Tusk & Mane

Lower Zambezi National Park, Zambia

Mobiele safari's zoals vroeger met de beste gidsen

Tusk & Mane verzorgd meerdaagse comfortabele safari's vanaf twee eilandjes in de Zambezi rivier en een landinwaartse locatie in het afgelegen oosten van het Lower Zambezi National Park in Zambia. De safari's worden begeleid door de beste gidsen en uitgevoerd op een klassieke wijze, waarbij je in het wild kampeert in rustiek ingerichte tenten zonder in te hoeven leveren in moderne gemakken. De safari's worden uitgevoerd voor maximaal acht reizigers, waardoor je verzekerd bent van een authentieke safari beleving in gezelschap van gidsen die de regio als geen ander kennen. Katengahumba eiland (Chula camp) kenmerkt zich door veel lagunes, zandstranden en een open vegetatie. De begroeiing op Kulefu eiland (Kutali Camp) is dichter, onder andere met Ana bomen, waardoor het zich uitstekend leent voor wandelingen en kanotochten. De locatie Rufunsa Valley (Tafara Springs Camp) is meer landinwaarts aan de voet van de bergen. De safari's worden voornamelijk te voet en per kano uitgevoerd, maar zeker ook in open landrovers of met een bootexcursie. Hierbij bepaal je zelf, uiteraard in overleg, de dagindeling. De rustieke maar sfeervolle mobiele kampen zijn voorzien van enkele ruime canvas tenten met ensuite badkamer en een gemeenschappelijke tent. Onder een majestueuze sterrenhemel en bij een sfeervol kampvuur kan je de dagen afsluiten met een heerlijke verse maaltijd.

Meer informatie Meer informatie
eetgedeelte bij Tusk & mane in Zambia

Sublieme ligging

4x4 safari bij Tusk & mane in Zambia
Meer informatie Meer informatie
kanosafari bij Tusk & mane in Zambia

Avontuurlijke kanosafari's

Meer informatie Meer informatie
tent onder boom bij Tusk & mane in Zambia

Comfortabele canvas tenten

Meer informatie Meer informatie
safari bij Tusk & mane in Zambia

Indrukwekkende jeep safari's

Voorbeeldreis met deze accommodatie

4x4 safari lower zambezi NP
South Luangwa | Lower Zambezi | Victorial watervallen
Bekijk voorbeeldreis

Betaalbare Zambia Safari

Betaalbare Zambia safari

13-daagse rondreis vanaf €8.000,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Tusk & Mane

De tenten

De ruime canvas tenten zijn ingericht naar een combinatie van hedendaagse moderne en authentieke safari stijl. Bovendien beschikken ze over comfortabele bedden welke zijn voorzien van linnengoed en dekbedden. De tenten zijn voorzien van een badkamer grenzend aan de slaaptent in de buitenlucht met een toilet en een emmerdouche. Door de grote horren en vanuit de stoeltjes voor de tent kan je genieten van de prachtige omgeving.

inrichting tent bij Tusk & mane in Zambia
tenten bij Tusk & mane in Zambia

Faciliteiten en activiteiten van Tusk & Mane, Zambia

Safari

In overleg met je gids worden de activiteiten naar eigen wens ingevuld.

Voor de grotere afstanden op het land is een safari in een open landrover ideaal. Om vanaf de rivieren de omgeving te kunnen ontdekken zijn er spectaculaire kanosafari's en boottochten.


Begeleide wandelingen

Wandelsafari's is een van de specialiteiten van Tusk & Mane. Je ervaren gids kent de omgeving als geen ander en is je garantie voor onvergetelijke begeleide wandelingen waarbij je de natuur en het wild in zijn meest natuurlijke wijze zult beleven.

Restaurant

Gedurende de wildkampeer safari kan je in het eetgedeelte genieten van heerlijke maaltijden die vers worden bereidt rondom het kampvuur. In een authentieke safari sfeer kan je kennis maken met de spannende smaakcombinaties van de Zambiaanse cultuur.

Lounge

Voor een rust moment tussen de activiteiten door bieden beide kampen een bar en een zitgedeelte rondom het sfeervolle kampvuur.

Buitendouche

De tenten in beide kampen zijn voorzien van een ensuite badkamer in de openlucht. Hier kan je gebruik maken van een fijne emmerdouche.

Kindvriendelijk

Gezinnen met kinderen tussen acht jaar en 14 jaar zijn van harte welkom als ze met vijf of meer personen zijn. Zodat er in alle exclusiviteit en zonder andere gasten genoten kan worden van een meerdaagse wildkampeer safari. Kinderen vanaf 14 jaar mogen deelnemen aan de wandel- en kanosafari's. Voor de jongere zijn er nog genoeg andere activiteiten te beleven, waaronder bootcruises, 4x4 safari, insectenjacht en diverse creatieve activiteiten.

Duurzaam

Tusk & Mane heeft een sterke focus op het behoud van zowel de natuur als het wild door zo min mogelijk impact uit te oefenen. Bovendien zijn ze voorstander om lokale bewoners op te leiden en aan te nemen, zodat zij vervolgens voor de dorpsgenoten kunnen zorgen.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
×
Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief

En ontvang inspiratie voor je volgende droomreis.

Naar boven