Ras Al Jinz Turtle Reserve

Ras Al Hadd, Oman

Comfortabel verblijf bij zeeschildpaddenreservaat

Ras Al Jinz Turtle Reserve is gelegen bij het vissersdorpje Ras Al Hadd aan de ongerepte oostkust van Noord-Oman. Tussen de groene oases en robuuste bergen komen hier op de uitgestrekte stranden elk jaar de bedreigde groene zeeschildpadden hun eieren leggen. Tijdens een verblijf in één van de kamers of eco-tenten bij Ras Al Jinz maak je kennis met deze prachtige dieren en leer je meer over het bijzondere nestelproces. Voor jong en oud een geweldige ervaring!

Meer informatie Meer informatie
Exterior_4

Verblijf in één van de eco-tenten

De tenten zijn comfortabel ingericht

Meer informatie Meer informatie
Familietent

Wakker worden met uitzicht

Sommige tenten bieden uitzicht op zee

Meer informatie Meer informatie
Restaurant_met_buffet

Ontbijt of dineer in het restaurant

De hele dag door is het restaurant geopend

Meer informatie Meer informatie
Museum_

Bezoek het museum over dit gebied

In het museum leer je over de geschiedenis en schildpadden

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Ibra_Main_Market__Oman__-_Photo_by_Journaway_Rundreisen_unsplash.com
Gevarieerde luxe familiereis naar hoogtepunten
Bekijk voorbeeldreis

Familierondreis Oman met huurauto

9 daagse rondreis vanaf €3.900,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Ras Al Jinz Turtle Reserve

Het Ras Al Jinz Turtle Reserve bestaat uit 31 verblijven. Het is mogelijk om in één van de tweepersoonskamers te overnachten of te kiezen voor een avontuurlijker verblijf in één van de eco-tenten. Alle verblijven zijn functioneel ingericht en beschikken over een ensuite badkamer.

Tweepersoonskamers

Bij het hoofdgebouw bevinden zich 17 comfortabele tweepersoonskamers, ook wel 'Carapace' kamers genoemd. In de functioneel ingerichte kamers geniet je van de standaard faciliteiten van een hotel en een ensuite badkamer. Sommige kamers beschikken over een stapelbed waardoor er overnacht kan worden met het hele gezin.

Carapace_5
Familietent_2

Eco-tenten

Voor een meer avontuurlijk en bijzonder verblijf kan je overnachten in één van de 14 eco-tenten. Deze tenten zijn comfortabel ingericht en beschikken over een ensuite badkamer. Overdag kan je de tent volledig openritsen en genieten van het mooie uitzicht over de kust. Er zijn tevens familietenten beschikbaar welke ideaal zijn voor een gezin van vier personen.

Faciliteiten en activiteiten van Ras Al Jinz Turtle Reserve, Oman

Restaurant

Tijdens een verblijf kan je de hele dag door genieten van maaltijden bij het 'Sea Giants' restaurant. In de ochtend wordt hier een ontbijtbuffet georganiseerd, terwijl je in de middag en avond van een à la carte kan bestellen.

Strand

Ras Al Jinz Turtle Reserve is gelegen aan het strand, dat beschermd gebied is door de groene zeeschildpadden die daar elk jaar hun eieren komen leggen. Om deze reden is het niet toegestaan om te picknicken op de stranden in de omgeving.

Activiteiten

Elke ochtend en avond kan je deelnemen aan een begeleide excursie om de zeeschildpadden vanaf gepaste afstand te bewonderen. Afhankelijk van het seizoen zal je tevens zien hoe het nestelproces in zijn werk gaat. Naast het waarnemen van de zeeschildpadden zijn er vanuit de accommodatie diverse andere activiteiten mogelijk zoals bergwandelingen maken, sterrenkijken, mountainbiken, diepzeevissen, dolfijnen spotten, snorkelen, kooklessen, boogschieten en yoga bij zonsondergang.

Duurzaam

Het natuurreservaat bestaat sinds 1996 om het gebied waar de bedreigde groene zeeschildpadden hun eieren leggen te beschermen. Daarbij bevinden zich hier in de buurt archeologische vindplaatsen van vissersdorpjes en grafstenen. Het beschermde gebied strekt zich uit over 120 km2 met een kustlijn van 45 km. In 2005 heeft Ras Al Jinz in samenwerking met het ministerie van duurzaamheid en klimaat een eco-toerisme project opgezet om tevens het bijzondere nestelproces van de zeeschildpadden te beschermen

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven