Tokio en het noordoosten van Japan

Japan

Rondreis op maat door Japan. Bezoek Tokio, pelgrim routes en sneeuw apen in de Japanse alpen.

een bruisende hoofdstad, pittoreske dorpjes en schitterende natuur

Met zijn 12 miljoen inwoners kent de supermoderne hoofdstad Tokio, samen met werelderfgoed Nikko en tempelstad Kamakura voldoende attracties voor een meerdaags verblijf. Daarnaast zijn er talloze andere attracties, waaronder het veelzijdige Kanazawa, de sneeuwapen bij Yudanaka en Matsumoto, bekend vanwege zijn vele wandelmogelijkheden door schitterende natuurgebieden en langs oude postroutes. Het noordelijke eiland Hokkaido is niet alleen gewild als wintersportbestemming. Natuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen in de vele parken die dit eiland rijk is, eventueel met eigen huurauto.

Wat maakt Tokio en het noordoosten van Japan zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Tokyo__Koto_players_playing_in_Meiji_Jingu_shrine_228

Koto voorstellingen

Tokio

Meer informatie Meer informatie
Tokyo_view_sunset

Tokio

een wereldstad die nooit slaapt

Meer informatie Meer informatie
Hokkaido Shiretoko_National_Park

Hokkaido eiland

Shiretoko National Park

Meer informatie Meer informatie
Shirakawago-Gassho_zukuri_house

Shirakawago

werelderfgoed met zeer bijzondere huizen

Meer informatie Meer informatie
Kanazawa__21st_Century_Museum_-_pool

Kanazawa

21st Museum of Contemporary Art

Meer informatie Meer informatie
Kamikochi_-_Kappabashi_bridge

Kamikochi

Kappabashi brug

Meer informatie Meer informatie
Yudanaka_Hot_spring_-_monkeys

wereldberoemde sneeuwapen

Yudanaka

Meer informatie Meer informatie
Hakone_Ashinoko_lake_-_Mt_Fuji_view

Hakone, Mt Fuji

vanaf Lake Ashi

Meer informatie Meer informatie
MB_Tokyo_Uneo_-_Ameyoko-cho_markt_WP_20170617_11_13_13_Rich

Ameyoko-cho markt bij Ueno park

Tokio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
MB_Tokyo_Asakusa_Nitenmon_poort_WP_20170618_11_30_08_Rich
MB_Tokyo_Tsukiji_vismarkt_WP_20170619_10_19_40_Rich

Tokio - hypermodern en historisch

Je ontkomt niet aan de drukke maar geordende wereldstad Tokio als je Japan bezoekt, en dat is maar goed ook. Met zijn 12 miljoen inwoners kent het een enorme diversiteit aan bezienswaardigheden zoals de mondaine brede winkelstraten in Ginza, de Tsukiji vismarkt en de oudste wijk Asakusa met zijn riksja's en traditionele winkels. Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Yanaka, waar veel kunstenaars wonen of een Kabuki voorstelling in het Kabukiza theater bijwonen.

Nikko en Kamakura

Op dagexcursie afstand van Tokio ligt tempelstad Nikko, bekend om zijn Toshogu complex, een UNESCO werelderfgoed. Ook de bergachtige omgeving rondom Nikko is prachtig, met hoogtepunten zoals het Chuzenji meer, ontstaan door de uitbarsting van Mount Nantai.

Een andere stad die zich uitstekend leent voor een dagexcursie uit Tokio is Kamakura, ooit de hoofdstad van Japan. Hier vind je de Daibutsu, een enorme boeddha van maar liefst 13 meter hoog.

Kamakura_Great_Buddha_-_cherry_blossom
Nikko_Chuzen-ji_Temple
Kanazawa_Kenrokuen_Garden_-_Autumn
Kanazawa_Nagamachi_Samurai_House_-_House_interior

Kanazawa

Het kasteeldorp Kanazawa stamt uit de 17e eeuw en staat bekend om zijn eeuwenoude samurai cultuur in de goed bewaard gebleven Nagamachi wijk, waar je het gelijknamige huis van de Nomura samurai familie kunt bezoeken. Kanazawa kent veel klassieke en moderne kunst, onder andere te vinden in Higashi Chaya, een goed bewaard gebleven authentieke ''theehuis'' wijk. Een andere must om te bezoek is Kenroku-en, een van de drie mooiste tuinen van Japan. Naast de tuin ligt het Kanazawa kasteel, een nationaal erfgoed.

Hokkaido - niet alleen om te skiën!

Het meest noordelijke eiland Hokkaido staat bij ski-liefhebbers bekend om zijn perfecte poedersneeuw. Maar ook zomers leent dit natuur eiland zich uitstekend om (per huurauto) te ontdekken. Enkele namen zijn Daisetsuzan, het grootste park van Japan, en het door UNESCO uitgeroepen Shiretoko natuurreservaat, gelegen op het schiereiland in het oosten van Hokkaido. Sapporo, met zijn Odori park, meer een 100 meter brede boulevard, is samen met Otaru de voornaamste stad van Hokkaido.

Hokkaido Sapporo__City_view
Hokkaido-Niseko
Okayama_Castle_-_close_up
Okayama-Korakuen_Garden

Okayama en Kurashiki

Halverwege Kyoto en Hiroshima ligt Okayama, onder andere bekend om zijn kraaienkasteel. Je kunt hier ook mooie wandelingen maken door de Koraku-en tuin, een van de drie mooiste landschapstuinen van Japan. Een leuke dagexcursie vanaf Okayama is een bezoek naar het plaatsje Kurashiki, een opslagplaats voor rijst en andere producten uit de Edo periode. De pakhuizen en pittoreske grachten uit deze periode zijn goed bewaard gebleven. Ook het kunsteiland Naoshima is als dagexcursie goed te bezoeken.

Kamakochi vallei en sneeuwaapjes

Het fotogenieke bergdorpje Matsumoto, onder andere bekend om zijn ''zwarte kraaien'' samoerai kasteel, is een uitstekende basis om de Kamikochi vallei te voet te verkennen. In de omgeving vind je ook de historische Nakasendo postroute, een van de vijf wegen die tijdens de Shogun periode Tokio met Kyoto verbond. Je kunt vanaf Matsumoto ook de sneeuwaapjes van Yudanaka bezoeken. Er zijn veel beroemde foto's gemaakt van badderende apen met sneeuw op hun kop in het warme water van de onsen.

Nakasendo_trail
Yudanaka_Hot_spring_-_monkey_alone
Takayama__Hida_Folk_Village
Shirakawago-Gassho_zukuri_house

Takayama en Shirakawago

Takayama is een charmant bergstadje, hoog gelegen in de Hida alpen. Hier vind je veel oude uit de Edo periode daterende huizen langs smalle straten. Dichtbij is Hida-Furukawa, waar je het zogenaamde Hida Folk village, een historisch dorpje uit de Muromachi periode kunt bezoeken. Het door UNESCO als werelderfgoed verklaarde plaatsje Shirakawago is beroemd om zijn gassho-zukuri huizen met rieten daken die de biddende handen van boeddhistische monniken symboliseren.

Hakone en Mount Fuji

Met helder weer kan je Mount Fuji prima vanaf Tokio zien, maar dichterbij is het Fuji-Hakone-Izu National Park. Deze regio is te bereiken via Odawara, waarvandaan je met het Hakone - Tozan bergtreintje omhoog gaat om van een prachtig uitzicht te genieten. Hiervandaan kan je een mooie boottocht maken over het Ashino-ko meer en genieten van de spa faciliteiten in een van de vele Ryokans die Hakone kent. Het Hakone open air museum is een bezoek zeker waard.

Hakone_Ashinoko_Lake_-__cruise_boat
MB_Hakone_Open_Air_Museum_WP_20170620_14_15_49_Rich

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Hoogtepunten volgens onze Japan reizigers

Bekijk aanbevelingen van vorige reizigers op onderstaande kaart

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven