Rustieke safari Zimbabwe incl. kanosafari

18 dagen vanaf € 7.100,-

Verkort reisprogramma

Tijdens deze 18 daagse reis bezoek je de meest wildrijke parken van Zimbabwe. Je begint in het Matobo National Park, dat bekent staat vanwege de enorme, door erosie gladgeslepen, granieten rotsblokken met eeuwenoude rotstekeningen van de San bosjesmannen. Daarna ga je door naar het Hwange National Park, het grootste en meest wildrijke reservaat van het land. Je bezoekt ook de spectaculaire Victoria watervallen en het Matusadona National Park, schitterend gelegen aan het meer van Kariba. Vanuit Kariba begint jouw driedaagse kanosafari over de Lower Zambezi rivier, een avontuurlijk tocht, waarbij je onder begeleiding van de beste gidsen een prachtige route aflegt. Je sluit de reis af in het Mana Pools National Park, een Werelderfgoed met adembenemend mooie uitzichten!

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze voorbeeldreis zo bijzonder?

Meer informatie Meer informatie
Nature_Ways_kanosafari_2

Avontuurlijke kanosafari

Maak een driedaagse kanosafari van Kariba naar Chirundu

Meer informatie Meer informatie
NW_WS_Mana_Pools_Ruckomechi_46

Sundowners in Mana Pools

Verblijf in Kanga Camp en geniet van prachtige uitzichten

Meer informatie Meer informatie
NW_MATOBO_MOTHER_AND_CHILD

´Kale hoofden´ in Matobo

Meer informatie Meer informatie
NW_TA_VF101_VicFalls

Victoria watervallen

Breng een bezoek aan de beroemde watervallen

Meer informatie Meer informatie
Hwange_-_The_Hide_Spice_Girl_Hunt_©Barry_Wolhuter

Wild spotten vanuit ´The Hide´

Een ideale manier om prachtige foto´s te maken

Meer informatie Meer informatie
Nature_Ways_kanosafari_5

Peddelen door de Zambezi vallei

Een unieke manier om wild te spotten en van de omgeving te genieten

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Bulawayo

Vandaag vlieg je met South African Airways via Johannesburg naar Bulawayo.

Dag 2+3
NW_DSCN3002_Matobo_rotstekeningen

Ontdek rotstekeningen van de bosjesmannen in Matobo

Na aankomst volgt er een transfer naar het Matobo National Park. Hier verblijf je de komende twee nachten in Amalinda Lodge in een standaard kamer. Het kamp ligt in een voormalige schuilplaats van de San Bosjesmannen, op een prachtige afgelegen locatie, tussen de granieten rotsblokken.

Inbegrepen activiteiten zijn safari's waarbij je op zoek gaat naar de zwarte en witte neushoorn. Ook kun je mooie wandelingen maken, waarbij je een verscheidenheid aan wild zult tegenkomen. Een bezoek aan de granieten rotsen, waar de nomaden vroeger hun heilige ceremonies hielden, mag niet ontbreken. Er zijn hier meer dan 2000 locaties met rotstekeningen van de San bosjesmannen gevonden.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 4+5
Hwange_-_Breakfast_Visitor_at_The_Hide

Wild spotten in het Hwange National Park

Vandaag volgt er een transfer naar het Hwange National Park, waar je de komende twee nachten zult verblijven in een klassieke safaritent in The Hide Safari Camp. Met je gids ga je op zoek naar neushoorns, olifanten, leeuwen, giraffen en ander wild. Dit kan met een 4x4-voertuig of te voet. Tijdens een wandeling ervaar je de Zimbabwaanse wildernis op een meer intense manier. Ook 's avonds kun je een safaritocht maken met een voertuig zodat je de nachtdieren actief kunt zien. Rondom de waterplaatsen in de omgeving heeft The Hide verschillende schuilplaatsen gebouwd van waaruit je de dieren kunt spotten zonder dat zij het doorhebben. Dit zorgt voor unieke schouwspellen en geweldige foto's.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 6+7
Zimbabwe | Victoria watervallen | Lokuthula Lodge

Geniet van het uitzicht bij de watervallen

Na het ontbijt volgt er een transfer naar de Victoria watervallen. Hier verblijf je de komende twee nachten in Lokuthula Lodges. Deze rustieke huisjes zijn gelegen op slechts vier kilometer afstand van de beroemde Victoria watervallen, aan de Zimbabwaanse zijde. Een bezoek aan de Victoria watervallen mag dan ook niet ontbreken tijdens jouw verblijf in Lokuthula Lodges, maar ook voor het spotten van wild ben je hier aan het juiste adres.

Ontbijt
Dag 8-10
olifanten_Changa_Camp

Op safari aan de oevers van Lake Kariba

Vandaag word je naar het vliegveld van Victoria Falls gebracht, vanwaar je met een klein vliegtuigje naar Fothergill vliegt. Hiervandaan volgt een boottransfer door het Matusadona National Park naar Changa Camp, waar je de komende drie nachten zult verblijven in een 'Deluxe' tent. Het kamp is gelegen aan de oevers van Lake Kariba. Vanuit het kamp worden diverse activiteiten georganiseerd, waaronder boottochten over het meer. Hierbij kun je nijlpaarden en krokodillen zien en met een beetje geluk de laatste overgebleven zwarte neushoorns spotten! Ook vogelliefhebbers kunnen bij Changa Safari Camp hun ogen uitkijken met meer dan 350 vogelsoorten die gespot zijn in deze omgeving.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 11
NW055_Kariba_damwall

Overnachting aan het Kariba meer

Na het ontbijt volgt er een boottransfer, gevolgd door een transfer over land naar Kariba. Je verblijft de komende nacht in het Caribbea Bay Hotel in een 'Deluxe' kamer.

Het hotel heeft een Mediterrane uitstraling en geeft je het gevoel dat je aan een kustplaatsje aan de Mediterraanse zee zit. Je kunt hier genieten van de prachtige omgeving en de mooie uitzichten over het Kariba meer. Het is een fijn overnachtingshotel voorafgaand aan de kanosafari.

Ontbijt
Dag 12
Nature_Ways_kanosafari

Spot het wild tijdens een avontuurlijke kanosafari

Vandaag begin je aan de avontuurlijke driedaagse kanosafari van Kariba naar Chirundu, onder begeleiding van uitstekende gidsen. Je zult de komende twee nachten kamperen in het wild, waarbij van je verwacht wordt te helpen bij het opzetten van de tenten en het klaarmaken van de maaltijden. Wanneer je bij het beginpunt aankomt, loop je samen met de groep een anderhalve kilometer naar beneden. Je komt dan uit bij de rivier waar de kano's voor je klaarliggen.

Je krijgt een korte uitleg over de veiligheid en het gebruik van de kano, waarna je onder begeleiding van jouw gids begint aan de tocht. Terwijl je over de rivier peddelt, heb je onderweg de kans om wild, zoals vogels, antilopen, olifanten, leeuwen en buffels te zien. Je maakt een stop voor een heerlijke picknick lunch gevolgd door een siësta. Hierna peddel je verder en kom je rond een uur of vijf aan op het eiland 'Crocodile Rocks', waar je het kamp opzet en zult overnachten. Je hebt de gehele avond de tijd om uit te rusten en te genieten van een diner.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 13
NW_Rukomechi248_Mana_Pools

Peddelen door de Zambezi vallei en overnachten aan de rivier

Bij zonsopkomst kun je genieten van een kopje koffie of thee en een licht ontbijt. Je stapt weer in jouw kano en stopt na een paar uur peddelen voor een heerlijk uitgebreid ontbijt. Hierna ga je verder door het prachtige landschap van de Zambezi vallei. Je maakt een lunchstop en geniet van een siësta, om de heetste uren van de dag te vermijden. In de vroege avond kom je aan bij het 'Twin Logs Island' waar je overnacht.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 14-16
NW_WS_Mana_Pools_Ruckomechi_10

Verblijf in het Mana Pools National Park

Je wordt bij zonsopkomst gewekt voor een heerlijk ontbijt en zult daarna de laatste kanotocht maken. Rond 10.30 uur kom je aan in Chirundu waar je afscheid neemt van jouw gids. Daarna volgt een boottransfer van Chirundu naar het Kanga Camp, gelegen in het Mana Pools National Park. Je verblijft hier drie nachten in een 'Luxury' tent. Kanga Camp is gelegen op de Kanga Pan, in het meest afgelegen deel van het Mana Pools National Park, aan de uiterwaarden van de Ruckomechi rivier. Kanga Pan is de enige waterbron in het gebied, waardoor je hier een verscheidenheid aan wild kunt spotten.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 17

Mana Pools Blank Amsterdam

Helaas komt er vandaag een einde aan jouw reis door Zimbabwe. Er volgt een boottransfer naar Chirundu en een autotransfer naar de luchthaven van Lusaka, vanwaar je met Kenya Airways en KLM via Nairobi terugvliegt naar Amsterdam.

Dag 18

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Vluchten in de economy class
 • Luchthavenbelasting (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Alle genoemde transfers
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Park entreegelden Mana Pools National Park en Matusadona National Park
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€2,50)
 • Reis- en / of annuleringsverzekering
 • Lokale luchthavenvertrekbelastingen
 • Parkentreegelden Matobo National Park en Hwange National Park
 • Visvergunning Changa Camp (ter plaatse te betalen)
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visa

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven