Shumba Camp

Kafue National Park, Zambia

Luxe tentenkamp op een top locatie

Shumba Camp is ongetwijfeld één van de meest luxe verblijfsmogelijkheden in het hart van de Busanga Plains in het noorden van het Kafue National Park in Zambia. De ligging van Shumba Camp is perfect om de verschillende soorten antilopen en de roofdieren van de Busanga Plains te bekijken. Te midden van de uitgestrekte vlaktes liggen zes luxe tenten en een gezamenlijke ruimte op verhoogde houten platformen, waarvandaan je een geweldig uitzicht hebt. Hier kan je genieten van fijne faciliteiten waaronder het grote dek met een comfortabele lounge of het zwembad. Liever op avontuur? Dan kan je kiezen voor 4x4 safari's in open landrovers, bootsafari's en spectaculaire ballonvluchten.

Meer informatie Meer informatie
Shumba_Camp_4

Onvergetelijke sundowners

Meer informatie Meer informatie
Bootsafari bij Shumba in Zambia

Ontdek de omgeving vanaf het water

Meer informatie Meer informatie
lounge bij Shumba in Zambia

Comfortabele lounge

Meer informatie Meer informatie
luchtballon vlucht bij Shumba in Zambia

Spectaculaire ballonvluchten

Meer informatie Meer informatie
restaurant bij Shumba in Zambia

Dineren met uitzicht

Meer informatie Meer informatie
tent bij Shumba in Zambia

Kom oog in oog met het wild

Voorbeeldreis met deze accommodatie

Shumba_wilderness_BusangaBalloon090_geroteerd
Victoria watervallen, Lower Zambezi, Kafue
Bekijk voorbeeldreis

Luxe individuele safari afgelegen Zambia

14-daagse rondreis vanaf €14.700 p.p.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Shumba Camp

Tenten

Shumba bestaat uit zes ruime, luxe safari tenten op verhoogde vlonders die middels houten platforms met elkaar verbonden zijn. De tenten bieden een spectaculair uitzicht op de omringende vlakten. De kamers zijn groot en zeer smaakvol ingericht met lichte tinten en een warme uitstraling. De tenten zijn ensuite met zowel binnen als buiten douche. Het aanschouwen van wild is voor een groot deel mogelijk vanuit je eigen tent of vanaf het hoofddek. Voor gezinnen van vier personen is er de familie tent.

Tent inrichting bij Shumba in Zambia

Faciliteiten en activiteiten van Shumba Camp, Zambia

Safari

Safari's gaan onder begeleiding van gekwalificeerde, enthousiaste gidsen met diepgaande kennis van het gebied en de flora en fauna. Je hebt de mogelijkheid om safari's in open landrover in en rond de Busanga Plains te ondernemen, zowel overdag als 's avonds. Tevens kun je begeleide wandel- of bootsafari's maken.

Activiteiten

Gedurende je verblijf in Shumba Camp, kan je tegen een meerprijs deelnemen aan een unieke ballonsafari die je afsluit met een champagneontbijt.

Restaurant

In de eetruimte en de bar kan je elke ochtend genieten van de schitterende zonsopgang. Het diner vindt enerzijds hier plaats of in de gezellige boma, waar de gasten kunnen genieten van traditionele dansen uitgevoerd door de locals. Veel maaltijden worden bereid en gekookt op het vuur in het bijzijn van de gasten om zo de safari ervaring te vergroten.

Zwembad

Bij het zwembad kan je ontspannen en tevens van het prachtige uitzicht genieten.

Buitendouche

Alle tenten beschikken over een fijne buitendouche.

Familiekamers

Voor gezinnen en kleine gezelschappen is er één familietent voor vier personen aanwezig.

Duurzaam

Wilderness Safaris, waartoe Shumba behoort, is zeer betrokken bij de sociale ontwikkeling en het natuurbehoud in de omgeving van het kamp. Zo is er een project opgezet om kinderen in de buurt naar school te laten gaan, en zorgt een energiebesparend systeem voor een minimale impact op het milieu. Daarnaast zet Wilderness zich in tegen stroperij en doet het onderzoek naar verschillende factoren in het ecosysteem, zoals natuurlijke branden en de vispopulatie. Dit ter conservatie van het wildreservaat.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven