Individuele autorondreis Kyushu Japan

18 daagse rondreis vanaf €9.400 per persoon

Individuele Rondreis op het eiland Kyushu Japan

Tijdens deze prachtige rondreis door Japan ontdek je op eigen gelegenheid de bruisende steden, prachtige natuurgebieden en de rijke cultuur van het land en maak je kennis met de heerlijke keuken. Je begint de reis in het bruisende Osaka, waarvandaan je doorreist naar het zuidelijke eiland Kyushu. Hiervandaan reis je met een huurauto op eigen gelegenheid verder en maak je onder ander kennis met de aardewerken traditie van de Saga regio. De reis zet zich voort in Nagasaki, een stad doordrenkt van geschiedenis. Vanuit Karukawa Onsen maak je kennis met de regio rondom Mount Aso en de ‘hel’ van Beppu Jigoku, die bestaat uit 9 unieke warmwaterbronnen. Je reist verder naar Kumamoto, de derde grootste stad van het eiland, dat wordt omringd door prachtige natuur. In het zuiden verblijf je in Kagoshima, een stad met uitzicht op een majestueuze actieve vulkaan. Tot slot eindigt de reis in Fukuoka, onder andere bekend om zijn authentieke streetfood-cultuur. Tijdens de reis verblijf je in afwisselende middenklasseaccommodaties, waaronder een typisch Japanse ryokan.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze individuele rondreis op het eiland Kyushu zo bijzonder?

Met deze rondreis op het eiland Kyushu bezoek je op eigen gelegenheid een eiland van Japan dat minder toeristisch is en de mogelijkheid geeft de prachtige natuurgebieden en rijke cultuur te ervaren. Zo verken je de aardewerksteden; Karatsu, Arita en Imari en verblijf je in het historische Nagasaki en de noordelijke stad Fukuoka, bekend om zijn authentieke streetfood-cultuur. Je brengt een bezoek aan Beppu, de hoofdstad van de warmwaterbronnen en een van de populairste onsen resorts van het land. Je wandelt door ongerepte natuur in de omgeving van Kumamoto en verblijft in Kagoshima, met uitzicht over de majestueuze Kinko baai en de Sakurajima, een van 's werelds meest actieve vulkanen.

Meer informatie Meer informatie
Japan Arita

Arita Porcelein Park

Bezoek de aardewerksteden; Karatsu, Arita en Imari

Meer informatie Meer informatie
Kyushu_Fukuoka-Kushida_shrine

Kushida-jinja

Een van de oudste shrines in Fukuoka

Meer informatie Meer informatie
Kagoshima Senganen tuin

Kagoshima

Senganen tuin met uitzicht op de vulkaanberg Sakurajima

Meer informatie Meer informatie
Fukuoka-Tochoji_-_Pagoda

Fukuoka

Tochoji Tempel

Meer informatie Meer informatie
Japan Karatsu

Karatsu Kasteel

Meer informatie Meer informatie
Japan Saga

Keramiek

Breng een bezoek aan de vele keramiek winkeltjes

Meer informatie Meer informatie
Mount_Aso_(1)

Mount Aso

Een prachtig gebied om een trekking te maken

Meer informatie Meer informatie
Japan__Beppu

Hels van Beppu

9 unieke warmwaterbronnen

Meer informatie Meer informatie
Kyushu_Nagasaki_-_Confucius_Shrine

Nagasaki

Confucius Shrine

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Osaka

Vandaag vlieg je met KLM in de economy class naar Osaka.

Dag 2
osaka

Prikkel je zintuigen in het bruisende Osaka

Na aankomst in Osaka ontvang je een privé transfer naar Hotel The St. Regis Osaka. Hier verblijf je de komende nacht in een ‘’Grand Deluxe King’’ kamer op basis van logies en ontbijt. Het elegante The St. Regis Osaka is gelegen in de bekende Midosuji straat, dat bekend staat als de Champs Élysées van Osaka. Vandaag heb je de hele dag de tijd om de stad te verkennen. Zo kan je de Twin Towers bezoeken, of gaan winkelen in de dure winkelstraat Shin Shai-bashi of in het ondergrondse winkelcentrum Umeda Chika wat tevens een eetparadijs is met vele Japanse lekkernijen.

Ontbijt
Dag 3-4
Karatsu

Maak kennis met de aardewerktraditie van Saga

Begin de dag met een treinreis naar Fukuoka. Na aankomst in Fukuoka haal je de huurauto op en rij je door naar Karatsu, waar je de volgende twee nachten in Ryokan Yoyokaku zal verblijven in een Japanse kamer op basis van halfpension. Vanmiddag kun je op eigen gelegenheid het plaatsje Imari verkennen, door een bezoek te brengen aan de Imari Nabeshima Gallery. In deze kleine galerie leer je alles over de geschiedenis van Imari en kun je historische Koimari en Nabeshima kunstwerken bewonderen. Vervolgens kan je verder lopen naar de koopmanshuizen langs de rivier de Imari en een bezoek brengen aan de keramiekwinkels en het Ceramic Merchant's Residence Museum. Dit gebouw diende ooit als huis voor een welgestelde porselein handelaar gedurende de Edo tijdperk.

Ontbijt
Diner
Dag 4
Japan Karatsu

Breng een bezoek aan het Karatsu-kasteel

Deze ochtend kan je een bezoek brengen aan het Karatsu-kasteel, dat gebouwd werd tijdens de Edo-periode. Het herbergt een tentoonstellingsruimte over de geschiedenis van het kasteel en Karatsu keramiek. Vervolgens kan je meer leren over de geschiedenis van Karatsu en bekijk de 14 hikiyama ("gigantische praalwagens"). Deze goed bewaarde praalwagens zijn gemaakt van honderden stukjes washi-papier bevestigd aan klei of houten mallen. Een laatste stop kan je maken bij de Nakazato Studio, waar de werken van de 14e Toroemon, de 14e generatie telg van de Nakazato-familie te zien zijn.

Dag 5-6
Nagasaki_View_(illuminated)

Ontdek de link tussen Arita en Dresden

Na het ontbijt kan je een bezoek brengen aan Arita, hier kun je het Arita Porcelain Park bezoeken, waar een indrukwekkende en ongebruikelijke reproductie van het Zwinger-paleis in Dresden, Duitsland, te zien is. Het paleis is zelf een porseleinmuseum en symboliseert de link tussen Arita en Dresden, beide beroemd om hun keramiekproductie. Bezoek in het park de reproductie van Tengudani oven, één van de eerste porcelein ovens in de stad. Hier kan je proberen je eigen kunstwerk te maken, want er zijn veel workshops die lessen in aardewerk en porselein schilderen bieden. Vervolgens reis je verder naar Nagasaki, waar je de volgende twee nachten in Hilton Nagasaki zal verblijven in een ‘Deluxe Double’’ kamer op basis van logies en ontbijt.

Ontbijt
Dag 6
Nagasaki_-_Oura_church

Wandel door de straten van Nagasaki

Vandaag kun je naar Minami-Yamatemachi om de Oura-kerk of de Glover Garden te bezoeken of door de geplaveide straten vol met souvenirwinkels te slenteren. Vervolgens kun je naar de Nederlandse helling wandelen, die uitkijkt over de diepe U-vormige haven. ’s Avonds is het een aanrader om naar de top van Mount Inasa te lopen voor een mooi uitzicht over de stad. Als alternatief kan je de oudste Chinatown van het land bezoeken om enkele van de regionale gerechten te proeven, waaronder de beroemde Nagasaki-chanpon, een noedelsoep die sterk is beïnvloed door de Chinese keuken.

Dag 7-9
Regiotekst_Japan_Kurukawa_Onsen

De mooie natuur bij Kurokawa Onsen

Deze ochtend kan je alvorens Nagasaki te verlaten een bezoek brengen aan het Nagasaki Peace Memorial Park en Museum, waar monolieten en monumenten dienen als een zachte maar krachtige herinnering aan de destructieve gevolgen van de oorlog. Na een bezoek aan het museum, rij je naar Kurokawa Onsen, waar je de volgende drie nachten in Minshuku Hozantei zult verblijven in een Japans westerse kamer op basis van halfpension. Vanuit hier kun je de aankomende dagen Mount Aso en de hels van Beppu bezoeken.

Ontbijt
Diner
Dag 8
Mount_Aso_(1)

Bezoek Mount Aso

Als het mooi weer is, is dit een geweldige kans om een wandeling te maken in de op 30 minuten rijden gelegen regio van Mount Aso. Een leuk alternatief is een bezoek aan het Nationaal Park Aso Daikanbo. Dit is het ideale startpunt voor een trekking op Mount Daikanbo, de perfecte plek vanwaar de vijf toppen van Aso kunnen worden bekeken. Ben je geen wandelliefhebber, dan kun je een bezoek brengen aan het Aso altaar, een van de vele Shinto-heiligdommen in Japan met een geschiedenis van ongeveer 2500 jaar. Hier kan je door het heiligdom wandelen, een bezoek brengen aan traditionele winkels en het befaamde water uit een van de 20 fonteinen en waterbronnen in de omgeving drinken.

Dag 9
Japan__Beppu

Breng een bezoek aan het onsenplaatsje Beppu

Vandaag kan je Beppu, de hoofdstad van de warmwaterbronnen en een van de populairste onsen resorts van het land verkennen. De stad is gezegend met maar liefst acht verschillende bronnen, elk met openbare baden. Samen produceren ze meer warm bronwater dan enig ander onsen-resort in het land. Daarnaast kan je een bezoek brengen aan de Beppu Jigoku (Hells of Beppu), die bestaat uit 9 unieke warmwaterbronnen die vanwege de extreme temperaturen alleen goed zijn om te bekijken en niet om in te baden. Hier vind je onder andere de Umi Jigoku of de Zeehel, met een prachtige kobaltblauwe kleur.

Dag 10-11
Kyushu_Kumamoto_Castle

Beleef cultuur en natuur in Kumamoto

Na het ontbijt verlaat je Kurokawa Onsen en rij je naar Kumamoto, waar je de volgende twee nachten in Hotel Nikko zal verblijven in een ‘’Queen Room’’ op basis van logies en ontbijt. Tijdens je verblijf kan je een bezoek brengen aan de wijk rondom het Kumamoto kasteel, waar je het prachtige fort van buitenaf kunt observeren. Kumamoto kasteel, ook wel bekend als als Ginnan kasteel, was één van de drie beste kastelen van Japan en een gewilde locatie om kersenbloesem te bekijken. Vervolgens kun je een bezoek brengen aan de voormalige residentie van Lafcadio Hearn. Een Grieks-Ierse schrijver, die wordt beschouwd als een pionier in het blootleggen van zijn westerse standpunt over aspecten van de Japanse cultuur. Ook kan je de Suizen-ji Joju-en bezoeken, een traditionele Japanse tuin die beroemd is om zijn natuurlijke bronvijver waarna je de dag kunt afsluiten met een bezoek aan het volkskunstmuseum.

Ontbijt
Dag 12-14
Kagoshima Senganen tuin

Kagoshima en de vulkaanberg Sakurajima

Vandaag rij je naar Kagoshima, waar je de volgende drie nachten in Shiroyama Hotel Kagoshima zult verblijven in een ‘’Grand Sakurajima View’’ kamer op basis van logies en ontbijt. Het hotel is gelegen op een prachtige locatie, met uitzicht over de majestueuze Kinko baai en mount Sakurajima, een van 's werelds meest actieve vulkanen. Bij aankomst in Kagoshima lever je de huurauto in. Tijdens je verblijf zal je één dag onder leiding van een privé gids de hoogtepunten van de stad Kagoshima verkennen.

Ontbijt
Dag 13
Afbeelding1

De hoogtepunten van Kagoshima met privé gids

Na het ontbijt ga je samen met een privé gids erop uit om de stad Kagoshima te verkennen. De eerste stop is de Japanse tuin Sengan-en, waar je een wandeling maakt terwijl je meer te weten komt over de geschiedenis van Kagoshima. Vervolgens kan je in het restaurant van de tuin lokale gerechten proeven, die bereid zijn met lokaal geproduceerde ingrediënten. Na de lunch steek je de baai over met een ferry naar het vulkaaneiland Sakurajima, waar je het Yunohira-observatiepunt bezoekt en leert over de vulkaan in het Sakurajima bezoekerscentrum. Naast het centrum ligt een park waar je kunt genieten van het uitzicht op de kust. Na terugkomst in Kagoshima breng je een bezoek aan Tenmonkan, bekend om zijn winkels, straatverkopers, het groene Terukuni-altaar en de historische St. Francis Xavier-kathedraal.

Activiteiten
Lunch
Dag 14
Afbeelding2

Nog een dagje Kagoshima

Na een dagje met je gids kan je vandaag op eigen gelegenheid de stad verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek te brengen aan het museum van de Meij-restauratie om meer te weten te komen over de levensstijl en mentaliteit van de mensen die de drijvende kracht waren achter de Meiji-restauratie. Na afloop kan je desgewenst ontspannen in het Ibusuki Healthy Land onsen.

Dag 15- 17
Fukuoka_-_Ohori_Park_-_Pagoda

Fijne afsluiting in Fukuoka

Vandaag neem je de trein naar Fukuoka. Hier zal je de volgende twee nachten in Grand Hyatt Fukuoka verblijven in een tweepersoonskamer op basis van logies en ontbijt. In de namiddag kan je de Shofukuji-tempel, de eerste boeddhistische tempel in Japan bezoeken. Na afloop kan je op het eiland Nakasu de heerlijke hapjes en gerechten van Fukuoka bij een van de yatai- of openluchtkraampjes, die langs de rivier staan opgesteld proeven. Enkele van de lokale delicatessen zoals Hakata ramen, gyoza en motsunabe (hete potschotel) zijn aanraders.

Ontbijt
Dag 16
Kyushu_Fukuoka-Kushida_shrine

Verken Fukuoka

Deze ochtend kan je beginnen met een bezoek aan Kushida-jinja, het belangrijkste heiligdom in de stad, waar het jaarlijkse Hakata Gion Yamakasa Festival op gericht is. De volgende bestemming is de Yanagibashi Rengo Ichiba-vismarkt, die zijn oorsprong vindt in 1916, voor de heerlijkste verse visgerechten. Na de lunch kan je het Ohori Park, gewaardeerd om zijn prachtige vijver en rustige omgeving, bezoeken. Voor een prachtige afsluiter in Fukuoka adviseren wij om 's avonds de Fukuoka-toren te bezoeken, die met zijn 234 meter hoogte een geweldig uitzicht biedt over de stad en de nabijgelegen eilanden.

Dag 17

Fukuoka Blank Amsterdam

Helaas komt er vandaag een einde aan deze bijzondere reis. Er volgt een privé transfer naar Fukuoka International Airport, waarvandaan je in de economy class met Korean Air van Fukuoka naar Seoul en met KLM van Seoul naar Amsterdam vliegt.

Dag 18

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten met de KLM, gebaseerd op economy class
 • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Genoemde transfers, excursies en treinreizen
 • Autohuur (Prius of gelijkwaardig)
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • SGR bijdrage (€5,- per persoon)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Optionele excursies

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Heb je een vraag? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend orienterend gesprek? Of wil je een reisvoorstel op maat?

Neem contact op
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven