Grootberg Lodge

Damaraland, Namibië

Mooie bungalows met uitzicht over de Klip River Valley

Grootberg Lodge is gelegen in Damaraland op de rand van het Grootberg Plateau en heeft een prachtig uitzicht op de Klip River vallei. Het gebied heeft een prachtige flora en fauna, waaronder de woestijnolifant en de zeldzame zwarte neushoorn. Grootberg Lodge staat bekend als een schitterend gelegen verblijf met een professionele service en uitstekende keuken. Het is een van de eerste lodges in Namibië dat voor 100 % eigendom is van de lokale bevolking waarbij met Europese steun gezorgd wordt dat deze lodge mettertijd geheel door de lokale bevolking gerund wordt. Een beter voorbeeld van duurzaamheid is nauwelijks denkbaar.

Meer informatie Meer informatie
zwembad

Mooi zwembad

In het zwembad kun je lekker afkoelen.

Meer informatie Meer informatie
veranda

Privé veranda

Alle chalets beschikken over een privé veranda waarvandaan je schitterend uitzicht hebt over de vallei.

Meer informatie Meer informatie
GB_Breakfast

Bijzonder ontbijten

Begin de dag goed met een heerlijk ontbijtje terwijl je uitkijkt over de vallei.

Meer informatie Meer informatie
himba_(2)

Bezoek een Himba stam

In dit gebied komen nog traditionele Himba stammen voor, één van de laatste stammen ter wereld. Wanneer je in Grootberg Lodge verblijft krijg je de kans deze bijzondere mensen te ontmoeten!

Voorbeeldreis met deze accommodatie

_DSC1192def
Africat stichting | Etosha uitgebreid | Kamperen in Damaraland & Kaokoland | Swakopmund | Sossusvlei
Bekijk voorbeeldreis

Avontuurlijke rondreis Namibië in klein gezelschap

19 daagse groepsrondreis vanaf €4.000,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Grootberg Lodge

Chalets die perfect samensmelten met de omgeving

De 14 bungalows van deze lodge hebben ensuite faciliteiten en zijn opgebouwd uit steen met een rieten dak. Door deze bouwstijl passen ze heel mooi in de omgeving. De bungalows zijn allemaal met lichte kleuren en teak houten meubelen ingericht. Elke bungalow heeft een eigen veranda met uitzicht op de vallei. Daarnaast zijn er twee familie chalets die plek bieden aan twee volwassenen en twee kinderen.

chalet
kamer2

Faciliteiten en activiteiten van Grootberg Lodge, Namibië

Restaurant

In het hoofdgebouw is de lounge met een veranda waar je onder het genot van een drankje een goed boek kunt lezen. Hier vind je ook het restaurant en de bar.

Begeleide wandelingen

Je kunt onder begeleiding een mooie wandeling maken op het Grootberg Plateau. De gids zal je alles vertellen over de fascinerende flora en fauna die je onderweg tegenkomt.

Safari

Vroeg in de ochtend kun je een olifant of neushoorn trekking ondernemen. Tijdens deze trekking gaat er een sporenzoeker mee, die de dieren zonder te veel moeite kan opsporen. Daarnaast kun je een tocht maken langs de Klip rivier waar je wild kunt spotten of gaan paardrijden en een prachtige zonsondergang meemaken.

Culturele excursies

In Damaraland wonen verschillende Himba stammen, een van de laatste traditionele stammen van de wereld. Tijdens een bezoek aan deze stam leer je alles over het dagelijks leven en de eeuwenoude tradities van deze mensen.


Zwembad

Vanuit het zwembad heb je een schitterend uitzicht over de vallei.

Spa / wellness

Je kunt bij Grootberg Lodge terecht voor verschillende massagebehandelingen.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven