Anbinik Kakadu Resort

Kakadu, Australië

Aboriginal resort in prachtige Outback regio

Het gemoedelijke Anbinik Kakadu Resort is gelegen in Kakadu National Park in Australië. Dit gebied in de Northern Territory van ruim 1.980.000 hectare behoort tot de UNESCO werelderfgoedlijst. Het resort wordt volledig gerund door Aboriginals net als grote delen van het park, hun cultuur is dan ook overal voelbaar. Kakadu National Park is zeer geschikt voor avontuurlijke Outback reizen en het ondernemen van activiteiten die alles te maken hebben met de natuur en cultuur. De suites en cabins in deze natuurlijke omgeving zijn eenvoudig en comfortabel. Vanaf je veranda heb je uitzicht op de bloeiende tropische tuinen en het zwembad. Daarnaast zijn er ook grasvelden met schaduwplekken wat ideaal is voor picknicks of barbecues.

Bij Anbinik Kakadu is er genoeg te ontdekken. Je kan bijvoorbeeld naar een van de grotten gaan waar Aboriginal schilderingen te zien zijn, zoals Nourlangie Rock of Ubirr. De natuur van Kakadu laat bijzondere contrasten zien, van de 'Wetlands' in het noorden tot de rotsachtige hellingen in het zuiden. Samen met een Aboriginal gids kan je mee op een cruise op de East Aligator River door de weelderige natuur waar je veel wild kan spotten. Ook Arnhemland is niet ver van Anbinik, er zijn dan ook enkele excursies naar het westen van Arnhemland mogelijk.

Meer informatie Meer informatie
Zwembad bij Anbinik Kakadu Resort in Australië

Neem een duik in het zwembad

Meer informatie Meer informatie
arnhemlander_slideshow_6

Bekijk de rotsschilderingen

Meer informatie Meer informatie
Vooraanzicht van Cabin bij Anbinik Kakadu Resort in Australië

Jouw cabin met veranda

Meer informatie Meer informatie
Buitendouche Anbinik suite Anbinik Kakadu Resort in Australië

Geniet van je eigen buitendouche bij de Anbinik suite

Meer informatie Meer informatie
East_Alligator_Aerial_03

East Alligator River

Meer informatie Meer informatie
main-restaurant

Anbinik Restaurant

Verblijfsmogelijkheden van Anbinik Kakadu Resort

Anbinik Kakadu Resort beschikt over veel verschillende accommodatie mogelijkheden, hiervan zijn er twee die wij je kunnen aanbevelen.

Anbinik Suite

De 14 Anbinik Suites hebben een houten afwerking, voornamelijk houten meubels en zijn geschikt voor twee personen. Het beschikt over een en-suite badkamer, daarnaast is er in je eigen binnenplaats ook een buitendouche. Op je terrasdek kan je in een comfortabele stoel genieten van het uitzicht op de prachtige tropische tuinen van het resort.

Vooraanzicht van anbinik suite Anbinik Kakadu Resort in Australië
Anbinik suite interieur van Anbinik Kakadu Resort in Australië
Slaapkamer cabin bij Anbinik Kakadu Resort in Australië
Keuken in Cabin bij Anbinik Kakadu Resort in Australië

Tweeslaapkamer Cabin

De 12 ruime tweeslaapkamer Cabins zijn geschikt voor maximaal vijf personen. Je hebt een lounge en eetgedeelte, je kan zelf voor je eten zorgen in je eigen keuken. Je beschikt over een externe privé badkamer, direct naast de cabin. Vanaf je houten terras heb je een mooi uitzicht over de tropische tuinen. Sommige cabins beschikken over een balkon.

Faciliteiten en activiteiten van Anbinik Kakadu Resort, Australië

Restaurant

Het restaurant van Anbinik Kakadu Resort heeft een goede Thaise keuken. Je kan hier terecht voor je ontbijt, lunch en diner.

Het restaurant is seizoensgebonden en daarom alleen geopend tussen april en november.

Zwembad

Neem een duik in het zwembad van Anbinik Kakadu Resort.

Activiteiten

Tegen een meerprijs zijn er verschillende activiteiten mogelijk vanaf Anbinik, waaronder een cruise over de East Aligator rivier. De activiteiten worden verzorgd door de lokale bevolking, ze leren je graag over hun cultuur tijdens excursies.

Daarnaast kan je hier prachtige wandelingen maken of met een auto met vierwielaandrijving naar mooie bezienswaardigheden.

Culturele excursies

In elke excursie die je met een gids onderneemt zal een cultureel aspect verwerkt zijn. Dit is omdat zowel het Anbinik Kakadu Resort als Kakadu National Park door Aboriginals gerund wordt en zij je graag over hun cultuur leren. Een voorbeeld hiervan is de jacht, waar ze speren voor gebruiken.

Daarnaast kan je een van de vele grotten bezoeken waar prachtige muurtekeningen te bewonderen zijn. Een voorbeeld hiervan is het bekende Nourlangie Rock.

Duurzaam

In 2015 heeft Anbinik een aantal veranderingen doorgevoerd, zo zijn het zwembad, restaurant en nieuwe suites op een duurzame manier gebouwd.

Verder wordt Anbinik volledig gerund door Aboriginals en werkt er alleen lokale bevolking.

Accommodaties in de regio

×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven