Kyoto en het zuidwesten van Japan

Japan

Individuele rondreizen naar Kyoto, Hiroshima, kunsteilanden en subtropische eilanden van Japan

Kunsteilanden, rijke historie en subtropische stranden

Het zuidwesten van Japan kent een enorme diversiteit. Op hoofdeiland Honshu kent het historische Kyoto maar liefst 17 tempels op de UNESCO werelderfgoedlijst en Geisha wijk heeft meerdere dagen nodig om ontdekt te worden. Ook vind je hier Nara, de voormalige keizerlijke hoofdstad en Osaka, de moderne tweede stad van Japan. Het kleine eiland Shikoku, ten westen van Honshu, staat vooral bekend om Hiroshima, het kunsteiland Naoshima en de Shikoko pelgrimsroute, waarvan je ook een deel kunt bewandelen. Het meest westelijke eiland Kyushu kent diverse vulkanen zoals Mount Aso en onsens (heetwaterbronnen), waarvan Beppu het bekendste is. Op de subtropische eilanden van Okinawa vind je hagelwitte stranden en prachtige riffen waar gesnorkeld en gedoken kan worden.

Wat maakt Kyoto en het zuidwesten van Japan zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Kumano_Kodo_Nakahechi_route

UNESCO pelgrimsroutes

Nakahechi route van Kumano Kodo

Meer informatie Meer informatie
Exp_Geisha_performance_(3)

Geisha voorstellingen

een must tijdens je reis door Japan

Meer informatie Meer informatie
Kyoto_nishiki_market_05_KCVB

Nishiki markt in Kyoto

een eldorado voor foodies

Meer informatie Meer informatie
Kyoto_-_Nijo_Castle_-_general_view

Het Nijo kasteel in Kyoto

Meer informatie Meer informatie
Kyushu Beppu_-_Jigoku_Meguri

warmwaterbronnen op Kyushu

Beppu kent er negen!

Meer informatie Meer informatie
Okinawa_Kerama_Islands

Subtropische Okinawa eilanden

witte zandstranden en mooie koraalriffen

Meer informatie Meer informatie
Shikoku Naoshima_Red_pumpkin_(Flickr__saitowitz)

Kunst op Shikoko

Bijvoorbeeld de Red Pumpkin op Naoshima

Meer informatie Meer informatie
Exp_kyo_kaiseki_s_2_KCVB

Overheerlijk dineren

Bijvoorbeeld een Kaiseki maaltijd, waarbij ook de presentatie tot kunst is verheven

Meer informatie Meer informatie
Exp_Nishijin_02_KCVB

lokale ambachten

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Kyoto__Bamboo_forest_in_Arashiyama_224
Kyoto__Kinkakuji_226

Kyoto - een historische stad met 17 UNESCO tempels

De voormalige keizerlijke hoofdstad Kyoto is gelukkig gespaard gebleven van de bombardementen uit de tweede wereldoorlog. Hierdoor vind je er veel laagbouw met oude wijken en maar liefst 2000 tempels, waarvan er 17 op de werelderfgoedlijst van UNESCO zijn opgenomen. Ook leuk om te bezoeken is de Nishiki overdekte markt van ruim een kilometer lang, beroemd om zijn etenswaren. Deze stad heeft voldoende te bieden voor een meerdaags verblijf.

Kyoto - de Gion wijk

De Higashiyama wijk van Kyoto met Gion als bekendste deel verdient een aparte melding. Hier vind je de oorsprong van de Geisha cultuur en zie je regelmatig Maiko (geishas in opleiding) door te oude straten tegenkomen. Een Geisha dansvoorstelling mag eigenlijk niet ontbreken tijdens je bezoek aan Kyoto. Zo ook het entertainen door een Maiko tijdens het diner. Zeer pittoresk is de Tatsumi Bashi brug, waar velen zich laten fotograferen.

MB_Kyoto_Tatsumi_Bashi_bridge_WP_20170623_10_34_47_Pro
Exp_Geisha_performance
Koyasan_-_Okunoin_-_Cemetery_with_buddha
Kumano_Kodo_Koguchi

Koyasan en de Kumano Kodo pelgrimroute

Het tempelplaatsje op de Koyasan berg vertegenwoordigd het centrum van het Shingon boeddisme en is via een schitterende route per kabelspoor te bereiken. Koyasan kent verder de grootste begraafplaats van Japan en bied de mogelijkheid om een nachtje in een tempel te verblijven. In de omgeving vind je Kumano Kodo pelgrimsroute. Er zijn vijf verschillende routes waarvan de Nakahechi route gewild is.

Hiroshima en Miyajima

Hiroshima is bekend doordat het in de tweede wereldoorlog getroffen is door een atoombom. De A(toom)bom (Genbaku) Dome, het atoombommuseum en het Peace Memoria geven uitleg. Een niet te missen excursie vanaf Hiroshima is een bezoek aan Miyajima, een klein, door herten bewoond eilandje in de Seto zee. Hier vind je de uit de zesde eeuw daterende Itsukushima shrijn waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt. De grote tori poort ervoor is tijdens vloed onder water, waardoor het lijkt alsof het op water drijft.

Hiroshima_Atomic_Bomb_dome_(2)
Miyajima_Itsukushima_Shrine_-_Toori_with_deer
Okinawa_Ishigaki_-_boats

Okinawa - een verzameling van subtropische eilanden

Het subtropische eiland Okinawa, samen met de eilanden eromheen, in het uiterste zuiden van Japan, lenen zich uitstekend voor een strandverlenging in Japan. Je kunt hier heerlijk snorkelen en duiken (vooral in de periode juni t/m oktober), waarbij het ook een eldorado is voor vogel- en natuurliefhebbers.

Wij geven de voorkeur aan de grofweg 300 kilometer ten zuiden van hoofdeiland Okinawa gelegen Yaeyama eilanden, waarvan Ishigaki het meest bekende is. Het hoofdplaatsje is wandelend prima te verkennen, terwijl je het beste een auto kunt huren als je de rest van het eiland wilt verkennen. Vanaf Ishigaki is het leuk om per boot het Iriomoto eiland te bezoeken. Iriomoto heeft een eigen nationaal park en leent zich, naast wateractiviteiten, uitstekend voor wandeltochten door de natuur.

Op nog geen 100 kilometer oost van Ishigaki vindt je Miyakojima, wederom een tropisch vakantieparadijs. Naast vergelijkbare natuur kunnen golfliefhebbers hier een balletje slaan.

Shikoku - kunsteilanden en pelgrimsroute

Het eiland Shikoku geniet onder andere bekendheid vanwege zijn kunsteilanden Naoshima en Teshima, waar je verschillende museau en buitenlucht kunstvoorwerpen te vinden zijn. Deze eilanden zijn gemakkelijk te bereiken vanaf het voormalig kasteeldorp Takamatsu, met zijn Ritsurin Garden, een van de mooiste tuinen van Japan uit de Edo periode. Wandelaars kunnen hun hart ophalen bij het verkennen van een deel van de Shikoku pelgrimsroute, met 88 tempels.

Shikoku Naoshima_Red_pumpkin_(Flickr__saitowitz)
Shikoku Takamatsu_-_Ritsurin_Garden
MB_Osaka_Dotonbori_WP_20170623_22_43_21_Pro
nara_Todaiji_-_side_view_close_up

Osaka en Nara

Osaka, de tweede stad van Japan, kent meer rauwe kantjes dan Tokio, en is als aanvlieghaven een ideaal begin- of eindbestemming voor je reis door Japan. Osaka bruist van leven, waarbij de met neon reclameborden verlichte Namba wijk een absolute must is om doorheen te lopen. Op 40 minuten per trein vanaf Osaka ben je in Nara, in de achtste eeuw de hoofdstad van Japan. Nara kent verschillende bezienswaardigheden waarvan de Todaiji tempel en de Kasuga Taisha schrijn de meest belangrijkste zijn.

Kyushu - Fukuoka en Nagasaki

Het eiland Kyushu kent de meeste westerse invloeden van Japan met Nagasaki en Fukuoka als voornaamste steden. In Nagasaki vind je ook Nederlandse invloeden: naast Dejima, een voormalige Nederlandse handelspost is het themapark Huis ten Bosch zeker een bezoek waard. Een andere aanrader in Nagasaki zijn de Glover Gardens. In de moderne stad Fukuoka kan je ook historische hoogtepunten zoals het Hakata Machiya Furusato-mura volksmuseum of de Dazaifu Tenmangu tempel bezoeken.

Kyushu Fukuoka-Dazaifu_Tenman-gū
Kyushu Nagasaki_-_Huis_Ten_Bosch
Kyushu_Kumamoto_-_Suizenji_Park_-_hill
Kyushu Beppu_-_Jigoku_Meguri

Kyushu - vulkanische hete bronnen

Kyushu kent een subtropisch klimaat met veel onsens (warmwaterbronnen) en vulkanen, waarvan de vijf pieken van Mount Aso vanaf ver te zien zijn. Het plaatsje Kumamoto met zijn Suizenji Park en gelijknamig kasteel is een perfecte basis om deze omgeving van Mount Aso te verkennen. Beppu is een van de vele onsen dorpjes die je op Kyushu kunt vinden, met maar liefs negen verschillende Jigoku's. Voor een ongerepte natuurbeleving adviseren wij het eilandje Yakushima, op twee uur varen zuid van Kyushu.

Accommodaties in deze regio

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven