Arkaba Homestead

Flinders Ranges, Australië

Een geweldige Outback ervaring in een spectaculaire omgeving

Arkaba Homestead is een kleinschalige lodge in Arkaba Conservancy, gelegen op de zuidelijke grens van de Flinders Ranges National Park en Wilpena Pound in Zuid Australië. Op ongeveer vier en een half uur rijden vanaf Adelaide is deze regio landschappelijk gezien één van de meest spectaculaire Outback regio's van Australië. Arkaba is een voormalige schapenboerderij, maar omdat de begrazing het leven voor inheemse soorten erg belemmerde zijn de schapen tussen 2010 en 2013 van het gebied verwijderd. Nu is Arkaba Conservancy een beschermd privé natuurreservaat van ongeveer 26.000 hectare. De Homestead beschikt over vijf comfortabel ingerichte gastenkamers voor twee personen, hierdoor deel je heel Arkaba Conservancy met maximaal negen andere gasten. De focus van Arkaba ligt op de natuur en de inbegrepen activiteiten om de omgeving te verkennen. Zo ook in het restaurant waar gerechten worden geserveerd die bereid zijn met lokale ingrediënten. Verder is er een bibliotheek waar je een goed boek kunt lezen bij de haard, een zwembad, een terras en een bar.

Bij Arkaba word je aangemoedigd om de omgeving en vele wildsoorten te ontdekken, je kun bijvoorbeeld verschillende kangoeroes, emoes en vogelsoorten tegen komen tijdens je autosafari of wandelsafari. Verder heb je overal in Arkaba Conservancy fraaie uitzichten, van gebergtes en kliffen tot valleien en beekjes. Er wordt bij Arkaba veel gedaan aan natuurbehoud en bescherming, tijdens je verblijf kun je hier je steentje aan bijdragen. Zo kun je bijvoorbeeld op pad gaan met biologen of een wildcamera plaatsen die de omgeving kan observeren. Daarnaast krijg je de kans om kennis te maken met de gebruiken van de originele Aboriginal bevolking en belangrijke culturele bezienswaardigheden, zoals rotstekeningen, te bezoeken.

Meer informatie Meer informatie
Safari in 4x4 bij Arkaba in Australië

Safari met een 4x4

Meer informatie Meer informatie
Vogelsspotten bij Arkaba in Australië

Ontdek het Australische wild met een gids

Meer informatie Meer informatie
Voor aanzicht van Arkaba Homestead in Australië

De rustieke Arkaba Homestead

Meer informatie Meer informatie
Ontbijtzaal bij Arkaba in Australië

Gemoedelijk ontbijten aan de keukentafel

Meer informatie Meer informatie
Buiten tafelen bij Arkaba in Australië

Dineren in de openlucht

Meer informatie Meer informatie
Zwembad bij Arkaba in Australië

Zwembad met prachtig uitzicht

Meer informatie Meer informatie
Canape-service-Randy-Larccombe

Borrelen midden in de natuur

Meer informatie Meer informatie
Emoes bij Arkaba in Australië

Emoes in Arkaba Conservancy

Meer informatie Meer informatie
Wildcamera plaatsen bij Arkaba in Australië

Wildcamera plaatsen

Aan de hand van wildcamera's kunnen het gebied en de wildsoorten beter onderhouden en beschermd worden.

Meer informatie Meer informatie
Gemeenschappelijke buitenruimte bij Arkaba Homestead in Australië

Gemeenschappelijke ruimte

Verblijfsmogelijkheden van Arkaba Homestead

Gastenkamers

Arkaba beschikt over vijf gastenkamers, elk geschikt voor twee personen en voorzien van een en-suite badkamer, regendouche, een veranda en een prachtig uitzicht. Iedere kamer is ingericht met comfortabele meubels en met handgemaakte details van gerecyclede materialen. Vier kamers zijn ondergebracht in het hoofdgebouw en één kamer in een afzonderlijk gelegen chalet. Er is geen TV of Wi-fi.

Gastenkamer bij Arkaba in Australië
Badkamer bij Arkaba in Australië

Faciliteiten en activiteiten van Arkaba Homestead, Australië

Safari

De omgeving van Arkaba leent zich uitstekend voor uitgebreide safari tochten in een open landrover onder begeleiding van een ervaren gids. Tijdens de safari's verken je de afwisselende omgeving en ga je op zoek naar de vele wildsoorten waaronder kangoeroes, wallaby's, emoes en veel soorten reptielen, knaagdieren en vogels.

Begeleide wandelingen

Vanaf Arkaba zijn er geweldige wandelingen mogelijk voor elk type wandelaar. Echte wandelfanaten kunnen ook een volledig verzorgde meerdaagse wandeling boeken waarbij je deze schitterende Outback nog intenser kunt ervaren.

Activiteiten

Arkaba zet zich in voor het beschermen en behouden van de Australische natuur, het is mogelijk om daar je eigen steentje in bij te dragen. Enkele voorbeelden zijn het opsporen van wilde katten met een zender, het plaatsen van camera's om relevante gebieden te monitoren of op pad gaan samen met een bioloog.

Arkaba beschikt over een hide, oftewel een schuilplaats, waarvandaan je ongemerkt vele vogels, kangoeroes en hagedissen kunt bewonderen.

Tegen een meerprijs kun je kiezen voor een excursie in een helikopter of sportvliegtuigje om en het prachtige gebied vanuit de lucht te bekijken.

Culturele excursies

Een gids neemt je graag mee naar bezienswaardigheden die te maken hebben met de traditionele Aboriginal cultuur.

Restaurant

De goede keuken van Arkaba gebruikt voornamelijk lokale producten. Om unieke maaltijden te creëren worden er lokale authentieke ingrediënten aan elk gerecht toegevoegd.

Zuid Australië staat bekend om haar goede wijnen, daarom komen de wijnen die in Arkaba's restaurant en bar worden aangeboden voornamelijk uit deze regio.

Lounge

Arkaba beschikt over een bibliotheek met comfortabele stoelen. Geniet van je boek en een drankje bij de openhaard.

Bij mooi weer kun je plaats nemen op het fijne overkapte terras van Arkaba.

Zwembad

In Arkaba's zwembad met een lengte van 10 meter kun je een verfrissende duik nemen.

Duurzaam

Arkaba zet zich in voor het beschermen van de natuur in Arkaba Conservation door de schapen en geïntroduceerde gewassen van de 150 jaar oude boerderij te verwijderen en de oorspronkelijke fauna en flora te herintroduceren.

In het restaurant wordt er met name gewerkt met lokale producten en ingrediënten. Daarnaast wordt het water gefilterd zodat het drinkbaar is en worden er geen plastic flesjes gebruikt om de hoeveelheid afval te beperken.

Accommodaties in de regio

×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven