Old Mondoro

Lower Zambezi National Park, Zambia

Ultiem authentiek safarikamp op een toplocatie

Old Mondoro is een intiem en kleinschalig safarikamp op een toplocatie aan de Zambezi rivier in het Lower Zambezi National Park in Zambia. Er staan slechts vijf chalets waardoor je altijd in een privésfeer van je verblijf kunt genieten. Door de directe ligging aan de Zambezi rivier, heb je een schitterend uitzicht over zonnebadende nijlpaarden, drinkende olifanten en ander wild dat voorbij komt of de rivier oversteekt naar Zimbabwe. Het kamp is niet omheind waardoor het niet ongebruikelijk is als je vlakbij je chalet bijvoorbeeld olifanten zult zien, die zelfs de badkuip op je terras als drinkplaats beschouwen. Bij Old Mondoro zul je getrakteerd worden op heerlijke smaakvolle maaltijden met een mix van Afrikaanse en Europese smaken. Ook vanuit het restaurant, vanaf je eigen terras of zelfs vanuit je eigen buitenligbad heb je dus altijd kans om wild te spotten. Daarnaast wordt op de locatie van Old Mondoro het Lower Zambezi National Park gekenmerkt door uitgestrekte uiterwaarden en relatief open bossen, wat deze locatie ideaal maakt voor bootsafari's, wandelsafari's en safari's per open landrover. Tijdens de verschillende safari's word je vergezeld door uitstekende gidsen die jou door hun ervaring de beste safaribeleving zullen geven.

Meer informatie Meer informatie
Old Mondoro slaapkamer met uitzicht

Chalets middenin de wildernis

Met uitzicht op langstrekkende olifanten

Meer informatie Meer informatie
safari bij old mondoro in zambia

Unieke jeepsafari

De ervaren gids brengt je dichtbij het wild

Meer informatie Meer informatie
kanosafari bij old mondoro

Middenin de natuur

Meer informatie Meer informatie
Old Mondoro kampvuur

Knus kampvuur

Aan de Zambezi Rivier

Meer informatie Meer informatie
Old Mondoro buitendouche

Buitendouche

Voor verfrissing in de buitenlucht

Meer informatie Meer informatie
chalet aan het water bij old mondoro

Prachtige ligging aan de rivier

Meer informatie Meer informatie
wandelsafari bij old mondoro in zambia

spectaculaire wandelsafari's

Meer informatie Meer informatie
bootsafari lower zambezi  in zambia

onvergetelijke boottochten

Meer informatie Meer informatie
Old Mondoro buitenbad met uitzicht

Privé bad met uitzicht

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Algemene lounge bij king lewanika
South Luangwa | Lower Zambezi | Liuwa Plains | Victorial watervallen
Bekijk voorbeeldreis

Luxe authentieke safari Zambia met de beste gidsen

Authentieke vliegsafari Zambia met de beste gidsen

15-daagse rondreis vanaf € 13.600,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Old Mondoro

Old Mondoro Camp beschikt over slechts vijf chalets, waardoor je gegarandeerd bent van een verblijf in privésfeer waar je je één kunt voelen met de wildernis. Eén van de chalets heeft twee aparte slaapkamers, waardoor deze chalet geschikt is voor families of samen reizende stellen.

Chalets

De chalets hebben door het gebruik van steen en riet allemaal een natuurlijke en elegante uitstraling. Vanaf het grote bed heb je direct uitzicht over de Zambezi en kun je dus wilde dieren spotten. Ook heb je beschikking over een privé terras bij je chalet. Hier kun je tussen de safari's door even lekker ontspannen genieten van het weer, van een goed boek of van het prachtige uitzicht. De douche en het ligbad vind je buiten, waar je je kan afspoelen onder de magische sterrenhemel.

Old Mondoro chalet
Old Mondoro chalet binnenkant

Faciliteiten en activiteiten van Old Mondoro, Zambia

Big Five

Door de vele verschillende safarimogelijkheden bij Old Mondoro, krijg je de kans om vanuit meerdere oogpunten wild tegen te komen. Dit vergroot de kans om de big five af te kunnen strepen en een geweldige safari te beleven.

Safari

Old Mondoro is dusdanig ruig gelegen dat het wild vaak vlak langs je chalet en dwars door het kamp loopt. Daarnaast zijn er ook vele safarimogelijkheden. Het team van gidsen heeft al meerdere prijzen in de wacht gesleept voor hun expertise en kwaliteit van safari's. Tweemaal daags wordt een safari per open landrover aangeboden. Deze vertrekken 's ochtends vroeg of in de namiddag overgaand in de avond wanneer de zon ondergaat. De voertuigen bieden plaats aan zes personen maar vertrekken meestal met maximaal vier personen zodat iedereen een even grote kans heeft op het spotten van wild. Op de Zambezi rivier kan je een bootsafari maken of deelenemen aan een kano excursie waarbij je waarschijnlijk van dichtbij verschillende wildsoorten tegen zult komen. Ook is het Lower Zambezi National Park zeer geschikt voor wandelsafari's. De ervaren gids garandeert jouw veiligheid en weet precies hoe hij het wild kan vinden, zodat je een onvergetelijke ervaring opdoet in de Zambiaanse wildernis.

Avondsafari

In de namiddag vertrekt de tweede safari, die door zal gaan tot in de avond wanneer de zon ondergaat. Het wild wordt op dit tijdstip actief wat de kans op het spotten ervan groter maakt. Old Mondoro heeft landrovers die in het donker schijnen met rood licht (in plaats van wit), om het wild niet af te schrikken en geen negatieve impact op de natuur te hebben.

Begeleide wandelingen

Vanuit Old Mondoro worden er spannende wandelsafari's aangeboden in de omgeving. Samen met een gecertificeerde gids ga je op pad naar een geschikt gebied om te voet te verkennen. De gids is zeer ervaren en zal je alles vertellen over de planten en insecten die je tegenkomt en hoe de natuur allemaal met elkaar in verband staat. Daarnaast is hij een uitstekende spoorzoeker en zal hij zijn best doen om je spannende ontmoetingen met wild te bezorgen, waarbij hij uiteraard garant staat voor jouw veiligheid.

Activiteiten

Naast de spectaculaire safari's worden er nog meer activiteiten aangeboden bij Old Mondoro. In de Zambezi rivier kan je gaan vissen op tijgervissen. Samen met een ervaren gids vertrek je per boot naar een geschikte locatie om te vissen. Na de vangst moeten de vissen weer worden uitgezet in de rivier.

Daarnaast kan je een cruise maken over de Zambezi rivier. Tijdens deze cruise kan je genieten van het uitgestrekte Afrikaanse landschap met een prachtige zonsondergang.

Restaurant

Bij Old Mondoro kan je verrast worden door de sublieme keuken. De chef maakt de heerlijkste gerechten klaar waarin Afrikaanse en Europeaanse smaken met elkaar gecombineerd worden. Afhankelijk van het tijdstip en de geplande activiteiten, kan je de maaltijden nuttigen middenin de natuur, gezellig bij het kampvuur, onder de sterrenhemel, in het restaurant dat uitkijkt over de Zambezi rivier en zelfs op een boot middenin de rivier.

Lounge

In de gemeenschappelijk lounge kan je plaatsnemen in een comfortabele stoel en ontspannen wegdromen met een goed boek of genieten van het zicht over de rivier. 's Avonds kan je hier ook rond het knusse kampvuur zitten en nagenieten van een prachtige dag.

Privé plungepool

Op je eigen terras vind je een privé buitenbad. Deze doet dienst als zowel een ligbad als een dompelbad, en zo nu en dan zelfs als drinkplaats voor olifanten.

Buitendouche

Bij je chalet beschik je over een buitendouche. Hier kan je jezelf heerlijk afspoelen, terwijl je geniet van een heldere sterrenhemel.

Kindvriendelijk

Bij Old Mondoro zijn kinderen vanaf 12 jaar welkom, onder deze leeftijd mogen zij niet deelnemen aan de kano- en wandelsafari's. In het kamp is een familiechalet beschikbaar, met twee slaapkamers en een groot gedeeld terras.

Duurzaam

Old Mondoro heeft een sterke focus op het behoud van zowel de natuur als het wild. Ze voorstander om lokale bewoners op te leiden en aan te nemen, zodat zij vervolgens voor de dorpsgenoten kunnen zorgen. Bovendien hebben ze diverse duurzame processen in gang gezet om de impact op de omgeving zo laag mogelijk te houden.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven