Praslin, La Digue en de overige binneneilanden

Seychellen

Praslin en La Digue behoren tot de mooiste bewoonde eilanden van de Seychellen. Ervaar het ware bounty gevoel.

Eilandhoppen op de Seychellen

Veel bezoekers combineren Praslin en La Digue, na Mahé de grootste eilanden van de Seychellen. Praslin kan zich beroepen op een plaatsje op de Werelderfgoedlijst van Unesco en heeft alle ingrediënten voor het ultieme bounty gevoel. In La Digue lijkt het alsof de tijd stil heeft gestaan. Het Anse Source d' Argent strand op dit eiland geldt als het icoon van de Seychellen.

Voorbeeldreizen naar Praslin, La Digue en de overige binneneilanden

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

IMG1_Grande_Soeur1
Afwisselende strandvakantie met leuke activiteiten
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Seychellen

Eilandhoppen tussen de klassieke eilanden van de Seychellen

15-daagse vakantie vanaf €4.000,- per persoon

STB_3_Sunset_West_Coast_Mahe
Zeer afwisselende combinatie tussen compleet verschillende eilanden
Bekijk voorbeeldreis

Combinatie rondreis Reunion en Seychellen

Eilandhoppen tussen Il de La Réunion en de Seychellen

15-daagse rondreis vanaf €3.500,- per persoon

Een boot midden in de helderblauwe zee met op de achtergrond een strand en groene bossen.
Ultieme luxe op twee prachtige eilanden
Bekijk voorbeeldreis

Ultra luxe vakantie Seychellen

Huwelijksreis Seychellen met ongekende luxe en privacy

15 daagse rondreis Prijs op aanvraag

Strandstoelen op het strand van Denis Private Island in de Seychellen met een kampvuur en roze wolken.
Voor natuurliefhebbers
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Seychellen

Individuele rondreis Seychellen rustiek en ongerept

18-daagse vakantie vanaf €5.100,- per persoon

Seychelles_catamaran
Ultieme combinatie voor de liefhebber van zeilen en ongerepte natuur
Bekijk voorbeeldreis

Luxe zeilvakantie Seychellen

Luxe catamaran en Fregate Island combinatie Seychellen

15-daagse vakantie vanaf € 15.000,- per persoon bij vier personen

Een infinity pool bij het Six Senses Zyl Payson op de Seychellen met een vrouw en op de achtergrond palmbomen en oceaan.
Een combinatie van het mooiste op hoofdeiland Mahé en een 'granieten' en 'koraal' privé eiland
Bekijk voorbeeldreis

Ultieme vakantie Seychellen

Luxe contrastrijke rondreis van de Seychellen

16-daagse vakantie vanaf € 9.600,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Praslin, La Digue en de overige binneneilanden

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

West_Beach.ii_-_Bird_Island_(1)
Geweldige eco-lodge voor vogelliefhebbers
Bekijk accommodatie
Prachtige schemering op het strand van Denis Island, Seychellen
Eldorado voor duikliefhebbers
Bekijk accommodatie
FIP_villa_outer_1
Ultiem resort op een bounty eiland
Bekijk accommodatie
img_9947
Luxueuze villa's op La Digue
Bekijk accommodatie
Resort_aerial_view5__6792-ORIGINAL_
Exclusief verblijf op zeer pittoreske Félicité eiland
Bekijk accommodatie
homeslide4
Verblijf in een gezellige bungalow op La Digue
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Praslin, La Digue en de overige binneneilanden

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Praslin, La Digue en de overige binneneilanden zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Dagexcursies naar St. Pierre, Cousin en Curieuse Island

Voor de kust van Praslin liggen talloze kleinere eilanden die bezocht kunnen worden. Bijvoorbeeld naar St. Pierre, waar uitstekend gesnorkeld kan worden. Ook is er Cousin Island, sinds 1968 een natuurreservaat en een paradijs voor vogelliefhebbers. Meer dan 250.000 zeevogels en bedreigde soorten zoals de ‘Seychelles Magpie-Robin', de ‘Seychelles Warbler' en ‘Fody' komen hier voor.
Zeker de moeite waard is Curieuse, dat deel uitmaakt van een marine reservaat.
Hier leeft een kolonie van ruim 250 reuzenschildpadden die van de Aldabra Atol zijn geherintroduceerd. Op dit eiland zijn diverse wandelpaden uitgezet.

Meer informatie Meer informatie
IMG12_Waterfall_Vallee_de_Mai

Palmeiland Praslin

Bezoek het Vallee de Mai natuurreservaat!

Meer informatie Meer informatie
IMG7_Female_Coco_De_Mer_Nut

Coco de Mer - het vrouwtje

Meer informatie Meer informatie
IMG6_Male_Coco_de_Mer

Coco de Mer - het mannetje

Meer informatie Meer informatie
IMG5_Sailing_Anse_Lazio

Zeilen bij Anse Lazio

Een van de mooiste stranden ter wereld!

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
IMG12_Waterfall_Vallee_de_Mai

Praslin - eiland der palmen

Lazare Picault, de ontdekker van de Seychellen, doopte Praslin in 1744 tot het ‘eiland der palmen', en dat is niet voor niets: de weelderige kokosplantages vormen letterlijk en figuurlijk een belangrijk ingrediënt voor het bounty gevoel dat je op dit eiland spontaan overvalt. Praslin, op korte afstand van Mahé, is nog dunner bevolkt dan het hoofdeiland, en derhalve meer 'laid back'. Het is een waarachtig exotisch paradijs met witte zandstranden en veel groen. Voor wandelaars is Praslin een prima bestemming: er zijn diverse wandelpaden uitgezet, van licht tot zwaar, en verschillende natuurwandelingen voeren je langs inheemse planten- en dierensoorten.

Stranden op Praslin

Tijdens het eilandhoppen op de Seychellen wil je natuurlijk echte bounty-stranden ervaren. Op Praslin vind je tal van prachtige stranden, waarvan Cote d'Or aan de noordkust en Grand Anse aan de zuidkust de grootste zijn. Speciale vermelding verdient het brede en idyllische Anse Lazio in het uiterste noordwesten, omdat het is uitgeroepen tot een van de mooiste stranden ter wereld. Je kunt er veilig zwemmen en snorkelen tussen het levende koraal en de naar schatting 900 vissoorten.

IMG12_Bay_Of_Anse_Lazio
IMG9_Female_Coco_De_Mer_Tree_close-up

Praslin - Vallée de Mai: Oh-la-la, Coco de Mer!

Het Vallée de Mai National Park op Praslin is nagenoeg de enige plaats waar de befaamde ‘Coco de Mer' groeit, de enorme kokospalm die oorspronkelijk op de bodem van de zee zou zijn gegroeid. Daarom staat dit natuurpark op de Werelderfgoedijst van UNESCO.

Een wandeling door dit park geeft het gevoel alsof je door het decor van de film Jurassic Park wandelt, met enorm grote inheemse bomen. De 'Coco de Mer' palmboom valt direct op door zijn grote palmbladeren en geniet vooral bekendheid vanwege zijn suggestieve noot.

Ook kun je in de Vallée de Mai de zeldzame, inheemse 'Black Parrot' oftewel zwarte papegaai aantreffen.

La Digue: een eiland terug in de tijd

Vanuit Praslin kun je gemakkelijk oversteken naar La Digue, wat mede verklaart waarom de twee eilanden zo'n aantrekkelijke combinatie vormen voor eilandhoppen. Op La Digue, het kleinste van de drie hoofdeilanden, lijkt de tijd te hebben stilgestaan: en er zijn nauwelijks voertuigen en wegen. De bewoners verplaatsen zich voornamelijk per fiets, te voet of per ossenwagen. Er worden nog steeds op traditionele wijze boten gebouwd, en ook wordt uit kokosnoten nog op traditionele wijze kopra gewonnen. Op de vismarkt in La Passe zijn de vissers druk bezig de vangst van die ochtend te verkopen.

IMG4_Ox_Cart___Old_House_1_
IMG1_Anse_Coco

La Digue: bezienswaardigheden

Op La Digue is tussen de rode granieten rotsen volop ongerepte natuur te vinden, waardoor dit eiland niet alleen een strandbestemming is, maar ook een bestemming voor actievelingen.

Een aanrader is de wandeling naar 'Belle Veu', waarna de 'die-hards' nog verder omhoog kunnen wandelen. Je krijgt een schitterend uitzicht te zien over La Digue en de omringende eilanden die je tijdens het eilandhoppen hebt bezocht. Met een beetje geluk kom je onderweg de zeldzame Seychelles Black Paradise Flycatcher tegen, een van de meest zeldzame vogels ter wereld. Andere biologische juwelen zijn de prachtvink, de paradijsmonarch, de salangaan, het Chinees woudaapje en twee soorten zeldzame moerasschildpadden. In de bossen vind je prachtige orchideeën en vanilleranken.

Ook een fietstocht naar het oosten van het eiland is absoluut de moeite waard: hier vind je ongerepte stranden met hoge golven zoals Grande Anse, Petite Anse en het schitterende Anse Coco.

Anse Source d'Argent

Het meest bekende icoon van de Seychellen is ongetwijfeld 'Anse Source d'Argent' op La Digue, één van de meest gefotografeerde stranden ter wereld. Door de granieten rotsblokken in zee, het zilverwitte zand en de wuivende palmen ziet het er bijna sprookjesachtig uit.

IMG6Anse_Source_d'Argent
IMG19_Endemic_Wrights_Gardenia

Wright's Gardenia op Aride

Een leuke dagexcursie vanaf Praslin is naar Aride, dat in 1973 is gekocht door het Britse Koninklijke instituut voor natuurbescherming. Op Aldabra na is Aride het belangrijkste eiland op het gebied van natuurbescherming. Nergens op de Seychellen zijn meer broedende zeevogels te vinden dan hier. Onder begeleiding van een natuurkundige kun je naar het hoogste punt wandelen, waar honderden fregatvogels boven de azuurblauwe zee cirkelen. Aride is bovendien het enige eiland ter wereld waar de 'Wright's Gardenia' oftewel 'bwa citron' groeit.

Bird Island

Veel bezoekers raken zo verzot op Bird Island dat ze keer op keer terugkomen. Het privé natuurreservaat Bird Island is een koraaleiland, gelegen op 100 km ten noorden van het hoofdeiland Mahé. Het is maar een halfuur vliegen, maar toch is het relatief afgelegen. Bird Island heeft meer te bieden dan schitterende stranden. Ook wordt hier sterk het accent gelegd op ecotoerisme en natuurbehoud. In het broedseizoen, tussen april en oktober, wordt een deel van Bird Island ‘ingenomen' door een reusachtige kolonie sternen, en zie je meer vogels bij elkaar dan je voor mogelijk had gehouden.

Verder komen hier elk jaar twee schildpadsoorten, waaronder de karetschildpad, aan land om hun eieren te leggen. Gasten kunnen hun steentje bijdragen aan het behoud van deze schildpadden. Aan de andere kant van het eiland bevindt zich een lang, uitgestrekt spierwit zandstrand waar veilig gezwommen en gesnorkeld kan worden. Bovendien kun je de zee op om te vissen.

West_Beach.ii_-_Bird_Island_(1)
Aerial1._New_2014 Denis Island

Denis Island

Denis Island ligt op de noordelijke grens van de binneneilanden, ongeveer een half uur vliegen vanaf Mahé. Dit koraaleiland is omzoomd door een breed koraalrif, en dat maakt het een paradijs voor de snorkelaar. De beschermde onderwaterwereld rondom het eiland staat daarnaast bekend als een van de beste duiklocaties van de Seychellen. Ook de diepzeevismogelijkheden op Denis zijn bijzonder: hier is al menig record gebroken bij het vangen van grote tonijnen en marlijnen. De oude vuurtoren op Denis Island is nog altijd in gebruik.

Cousine Island

Cousine eiland, zes kilometer ten westen van Praslin, is een van de kleinere granieteilanden van de Seychellen waar je van alles en iedereen verlaten bent, ook al omdat dagjesmensen hier niet worden toegelaten. Op Cousine zijn vijf van de inheemse vogelsoorten van de Seychellen te vinden.

De eigenaar van het eiland heeft het tot zijn levenstaak gemaakt om Cousine eiland in zijn oorspronkelijke staat terug te brengen. Naar ons idee is hij daar goed in geslaagd. Hier groeien uitsluitend nog inheemse plantensoorten, die een natuurreservaat vormen voor zeeschildpadden die hier tussen november en maart hun broedplaatsen vinden.

Shore_impression_with_bird_Cousine
Félicité_aerial_view_3__6513-ORIGINAL_

Félicité Island

Félicité eiland, ten oosten van La Digue, ligt op grofweg 30 minuten varen vanaf Praslin of 20 helikopterminuten vanaf Mahe. Het is wellicht een van de meest pittoreske eilanden van de Seychellen, door de opvallend veel granieten rotsformaties waar de Seychellen zo bekend om staan. Deze steken idyllisch af tegen de weelderige begroeiing. Op een zonnige dag is het een aanrader om een begeleide wandeling door het oerwoud te ondernemen, onder meer om de Coco de Mer boom te zien. Vanaf het hoogste punt heb je een schitterend uitzicht over het eiland en op de ‘’wilde’’ oostkant van La Digue.

De stranden van Félicité zijn veel gefotografeerd vanwege de grote granieten rotsblokken die ertegen afsteken. Op kayak varen afstand kan je het minuscule Coco eiland bezoeken, wederom prachtig vanwege zijn witte stranden, palmbomen en enorme granieten rotsformaties. Je kunt er prachtig snorkelen.

Fregate Island

Als je na twintig helikopterminuten Fregate Island nadert, dringt het besef al snel door: dit is het aardse paradijs, iets waarvan de meeste mensen alleen maar kunnen dromen. Omzoomd door zijn eigen koraalrif, is Fregate Island een van de meest geïsoleerde granieten eilanden van de Seychellen. Stranden steken idyllisch af tegen de hoge granieten rotswanden en bieden het summum van privacy. Ook zijn er talloze wandelpaden op Fregate Island uitgestippeld.

Fregate kent een uitbundige fauna en flora. Op dit eiland is de zeldzame vogel ‘Seychelles Magpie-Robin' voor uitsterven behoed. De vogel wordt nu geherintroduceerd op andere eilanden. Doordat een deel van Fregate Island gebruikt wordt voor het verbouwen van groente, kruiden en fruit, is het eiland grotendeels zelfonderhoudend. Het andere deel wordt herbeplant met inheemse flora, om het in de originele staat terug te brengen - een uniek project waarvan het resultaat er mag zijn!

FIP_Conservation_turtle_5_CREDIT_Joe_Daniels

Hoogtepunten volgens onze Seychellen reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Praslin, La Digue en de overige binneneilanden, Seychellen

Onze reis op de Seychellen was prachtig! We waren op de mooiste stranden, wit zand met palmbomen en bijzondere rotsformaties en helder water, soms met enorme golven. We zagen hele grote landschildpadden, vliegende honden, veel vogels en heel veel groen. Dit laatste vooral in de Vallee de Mai, waar ik met een glimlach op m'n gezicht rondliep tussen gigantische palmbomen met hun unieke kokosnoten, de Coco de Mer.

Stephan, Wendy en Beau van Keerberghen, 2019
Ann-Stefaan-SEZ-20191012_130949

Praslin, La Digue en de overige binneneilanden, Seychellen

We hebben heel erg genoten van de natuur en ook van het leven onder water. Zoals snorkelen bij Saint-Pierre eiland.

Ann en Stefaan, 2019
Ann-Stefaan-SEZ-P1260115

Praslin, La Digue en de overige binneneilanden, Seychellen

Reuzenschildpadden die rusting voorbij wandelen. Een wonderlijke ontmoeting met deze reuzen op Curieuse eiland.

Ann en Stefaan, 2019
Excursie_Cousin_Eiland_Praslin

Praslin, La Digue en de overige binneneilanden, Seychellen

Paradijs op aarde bestaat echt ; de Seychellen, dit beleef je iedere dag intens

Frank en Fabienne Van Wissen, 2018
Petra_Nijland__Praislin_Seychellen

Praslin, La Digue en de overige binneneilanden, Seychellen

Ons hoogtepunt was de mooie azuurblauwe zee, witte stranden, groene eilanden en fantastische bevolking ! En.... helemaal niet toeristisch maar echt origineel met wonderschone natuur. natuurlijk ook wel leuke strandtentjes waar je even kunt afkoelen.

Kees Veth en Petra Nijland, 2014
Oprins__Seychellen

Praslin, La Digue en de overige binneneilanden, Seychellen

Ons verblijf was in hotel Le Domaine de L'Orangeraie. Heerlijke omgeving met 's ochtends ontbijt op de veranda waarna de vogels de kruimels mochten opeten. Heerlijk moment in onze huwelijksreis, eiland hoppen in de Seychellen!

Richard en Farina Oprins, 2009

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven