleinere, exclusieve privé eilanden. Het Aldabra atol behoort tot een van de mooiste bounty-eilanden ter wereld.

Een eiland of atol helemaal voor jezelf

Naast andere gasten zal je geen andere bewoners tegenkomen bij een verblijf op één van de privé eilanden van de Seychellen of tijdens een duikexcursie naar het Aldabra atol. Als specialist informeren wij je graag over de mogelijkheden.

Voorbeeldreizen in deze regio

Fregate accommondations islandrental3
Ultieme luxe op twee prachtige eilanden
Bekijk voorbeeldreis

Huwelijksreis Seychellen met ongekende luxe

13 dagen vanaf € 14.700,- per persoon

Img1 port glaud waterfall
voor vogel- en natuurliefhebbers
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis Seychellen rustiek en ongerept

12 dagen vanaf € 3.800,- per persoon

Wat maakt Privé eilanden en Aldabra zo bijzonder?

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Reizen | Seychellen | Aldabra eilanden

Unieke fauna en flora op Aldabra

Ruim duizend kilometer ten zuidwesten van Mahe ligt Aldabra, na Kiritimati de grootste atol ter wereld. Tot eind 19de eeuw hadden alleen Arabische zeevaarders het atol kunnen bereiken en zij gaven het de naam Aldabra. Sinds 1874 wordt het grootste eiland permanent bewoond door seizoensarbeiders van Mahe, die vissen, guano en kopra winnen. Het is mogelijk een meerweekse duikvakantie aan boord van een live-aboard te houden.

Vanwege de moeilijke bereikbaarheid is Aldabra in uitzonderlijk ongerepte staat. Reden genoeg voor UNESCO om de Aldabra Atol op de Werelderfgoedlijst te plaatsen. De eilanden van het Aldabra atol onderhouden een grote hoeveelheid unieke flora en fauna, en de lagune heeft de grootste biodiversiteit van de totale archipel. Naast 100 duizend reuzenschildpadden, de grootste populatie ter wereld, leven er soepschildpadden en karetschildpadden. Ook leven er zeldzame vogels, waaronder de witkeelral, de laatste nog levende, niet-vliegende vogel in de Indische Oceaan.

Fregate Island

Als je na twintig helikopterminuten vanaf Mahé Fregate Island nadert, dringt het besef al snel door: dit is het aardse paradijs, iets waarvan de meeste mensen alleen maar kunnen dromen. Omzoomd door zijn eigen koraalrif, is Fregate Island een van de meest geïsoleerde granieten eilanden van de Seychellen. Stranden steken idyllisch af tegen de hoge granieten rotswanden en bieden het summum van privacy. Ook zijn er talloze wandelpaden op Fregate Island uitgestippeld. Fregate kent een uitbundige fauna en flora. Op dit eiland is de zeldzame vogel ‘Seychelles Magpie-Robin' voor uitsterven behoed. De vogel wordt nu geherintroduceerd op andere eilanden. Doordat een deel van Fregate Island gebruikt wordt voor het verbouwen van groente, kruiden en fruit, is het eiland grotendeels zelfonderhoudend. Het andere deel wordt herbeplant met inheemse flora, om het in de originele staat terug te brengen - een uniek project waarvan het resultaat er mag zijn!

Flora_and_Fauna_FIP
Bird Island | Seychellen | luchtfoto

Bird Island

Veel bezoekers raken zo verzot op Bird Island dat ze keer op keer terugkomen. Het privé natuurreservaat Bird Island is een koraaleiland, gelegen op 100 km ten noorden van Mahe het meest noordelijk gelegen eiland van de Seychellen. Bird Island heeft meer te bieden dan schitterende stranden. Hier wordt sterk het accent gelegd op ecotoerisme en natuurbehoud. In het broedseizoen, tussen april en oktober, wordt een deel van Bird Island ‘ingenomen' door een reusachtige kolonie sternen, en zie je meer vogels bij elkaar dan je voor mogelijk had gehouden. Verder komen hier elk jaar twee schildpadsoorten, waaronder de karetschildpad, aan land om hun eieren te leggen. Gasten kunnen hun steentje bijdragen aan het behoud van deze schildpadden. Aan de andere kant van het eiland bevindt zich een lang, uitgestrekt spierwit zandstrand waar veilig gezwommen en gesnorkeld kan worden. Bovendien kun je de zee op om te vissen.

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van een selectie van de door ons aangeboden accommodaties

Hoogtepunten volgens onze Seychellen reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven