Rondreis zuidelijke eilanden Japan

13 daagse rondreis vanaf €2.900,- per persoon

Verkort reisprogramma van deze voorbeeldreis

Tijdens deze tweeweekse reis door Japan ontdek je de schatten van de zuidelijke eilanden. Je begint op het kleine eiland Shikoku, om de kunststeden, pelgrimsroutes en ongerepte natuur te kunnen bewonderen. Zo bezoek je het kasteelstadje Takamatsu, verken je de gebouwen uit de Edo periode en kun je musea bezoeken op Naoshima. Daarna reis je door naar het eiland Kyushu waar historische steden, oude monumenten en serene warmwaterbronnen je opwachten. In Nagasaki vind je herinneringen uit zowel de koloniale als de meer recente geschiedenis. Je eindigt de reis in Fukuoka, waar tradities en moderniteit goed samengaan.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze voorbeeldreis zo speciaal?

Meer informatie Meer informatie
Fukuoka_Tower_-_larger_view_by_evening

Fukuoka Tower

Geniet hiervandaan van een prachtig uitzicht

Meer informatie Meer informatie
Kyushu Beppu_-_Jigoku_Meguri

Hot Springs in Beppu

Deze 'Jigoku' hebben allemaal verschillende kleuren en zijn daardoor prachtig om te zien

Meer informatie Meer informatie
Okayama_Castle_-_close_up

Bezoek Okayama Castle

Ook wel het 'kraaienkasteel' genoemd, vanwege het zwarte uiterlijk

Meer informatie Meer informatie
Matsuyama_-_Dogo_Onsen

Dogo Onsen

Een eeuwenoude, openbare onsen in Matsuyama

Meer informatie Meer informatie
Kyushu Kumamoto_Castle_(vertical)
Meer informatie Meer informatie
Kyushu Nagaski_-_Night_View

Bezoek Nagasaki

Met vele koloniale invloeden

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Osaka

Vandaag vlieg je met KLM in de economy class naar Osaka.

Dag 2+3
Shikoku Takamatsu_-_Ritsurin_Garden

Ontspannen verblijf in Takamatsu

Na aankomst in Osaka begint jouw reis naar het eiland Shikoku en maak je een eerste stop in Takamatsu, waar je twee nachten zult verblijven in JR Hotel Clement. Deze middag kun je het prachtige Ritsurin Park bezoeken en een kopje thee drinken in het Kikugetsu-tei theehuis dat midden in dit park is gelegen. De volgende dag kun je het openluchtmuseum Shikoku Village bezoeken, gelegen in Yashima. Of neem de ferry naar een van de kunsteilanden in de Japanse binnenzee, zoals Naoshima, Teshima of Shodoshima.

Ontbijt
Dag 4
Kotohira_-_Kotohira_shrine2

Bezoek de bergtempel in Kotohira

Neem deze ochtend de lokale trein naar Kotohira, een rustig stadje in Kagawa dat bekend staat om de bergtempel. Je zult hier de komende nacht verblijven in Grand Hotel Sakuranosho; een traditionele ryokan. Nadat je bent ingecheckt, kun je beginnen aan de wandeling op de Kompira-San, een Shinto en Boeddhistisch complex dat een belangrijke tempel bevat. Doordat de tempel is gelegen op de helling van Mt. Zozu kan het alleen bereikt worden via een lange trap met 1368 treden. De meeste bezoekers gaan alleen naar de grote hal (na 785 treden), maar voor diegene die ook de binnenste hal willen zien, wachten er nog 583 resterende treden.

Ontbijt
Dinner
Dag 5
Matsuyama_-_Castle

Verken de omgeving van Matsuyama

Vandaag reis je verder naar de Ehime regio in het noordwesten van Shikoku. Deze regio is bekend vanwege de fiets- en pelgrimstochten en de warmwaterbronnen. In Matsuyama verblijf je de komende nacht in het Dogo Prince Hotel. 's Middags kun je een bezoek brengen aan het Matsuyama kasteel dat één van de twaalf overgebleven originele kastelen is in Japan. Het kasteel wordt omgeven door kersenbloesem bomen en is gelegen op de top van Mt. Katsuyama, waardoor je hiervandaan een schitterend uitzicht over de stad en de zee hebt. Vervolgens kun je een een bad nemen in de Dogo Onsen Honkan, een grote openbare warmwaterbron die al meer dan een eeuw bestaat.

Ontbijt
Dinner
Dag 6
Kurashiki_by_Night

Historische bezienswaardigheden in en rondom Okayama

's Ochtends kun je een bezoek brengen aan de Ishite-ji tempel, gelegen aan de Shikoku pelgrimsroute. Er wordt gezegd dat deze tempel het meest indrukwekkend is van alle 88 Boeddhistische tempels in Shikoku. Vervolgens neem je de trein naar Okayama. Hier zul je vannacht verblijven in Hotel Granvia en kun je de middag naar eigen wens invullen. Maak bijvoorbeeld een korte treinreis naar Kurashiki. Deze stad deed tijdens de Edo periode dienst als opslagplaats voor rijst en andere lokale producten. Tegenwoordig wordt het vooral bezocht om de historische huizen en kanalen te bekijken.

Ontbijt
Dag 7+8
Kyushu Kumamoto_-_Suizenji_Park

Bezoek het meest zuidwestelijke eiland Kyushu

Je kunt deze ochtend het Okayama kasteel en de prachtige naastgelegen Koraku-en tuin bezoeken. Dan neem je de trein naar het meest zuidwestelijke eiland van Japan: Kyushu. Hier zul je twee nachten verblijven in Kumamoto in Hotel Nikko. De volgende dag kun je de stad verkennen met bezienswaardigheden als het Kumamoto kasteel en de Shuizen-ji Joju-en tuin. Natuurliefhebbers kunnen een excursie maken naar de omgeving van Mt. Aso, waar mooie wandelingen gemaakt kunnen worden door het nationale park. Eventueel kun je ook het onsenplaatsje Beppu bezoeken, waar je de negen 'Jigoku' (warmwaterbronnen) kunt bewonderen. Door de extreme temperaturen kun je hier niet baden, maar alleen de mooie kleuren van de Jigoku bekijken.

Ontbijt
Dag 9
Nagasaki_-_Oura_church

Koloniaal Nagasaki

De volgende bestemming op Kyushu is Nagasaki. Naast de tragische geschiedenis, is Nagasaki ook bekend als het centrum van de Portugese, Nederlandse en andere Europese invloeden uit de 16e tot 19e eeuw. Je verblijft vannacht in Hotel New Nagasaki en je kunt 's middags de stad verkennen. Begin in Minami-Yamatemachi waar je de Oura kerk en de Glover tuin kunt bezoeken. Wandel door naar de Nederlandse helling, waar de straten vanaf de haven omhoog lopen. 's Avonds kun je genieten van een spectaculair uitzicht vanaf de top van Mt. Inasa. Ga daarna door naar de oudste 'Chinatown' van het land waar je regionale specialiteiten kunt proeven, zoals de Nagasaki Chanpon; een noedelsoep met Chinese invloeden.

Ontbijt
Dag 10+11
Fukuoka-Shofukuji

Nagasaki en Fukuoka

Na het ontbijt kun je het "Nagasaki Peace Memorial & Museum" bezoeken, dat een herinnering is aan de vernietigende oorlog. Rond het middaguur neem je de trein naar Fukuoka. Hier zul je twee nachten verblijven in Hotel Nikko. Na aankomst kun je de Shofukuji tempel bezoeken; de eerste Boedhistische tempel van Japan die stamt uit 1195. Later kun je doorreizen naar Nakasu Island. waar je langs de rivier veel eetstalletjes vindt en heerlijke specialiteiten kunt proeven.

Ontbijt
Dag 11
Fukuoka_-_Ohori_Park_-_Pagoda

Dagexcursie door Fukuoka

Wij adviseren je om deze dag de bezienswaardigheden van Fukuoaka te bezoeken. Begin de ochtend bij Kushida-jinja; de belangrijkste shrine van de stad. Ga vervolgens door naar de Yanagibashi Rengo Ichiba vismarkt, die al bestaat sinds 1916 en tegenwoordig een levendige markt is. In het centrum van Fukuoka ligt Ohori Park, waar je kunt genieten van de serene omgeving en het mooie meertje. Je kunt ook gaan winkelen in Tenjin of in het Canal City winkelcentrum en wat leuke souvenirs voor thuis uitzoeken. 's Avonds is het een aanrader om Fukuoka Tower te bezoeken. Deze toren is 234 meter hoog en biedt een fantastisch uitzicht over de stad, de kust en de omliggende eilanden.

Ontbijt
Dag 12

Fukuoka Blank Amsterdam

Helaas komt er vandaag een einde aan je reis. Aan het einde van de middag volgt er een transfer naar de luchthaven van Fukuoka, waarvandaan je via Seoul met de KLM in de economy class terugvliegt naar Amsterdam.

Ontbijt
Dag 13

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

  • Intercontinentale vluchten met de KLM, gebaseerd op economy class
  • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Verblijf en verzorging zoals omschreven
  • Genoemde transfers
  • 12 dagen treinkaart
  • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

  • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
  • Optionele excursies

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Heb je een vraag? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend orienterend gesprek? Of wil je een reisvoorstel op maat?

Neem contact op

Gerelateerde voorbeeldreizen

Exp_Teramathi_dori_02_KCVB_-_gespiegeld
Architectuur, tradities, kunst en cultuur tussen Tokio en Osaka
Bekijk voorbeeldreis

Kunst en Cultuurreis door Japan

15 daagse rondreis vanaf € 6.800,- per persoon

STB_7_Nature_trail_Morne_Blanc_Mahe
Afwisselende strandvakantie met leuke activiteiten
Bekijk voorbeeldreis
330_Noord_Laos
Chiang Rai | Meerdaagse Mekong cruise | Laos van Noord naar Zuid | Angkor
Bekijk voorbeeldreis

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Heb je een vraag? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend orienterend gesprek? Of wil je een reisvoorstel op maat?

Neem contact op
Naar boven