Peponi Hotel

Lamu, Kenia

Nostalgisch hotel dat haar sporen heeft verdiend

Peponi Hotel ligt op het autoloze Lamu-eiland voor de kust van Kenia. Het koloniale hotel ligt pal aan het strand en kijkt uit op het Lamu Kanaal. Al sinds 1967 wordt het kleinschalige Peponi gerund door dezelfde familie en is sindsdien uitgegroeid tot een charmante verblijfsmogelijkheid met veel karakter. Ondanks de eenvoud hebben hier veel beroemdheden verbleven. In dit hotel proef je de rijke Swahili cultuur van Lamu, zowel in de inrichting, als in de sublieme keuken en de exotische excursies die Peponi organiseert. Peponi Hotel is origineel en oprecht; je vindt hier geen ingeblikt voedsel, noch ingeblikte glimlachen. Het is een schitterende accommodatie waar je ten volle kunt genieten van dit unieke eilandje. Zeker ter ontspanning na een paar dagen safari, of als hide-away van het drukke Westerse leven is Peponi Hotel een ideale keuze.

Meer informatie Meer informatie
unspecified_(11)

Een schitterend uitzicht

Meer informatie Meer informatie
unspecified_(5)

Dineren

Geniet van een heerlijk diner aan het strand

Meer informatie Meer informatie
unspecified_(3)

Prachtige omgeving

Meer informatie Meer informatie
unspecified_(23)

Bar

Voor een heerlijk verkoelend drankje kun je terecht bij de bar

Meer informatie Meer informatie
unspecified_(28)

Relaxen

Meer informatie Meer informatie
unspecified_(30)

Afkoelen

Bij het zwembad kun je terecht voor een verfrissende duik of om te relaxen

Voorbeeldreis met deze accommodatie

DSC_0267
Mathews gebergte | Samburu | Masai Mara | strand Lamu
Bekijk voorbeeldreis

Safari in Kenia zoals het vroeger was

17 dagen vanaf € 12.000,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Peponi Hotel

Peponi Hotel heeft 24 kamers die zijn onder te verdelen in 'Superior' kamers en 'Standard' kamers. Alle kamers hebben hun eigen karakter en kijken geheel of gedeeltelijk uit op de zee. De inrichting is rustiek en elegant, met meubilair in een nautische, koloniale stijl. Verse tropische bloemen staan klaar om u bij aankomst welkom te heten.

Standaard kamers

De Standaard kamers vormen ondanks hun eenvoud een zeer comfortabele accommodatie. Bovendien kun je hier volop genieten van de toplocatie van het hotel. Je kijkt uit op het schitterende kanaal en de kleurrijke tuin.

standaard
standaard_2
unspecified_(20)
unspecified_(12)

Superior kamers

De Superior kamers zijn wat groter dan de Standaard kamers en beschikken tevens over een eigen buitengedeelte. Deze kamers zijn smaakvol gedecoreerd met Swahili meubilair en kunstobjecten. Vijf kamers liggen pal aan het strand en beschikken over een veranda vanwaar je kunt genieten van het uitzicht op de dhows (traditionele zeilbootjes) van lokale vissers die op het water dobberen.

Faciliteiten en activiteiten van Peponi Hotel, Kenia

Restaurant

Op het prachtige terras van het hotel met uitzicht op de oceaan en de vissersbootjes krijg je de maaltijden geserveerd. Peponi Hotel staat bekend om de overheerlijke visgerechten en de huisgemaakte lekkernijen. Je kunt dineren op een traditionele manier: zittend op de vloer rondom een grote schaal vol Swahili delicatessen.

Zwembad

Het zwembad van het hotel ligt onder twee karakteristieke Baobab bomen en ook hier kijk je uit op de oceaan.

Activiteiten

Peponi heeft beschikking over twee eigen dhows (traditionele zeilbootjes) die je kunt huren en waarmee excursies worden georganiseerd. Gaat de zeilboot je te langzaam, dan kun je ook een speedboot huren. Tevens zijn er windsurfplanken, duikfaciliteiten en snorkels aanwezig in het hotel. Tot slot beschikt Peponi Hotel over een modern vissersbootje waarmee je het open water op kunt om grote vissen te vangen.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven