Chisa Busanga Camp

Kafue National Park, Zambia

Overnachten in een vogelnest met uitzicht!

Chisa Busanga Camp is een zeer bijzondere lodge verscholen tussen de boomtoppen, vanuit waar je uitzicht hebt over de uitgestrekte vlaktes van de Busanga Plains in het noordwesten van het Kafue National Park in Zambia. Chisa betekent vogelnest in het Nyanja en je verblijft dan ook in een van de vier tussen de boomtoppen gebouwde luxe vogelnesten met prachtig uitzicht over de omgeving. De lodge is slechts toegankelijk in het droge seizoen tussen juni en november, wanneer de vloedvlakte opdroogt en iets weg heeft van de savanne vlaktes van de Serengeti. De hoge concentraties wild en de ongerepte natuur zorgen voor een authentieke safari belevenis, voor zelfs de meest ervaren safariganger. Bovendien maken de comfortabele "vogelnesten" van Chisa Busanga Plains de safari's extra bijzonder vanwege het exclusieve karakter en de prachtige vergezichten. Naast de fijne faciliteiten, waaronder een 'plunge pool', en een boma, kan je bij Chisa Busanga Plains deelnemen aan safari's in duurzame e-landrovers en op e-mountainbikes.

Meer informatie Meer informatie
Tent bij Chisa Busanga Camp

Slaap in een heuse vogelnest

Meer informatie Meer informatie
comfortabele lounge bij Chisa Busanga Camp

Comfortabele lounge met uitzicht

Meer informatie Meer informatie
culinair genieten bij Chisa Busanga Camp

Geniet van heerlijke diners

Meer informatie Meer informatie
Safari bij Chisa Busanga Camp

Safari's in E-landrovers

Voor een minimale impact op de natuur

Meer informatie Meer informatie
Privé terras bij Chisa Busanga Camp in Zambia

Prachtig uitzicht

vanuit de nesten

Meer informatie Meer informatie
fietstocht bij Chisa Busanga Camp

Cross door de omgeving

Op de E-mountainbikes

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Shumba_wilderness_BusangaBalloon090_geroteerd
Victoria watervallen, Lower Zambezi, Kafue
Bekijk voorbeeldreis

Luxe individuele safari afgelegen Zambia

14-daagse rondreis vanaf €14.700 p.p.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Chisa Busanga Camp

De nesten

Verscholen tussen de boomtoppen liggen vier verblijven die ontworpen zijn in de stijl van nesten van wevers. Deze ruime nesten met canvas binnenwanden hebben een grote doorkijk, zodat je kunt genieten van prachtige vergezichten. Bovendien bieden ze een fijne ensuite badkamer met een buitendouche. Op het privé dek kan je in alle privacy genieten van een overweldigend uitzicht over de Busanga Plains en 's avonds van een hemel vol sterren.

inrichting tent bij Chisa Busanga Camp in Zambia
Tent vanaf buiten bij Chisa Busanga Camp

Faciliteiten en activiteiten van Chisa Busanga Camp, Zambia

Safari

Chisa Busanga Camp biedt als één van de enigste de mogelijkheid om de uitgestrekte vlaktes en het wild te bewonderen met een open e-Landrover. Een geheel duurzame als geluidsarme manier om op safari te gaan die zowel overdag als 's avonds uitgevoerd worden. Er bestaat ook de mogelijkheid om onder begeleiding van een professionele gids het wild van dichtbij te bekijken tijdens e-mountainbike excursies.

Begeleide wandelingen

Samen met maximaal zes gasten en onder begeleiding van een uitstekende gids kan je bij Chisa Busanga Camp op een zeer bijzondere wijze de omgeving gaan ontdekken. Al wandelend zal je de natuur en het wild van dichtbij mee kunnen maken. Zo kan je zelfs de kleinste vogels, planten en details aanschouwen die anders onopgemerkt aan je voorbij gaan.

Activiteiten

Tegen een meerprijs bestaat de mogelijkheid om de uitgestrekte vlaktes van Busanga Plains te bewonderen vanuit een luchtballon.

Restaurant

Gedurende je verblijf kan er genoten worden van heerlijke vers bereide maaltijden uit zowel de Zambiaanse als internationale keuken. Deze diners kunnen bovendien genuttigd worden in de privé sfeer van je eigen dek voor je nest, met prachtig uitzicht op de omgeving.

Lounge

Chisa Busanga Camp beschikt naast vier bijzondere nesten over een sfeervolle lounge en boma. In de comfortabele zitgedeelte kan je genieten met een goed boek onder het genot van een versnapering en een drankje terwijl je geniet van het indrukwekkende uitzicht.

Zwembad

Gedurende de warmste uren van de dag kan je de afkoeling opzoeken in het fijne 'plunge pool' met uitzicht over de omgeving.

Duurzaam

Green Safaris, de eigenaar van Chisa Busanga Camp, heeft een zeer serieuze focus op duurzaamheid, het behoud van zowel de natuur als het wild en biedt ondersteuning aan de lokale gemeenschappen. Zo worden de activiteiten uitgevoerd met e-landrovers, e-mountainbikes, e-boten.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven