The Hide

Hwange National Park, Zimbabwe

Eén van Zimbabwe's beste safarilodges

The Hide is een elegante safarilodge op een privé-concessie in het Hwange National Park in het westen van Zimbabwe. Het is één van de weinige kampen in het park zelf waarbij je het wild al vanuit je eigen tent kan spotten bij de drukbezochte drinkplaats voor de lodge. 'The Hide' heeft zijn naam te danken aan de ondergrondse tunnel waarmee je de schuilplaats bij de drinkplaats kan bereiken. In de rustieke lodge heerst een ontspannen en gemoedelijke sfeer, waar je je direct thuis voelt. Het personeel zorgt er met een brede glimlach voor dat het verblijf geheel naar wens verloopt. Er worden dagelijks diverse safari's en activiteiten georganiseerd waarbij je nader kennis kan maken met de bijzondere omgeving. Voor een rustieke, klassieke safari ben je bij The Hide aan het goede adres: de lodge is immers al meerdere malen uitgeroepen tot één van de beste safari lodges van Zimbabwe.

Meer informatie Meer informatie
algemeen zwembad bij The Hide in Zimbabwe

Koel af in het zwembad

Meer informatie Meer informatie
ondergrondse uitkijk bij The Hide in Zimbabwe

Bespied het wild vanuit The Hide

Meer informatie Meer informatie
safari bij The Hide in Zimbabwe

Uitgebreide safari-mogelijkheden

Meerdere malen op de dag worden er safari's georganiseerd per 4x4 of te voet

sundowner met uitzicht bij The Hide in Zimbabwe
Meer informatie Meer informatie
buiten douche bij The Hide in Zimbabwe

Eigen buitendouche

Geniet van de luxe van je eigen buitendouche

Meer informatie Meer informatie
de lodge bij The Hide in Zimbabwe

Loungen

The Hide biedt veel ontspanning met aangename loungeruimtes zowel bij het hoofdgebouw als je eigen tent

Meer informatie Meer informatie
diner bij The Hide in Zimbabwe

Eet smakelijk

Geniet van een voortreffelijk diner

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Cheetah_on_a_game_drive_bew
Eastern Highlands | Great Zimbabwe | Gonarezhou | Matobo Hills | Hwange | Victoria Watervallen
Bekijk voorbeeldreis

Afwisselende autorondreis door Zimbabwe

20-daagse selfdrive vanaf € 8.400,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van The Hide

Voor ieder gezelschap is er een geschikte accommodatie bij The Hide. Zo beschikt The Hide over tien Deluxe Tenten, de romantische 'The Dove's Nest', 'The Private Hide' en 'Tom's Little Hide'. De lodge combineert de serene rust van de natuur met uitzonderlijke luxe. De tenten zijn in traditioneel Afrikaanse stijl ingericht met veel natuurlijke (houten) materialen en kleurige accenten.

Deluxe tenten

Verspreid over het terrein zijn er in totaal tien Deluxe tenten, welke geschikt zijn voor in totaal 20 gasten en worden onderverdeeld in de 'standaard', 'Honeymoon' en 'Family' Deluxe tent. De tenten zijn ruimtelijk ingedeeld en combineren binnen- en buitenfaciliteiten zoals een binnen- en buitendouche en bad.

deluxe tent bij The Hide in Zimbabwe
buiten badbij The Hide in Zimbabwe
dove's nest bij The Hide in Zimbabwe
kamer dove's nest bij The Hide in Zimbabwe

The Dove's Nest

The Dove's Nest is zo'n tien minuten verwijderd van het hoofdgebouw van The Hide en is daarmee de perfecte accommodatie voor wie in alle rust wilt verblijven in de wildernis. The Dove's Nest is gesitueerd op een hoog platform in de bomen en ideaal voor een romantisch verblijf voor twee. Overdag geniet je hier van de dorstige olifanten bij de drinkplaats en 's avonds vergaap je je aan de schitterende sterrenhemel. De gids zorgt voor de nodige transfers van en naar het hoofdgebouw voor het nuttigen van de maaltijden.

The Private Hide

Grotere gezelschappen kunnen kiezen voor 'The Private Hide', waarbij je verblijft in twee of drie aangrenzende Deluxe tenten die een gemeenschappelijke ruimte delen met een diner- en loungeruimte en een riant terras met privé zwembad. Bovendien staat bij 'The Private Hide' een privé gids met eigen voertuig ter beschikking.

the private hide bij The Hide in Zimbabwe
lounge private hide bij The Hide in Zimbabwe
tom's lttle hide bij The Hide in Zimbabwe
Tom's_Little_Hide38

Tom's Little Hide

Tom's Little Hide is een speciaal gebouwd safarihuis met maar liefst drie slaapkamers. Alle kamers zijn voorzien van een ensuite badkamer waarvandaan je uitzicht hebt op de drinkplaats. De dinerruimte biedt de gelegenheid gezamenlijk te genieten van een heerlijk diner, evenals de grote privé veranda, waar je tevens een verkoelend privé zwembad vindt. Als je bij Tom's Little Hide verblijft staat een privé gids met eigen voertuig tot jouw beschikking, waarmee dagelijks tot vier (inbegrepen) activiteiten worden georganiseerd.

Faciliteiten en activiteiten van The Hide, Zimbabwe

Restaurant

De maaltijden van The Hide worden geserveerd aan een grote houten tafel waar je eindeloos verhalen kunt uitwisselen met de andere gasten. Je nuttigt de maaltijden, die met veel zorg zijn bereid, binnen in het hoofdgebouw of buiten op het dek met uitzicht op de waterplaats. Zo kan je met een beetje geluk tijdens de lunch een groep olifanten zien modderen in het water.

Lounge

Op het zonovergoten terras en op de eerste verdieping van het hoofdgebouw kan je heerlijk loungen en genieten van het uitzicht op de bush.

Zwembad

The Hide beschikt over een zwembad met heerlijke ligbedden en parasols om in de hete uren de schaduw op te kunnen zoeken.

Big Five

De kans op het spotten van de Big Five is zeer groot als je op safari gaat binnen Hwange National Park. The Hide organiseert meerdere safari's waarbij je op zoek gaat naar de Big Five.

Safari

Een verblijf bij The Hide draait geheel om de safari-ervaring. Met een ervaren gids ga je op zoek naar neushoorns, olifanten, leeuwen, giraffen en andere dieren. Dit kan met een open 4x4-voertuig of te voet. Tijdens een wandeling ervaar je de Zimbabwaanse wildernis op een meer intense manier. Ook 's avonds kan je een safaritocht maken met een voertuig zodat je de nachtdieren actief kunt zien. Rondom de drinkplaatsen in de omgeving heeft The Hide verschillende schuilplaatsen gebouwd van waaruit je de dieren kunt spotten zonder dat zij het doorhebben. Wilde dieren spotten kan overigens ook dichtbij 'huis' vanaf The Hide, met als hoogtepunt de ondergrondse met een tunnel vanaf de lodge bereikbare schuilplaats ruimte bij de drinkplaats vanaf waar je van heel dichtbij het wild kunt bewonderen.

Avondsafari

The Hide biedt ook de mogelijkheid tot een avondsafari, een zeer bijzondere ervaring waarbij je op zoek gaat naar de actieve nachtdieren.

Privé plungepool

Als je in The Private Hide of Tom's Little Hide verblijft kan je gebruik maken van de luxe van een privé plunge pool.

Buitendouche

Een buitendouche is een absoluut pluspunt bij een accommodatie, zeker met de warme Afrikaanse temperaturen kan dit zorgen voor aangename verkoeling. Alle verblijven bij The Hide beschikken over een eigen buitendouche.

Duurzaam

Met The Hide Community Trust draagt de lodge bij aan conservatie en duurzame lokale ontwikkeling. Het doel van het fonds is de lokale bevolking te ondersteunen en bij te dragen aan langdurig behoud van de natuurlijke omgeving. The Hide past ook een duurzaam beleid toe in het onderhouden van de lodge, met het uitbannen van plastic, het recyclen van bruikbaar materiaal en afvalmanagement. De energie wordt opgewekt middels zonnepanelen en groenten en kruiden worden verbouwd in de eigen tuin. Bovendien is The Hide lid van The Long Run en The Conservation and Wildlife Fund, dat zich inzet voor Zimbabwe's bedreigde diersoorten.

Kindvriendelijk

Kinderen van alle leeftijden zijn van harte welkom bij The Hide.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven