Kaingu Safari Lodge

Kafue National Park , Zambia

Comfortabele lodge met een focus op wateractiviteiten

Kaingu Safari Lodge is een kleinschalige aan de Kafue rivier gelegen safarilodge in de Namwala Game Management Area grenzend aan het Kafue National Park in Zambia. Kaingu ligt middenin de ongerepte wildernis en biedt daardoor een schitterende safaribelevenis in het hart van de Afrikaanse bush. Tegenover de lodge, op slechts 10 minuten varen, bevindt zich het Kafue National Park dat het oudste en grootste nationale park van Zambia is. Kaingu Safari Lodge zorgt er door de comfortabele, unieke chalets, heerlijke eten en de goede service dat een ieder zich automatisch thuis voelt. Het gebied leent zich uitstekend voor indrukwekkende rivieractiviteiten door de vele stroomversnellingen. Een onvergetelijke ervaring voor jong en oud!

Meer informatie Meer informatie
Kaingu_Safari_Lodge_chef

Heerlijke gerechten

Meer informatie Meer informatie
Kaingu_Safari_Lodge_hippo_brood

Kindvriendelijke accommodatie

Hippo broodjes bakken

Meer informatie Meer informatie
Kaingu_Safari_Lodge_yoga

Yoga in de buitenlucht

Meer informatie Meer informatie
Kaingu_Safari_Lodge_bootsafari

Indrukwekkende boottochten

Meer informatie Meer informatie
Kaingu_Safari_Lodge_gift_shop_2

Souvenirs winkel met handgemaakte lokale producten

Meer informatie Meer informatie
Kaingu_Safari_Lodge_olifant_2

Wild spotten vanaf Kaingu Safari Lodge

Meer informatie Meer informatie
Kaingu_Safari_Lodge_natuurlijk_zwembad

Natuurlijke zwembad

Meer informatie Meer informatie
Kaingu_Safari_Lodge_natuurwandeling_2

Interessante locaties voor een drankje

Meer informatie Meer informatie
Kaingu_Safari_Lodge_dineren_2

Romantische diners

Meer informatie Meer informatie
Kaingu_Safari_Lodge_school

Op bezoek bij de lokale school

Meer informatie Meer informatie
Kaingu_Safari_Lodge_raften

Spectaculaire tocht met een opblaasbare kano

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Kaingu Safari Lodge

Tented Chalets

Kaingu Safari Lodge beschikt over zes chalets, waarvan één honeymoon tent, en één Finfoot familiehuis. Gelegen op verhoogde houten vlonders hebben alle verblijven een indrukwekkend uitzicht op de Kafue rivier. Ze beschikken allemaal over een ensuite badkamer met binnen en buitendouche. De 'Honeymoon-tent' heeft een extra buitenbad.

Het Finfoot familiehuis heeft een extra slaapkamer, badkamer en centraal woongedeelte. Ideaal voor gezinnen of een groep vrienden.

Kaingu_Safari_Lodge_chalet_4
Kaingu_Safari_Lodge_chalet_2
Kaingu_Safari_Lodge_tonga_tree_basket
Kaingu_Safari_Lodge_sleepout

'Sleep Out' boomhutten

Voor de avontuurlijk ingestelde bezoeker bestaat de mogelijkheid om te overnachten in de unieke sleep-outs (boomhutten) van Kaingu. Deze zijn eenvoudig ingericht om een fraaie natuurbelevenis te weerspiegelen. Ze zijn voorzien van comfortabel beddengoed met lichte dubbele matras en klamboe.

Faciliteiten en activiteiten van Kaingu Safari Lodge, Zambia

Restaurant

Kaingu Safari Lodge heeft een hoge reputatie opgebouwd op het gebied van eten. Zo maken ze gebruik van inventieve menu's die elk jaar en seizoen veranderen. Er wordt gebruikt gemaakt van zoveel mogelijk biologische ingrediënten en duurzaam vlees.

In de vroege ochtend voordat je op safari gaat eet je in een continentaal ontbijt in het restaurant. De lunch zal bestaan uit verse salades en andere diverse gerechten. Tijdens het diner zullen er heerlijke maaltijden worden bereid door de uitstekende chefs van Kaingu Safari Lodge.

Tevens heb je ook de mogelijkheid om buiten het kamp te eten langs de rivier.

Lounge

Tijdens je verblijf kun je in de met riet overdekte lounge en op het roodhouten dek genieten van een prachtige zonsondergang onder het genot van een drankje. 's Avonds wordt de haard aangestoken voor de extra gezelligheid.

Safari

's Ochtends en 's middags worden safari's uitgevoerd in comfortabele open landrovers onder begeleiding van een ervaren ranger.

Begeleide wandelingen

Wandelen in Kaingu kan zo lang of zo kort duren als je zelf wilt. Grote granieten rotsblokken die rondom de lodge te vinden zijn voegen een prachtig kenmerk toe aan de safari natuurwandelingen. Bij de korte middagwandeling naar Mpamba Rock heb je de kans om de glorieuze Afrikaanse zonsondergang te bekijken. Langere wandelingen vanuit de lodge worden ook gemaakt naar prachtige rivier locaties of andere schilderachtige rotsen.

Culturele excursies

Om meer te leren over het Zambiaanse leven kun je deelnemen aan een excursie naar een school in de buurt.

Activiteiten

Kaingu Safari Lodge ligt aan het meest adembenemende deel van de Kafue Rivier. Je geniet van dit prachtige rivierlandschap tijdens een comfortabele bootcruise, ideaal om vogels te spotten maar ook om nijlpaarden, krokodillen, badende olifanten of drinkende luipaarden te zien. Ook kun je deelnemen aan een spectaculaire tocht over de rivier met opblaasbare kano. In de warmere maanden kun je het natuurlijke zwembad bezoeken in de stroomversnellingen dichtbij het kamp.

Kindvriendelijk

Ook voor de allerkleinste is er genoeg vertier aanwezig bij Kaingu Safari Lodge. Zo leren ze hoe touw en speren worden gemaakt en hoe je sporen kunt lezen van verschillende dieren. Daarnaast kunnen ze ook helpen met bakken van onder andere verse 'hippo broodjes'.

Buitendouche

Elke chalet beschikt over een eigen buitendouche.

Duurzaam

De paden op het Kaingu Safari Lodge terrein zijn verlicht door zonne-energie. Water wordt verwarmd door individuele houtketels of zonne-energie geisers. Daarnaast zet Kaingu zich in voor de lokale gemeenschap door onder andere zoveel mogelijk lokale bewoners in dienst te nemen.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven