Kyoto en het zuidwesten van Japan

Japan

Individuele rondreizen naar de culturele stad Kyoto, het geschiedenis-rijke Hiroshima, de bijzondere kunsteilanden en de prachtige subtropische eilanden van Japan

Rondreizen langs historisch Kyoto, en eilanden met strand en kunst

Een veelzijdige en afwisselende individuele rondreis met privé gids is gegarandeerd door de enorme diversiteit waar het zuidwesten van Japan om bekend staat. Op het hoofdeiland Honshu ligt de historische stad Kyoto met maar liefst 17 tempels op de UNESCO werelderfgoedlijst. Hoewel de prachtige tempels genoeg reden zijn voor een bezoek, mag ook de zogenaamde Geisha wijk met een onvergetelijk diner niet overgeslagen worden. In de omgeving vind je tevens de voormalige keizerlijke hoofdstad Nara en de moderne tweede stad van Japan; Osaka. Voor nog meer afwisseling is een bezoek aan het eiland Shikoku, dat voornamelijk bekend staat door de stad Hiroshima een aanrader. Op het kunsteiland Naoshima kan je delen van de Shikoko pelgrimsroute bewandelen, terwijl je geniet van prachtige natuur. Het meest westelijke eiland Kyushu kent diverse vulkanen zoals Mount Aso en verschillende onsen (heetwaterbronnen), waarvan Beppu het bekendste is. Voor een fantastische afsluiter van een rondreis kan je terecht op de subtropische eilanden van Okinawa, waar zich hagelwitte stranden en prachtige riffen voor snorkelen en duiken bevinden.

Tijdens een bezoek aan het zuidwesten van Japan worden cultuur, historie, natuur, witte stranden en moderne steden feilloos gecombineerd, dat zorgt voor een unieke reis. Voor zowel een rondreis over enkel de zuidelijke eilanden, een luxe reis naar de mooiste plekken van Japan, of een culturele rondreis waarbij historie centraal staat, stippelen wij graag een volledige reis op maat voor je uit.

Voorbeeldreizen naar Kyoto en het zuidwesten van Japan

Zie hieronder een selectie van onze voorbeeldreizen.

Kyoto_Kinkakuji
Sublieme kennismaking met privé gids
Bekijk voorbeeldreis

Luxe rondreis kennismaking met Japan

10-daagse rondreis vanaf €10.700,- per persoon

Nagasaki_View_(illuminated)
Afwisselende doe het zelf reis naar minder bekend Japan
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis zuidelijke eilanden Japan

13 daagse rondreis vanaf €2.900,- per persoon

Koyasan__Buddha_statues_235
Levendige steden, prachtige natuur en rijke cultuur
Bekijk voorbeeldreis

Rondreis langs de eeuwenoude paden van Japan

15 daagse rondreis vanaf € 5.000,- per persoon

Bijzondere accommodaties in Kyoto en het zuidwesten van Japan

Zie hieronder een selectie van onze favoriete accommodaties

Cross Hotel in het centrum van Osaka
Modern hotel op een levendige locatie
Bekijk accommodatie
Buitenterras met sfeerverlichting bij Four Seasons Hotel Kyoto
Fantastisch hotel omringd door tuinen nabij het centrum
Bekijk accommodatie
Ingang van Hotel Nikko Fukuoka
Luxe hotel in het centrum
Bekijk accommodatie
Sfeervolle lounge bij Hotel Nikko Kumamoto
Prima hotel gelegen in het centrum
Bekijk accommodatie
Exterior_-_kopie.
Modern hotel in het centrum van Hiroshima
Bekijk accommodatie
Moderne lounge met kunst bij The St. Regis Hotel in Osaka
Elegant hotel in het centrum
Bekijk accommodatie

Andere accommodaties in Kyoto en het zuidwesten van Japan

Zie hieronder de locatie van de door ons aangeboden accommodaties

Wat maakt Kyoto en het zuidwesten van Japan zo bijzonder?

Zie onderstaande fotocollage voor een impressie van deze regio.

Meer informatie Meer informatie
Kumano_Kodo_Nakahechi_route
Meer informatie Meer informatie
Kyoto_nishiki_market_05_KCVB

Markten bezoeken in Kyoto

De Nishiki markt staat bekend als 'Kyoto's keuken'

Meer informatie Meer informatie
Kyoto_-_Nijo_Castle_-_general_view

Prachtige bouwwerken zoals het Nijo kasteel

in Kyoto

Meer informatie Meer informatie
Okinawa_Kerama_Islands

Subtropische Okinawa eilanden

Heerlijke witte zandstranden en mooie koraalriffen

Meer informatie Meer informatie
Shikoku Naoshima_Red_pumpkin_(Flickr__saitowitz)

Kunsteilanden bij Shikoku

Op Naoshima kan je de Red Pumpkin bekijken

Meer informatie Meer informatie
Exp_kyo_kaiseki_s_2_KCVB

Overheerlijk traditioneel en in luxe dineren

Bij een typische Kaiseki maaltijd is ook de presentatie tot een kunst is verheven

Meer informatie Meer informatie
Exp_Nishijin_02_KCVB

Leer mee over lokale ambachten

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Kyoto__Bamboo_forest_in_Arashiyama_224
Kyoto__Kinkakuji_226

Kyoto - een historische stad met 17 UNESCO tempels

De voormalige keizerlijke hoofdstad Kyoto is gelukkig gespaard gebleven van de bombardementen uit de tweede wereldoorlog. Hierdoor vind je in Kyoto veel laagbouw met oude wijken, en maar liefst 2000 tempels, waarvan er 17 op de werelderfgoedlijst van UNESCO zijn opgenomen. Ook leuk om te bezoeken is de Nishiki overdekte markt van ruim een kilometer lang, beroemd om zijn etenswaren. Deze stad heeft voldoende te bieden voor een meerdaags verblijf.

Kyoto - de Gion wijk

De Higashiyama wijk van Kyoto met 'Gion' als bekendste deel verdient een aparte vermelding. Hier vind je de oorsprong van de Geisha cultuur en zie je regelmatig Maiko's (Geisha's in opleiding) door de oude straten lopen. Een Geisha dansvoorstelling mag dan ook niet ontbreken tijdens je bezoek aan Kyoto. Hetzelfde geldt voor het entertainen door een Maiko tijdens een traditioneel kaiseki diner. Zeer pittoresk in de Higashiyama wijk is daarnaast de Tatsumi Bashi brug, waar velen zich laten fotograferen.

MB_Kyoto_Tatsumi_Bashi_bridge_WP_20170623_10_34_47_Pro
Exp_Geisha_performance
Koyasan_-_Okunoin_-_Cemetery_with_buddha
Kumano_Kodo_Koguchi

Koyasan en de Kumano Kodo pelgrimroute

Het tempelplaatsje op de Koyasan berg vertegenwoordigd het centrum van het Shingon boeddhisme en is via een schitterende route per kabelspoor te bereiken. Koyasan kent verder de grootste begraafplaats van Japan en biedt de mogelijkheid om een nachtje in een tempel te verblijven. In de omgeving vind je de Kumano Kodo pelgrimsroutes, bestaande uit vijf verschillende routes. De Nakahechi route is hiervan de meest populaire route.

Hiroshima en Miyajima

Hiroshima is voornamelijk bekend door de verwoestende atoombomaanval in de tweede wereldoorlog. De A(toom)bom (Genbaku) Dome, het atoombommuseum en het Peace Memoria geven uitleg over dit gitzwarte stuk geschiedenis van het gebied. Naast de indrukwekkende geschiedenis heeft de omgeving van Hiroshima meer te bieden.

Een niet te missen excursie vanuit de stad is een bezoek aan Miyajima, een klein, door herten bewoond eilandje in de Seto zee. Hier vind je de uit de zesde eeuw daterende Itsukushima schrijn waarvandaan je een prachtig uitzicht hebt. De grote tori poort ervoor ligt tijdens vloed onder water, waardoor het lijkt alsof het op water drijft.

Hiroshima_Atomic_Bomb_dome_(2)
Miyajima_Itsukushima_Shrine_-_Toori_with_deer
Okinawa_Ishigaki_-_boats

Okinawa - een verzameling van subtropische eilanden

Het subtropische eiland Okinawa, samen met de eilanden eromheen in het uiterste zuiden van Japan, lenen zich uitstekend voor een strandverlenging. Je kan hier heerlijk snorkelen en duiken (vooral in de periode juni t/m oktober), terwijl het ook voor vogel- en natuurliefhebbers een uitstekende bestemming is.

Wij geven de voorkeur aan de Yaeyama eilanden, grofweg 300 kilometer ten zuiden van hoofdeiland Okinawa. Het eiland Ishigaki is het meest bekende eiland van deze groep. Het hoofdplaatsje is wandelend prima te verkennen, terwijl je de rest van het eiland het beste kan verkennen met een huurauto. Vanaf Ishigaki is het leuk om per boot het Iriomoto eiland te bezoeken. Iriomoto heeft een eigen nationaal park en leent zich, naast wateractiviteiten, uitstekend voor wandeltochten door de natuur.

Op nog geen 100 kilometer ten oosten van Ishigaki vind je Miyakojima, wederom een tropisch vakantieparadijs. Naast de prachtige natuur kunnen golfliefhebbers hier ook een balletje slaan.

Shikoku - kunsteilanden en pelgrimsroute

Het eiland Shikoku geniet onder andere bekendheid vanwege zijn kunsteilanden Naoshima en Teshima, waar je verschillende musea en kunstvoorwerpen in de buitenlucht te vinden zijn. De eilanden zijn gemakkelijk te bereiken vanaf het voormalig kasteeldorp Takamatsu.

Hier vind je tevens de 'Ritsurin Garden'; één van de mooiste tuinen in Japan uit de Edo periode is. Wandelaars kunnen hun hart ophalen bij het verkennen van een deel van de Shikoku pelgrimsroute met maar liefst 88 tempels.

Shikoku Naoshima_Red_pumpkin_(Flickr__saitowitz)
Shikoku Takamatsu_-_Ritsurin_Garden
MB_Osaka_Dotonbori_WP_20170623_22_43_21_Pro
nara_Todaiji_-_side_view_close_up

Osaka en Nara

Osaka, de tweede stad van Japan, kent meer rauwe kantjes dan Tokio. Als aanvlieghaven vanuit Nederland is de stad een ideaal begin- of eindbestemming voor je reis door Japan. Osaka bruist van leven, waarbij de met neon reclameborden verlichte Namba wijk een absolute must is om doorheen te lopen.

Op 40 minuten reizen per trein bevind je je in Nara, in de achtste eeuw de hoofdstad van Japan. Nara kent verschillende bezienswaardigheden, waarvan de Todaiji tempel en het Kasuga Taisha altaar de meest belangrijke zijn.

Kyushu - Fukuoka en Nagasaki

Het eiland Kyushu met de grote steden Nagasaki en Fukuoka kent een interessante geschiedenis. In Nagasaki vind je onder andere Nederlandse invloeden: naast Dejima, een voormalige Nederlandse handelspost, is het themapark Huis ten Bosch zeker een bezoek waard. Een andere aanrader in Nagasaki zijn de 'Glover Gardens'. In de moderne stad Fukuoka kan je ook historische hoogtepunten zoals het Hakata Machiya Furusato-mura volksmuseum of de Dazaifu Tenmangu tempel bezoeken.

Kyushu Fukuoka-Dazaifu_Tenman-gū
Kyushu Nagasaki_-_Huis_Ten_Bosch
Kyushu_Kumamoto_-_Suizenji_Park_-_hill
Kyushu Beppu_-_Jigoku_Meguri

Kyushu - vulkanische hete bronnen

Kyushu kent een subtropisch klimaat met veel onsen en vulkanen, waarvan de vijf pieken van Mount Aso in de verte te zien zijn. Het plaatsje Kumamoto met het Suizenji Park en gelijknamig kasteel is een perfecte basis om deze omgeving van Mount Aso te verkennen. Beppu is met maar liefst negen verschillende Jigoku's (warmwaterbronnen), één van de vele onsen dorpjes die je op Kyushu kan vinden. Voor een ongerepte natuurbeleving adviseren wij het eilandje Yakushima, op twee uur varen ten zuiden van Kyushu.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven