Rondreis naar het uiterste noorden en zuiden van Namibië

23 dagen vanaf € 7.600,- per persoon bij 4 personen

Verkort reisprogramma van deze voorbeeldreis

Een 23-daagse rondreis door Namibië per 4x4 die begint in het ontoegankelijke noorden van het land. In een klein gezelschap bezoek je het prachtige Kaokoland, waarbij je onderweg zult kamperen in kleine maar comfortabele tenten. Tijdens deze unieke ervaring kom je op de meest schitterende plekken, waarbij je nog authentieke Himba stammen tegenkomt en kans hebt om de woestijnolifant te spotten! Je reist onder andere door de Hartmann en Marienfluss vallei, helemaal tot aan de Kunene rivier bij de grens met Angola. Na deze onvergetelijke kampeersafari vlieg je naar Windhoek, waarvandaan je het zuiden van Namibië zult bezoeken, met als meest bekende bezienswaardigheid het Namib Naukluft Nationaal Park, onder andere bekend om de hoogste zandduinen ter wereld bij Sossusvlei. Je bezoekt tevens Aus, de Fish River Canyon en de Kalahari woestijn. Je overnacht in intieme en sfeervolle hotels en lodges.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze voorbeeldreis zo speciaal?

Meer informatie Meer informatie
Kalahari woestijn | San bosjesmannen

San bosjesmannen

Leer over het leven van de San bosjesmannen

Meer informatie Meer informatie
Namibië | Fish River Canyon

Fish River Canyon

Rij door de prachtige omgeving van de Fish River Canyon

Meer informatie Meer informatie
living_desert_tour

Op zoek naar het 'kleine wild'

Maak een leuke excursie vanuit Swakopmund naar de zandduinen, waar je kleine dieren en insecten kunt zoeken

Meer informatie Meer informatie
_DSC1194def

Sossusvlei

Loop op 's werelds hoogste zandduinen in de Sossusvlei

Meer informatie Meer informatie
Serra_Cafema__WildernessSafaris14

Ontmoet de Himba's

Meer informatie Meer informatie
_DSC1750def

Spot woestijnolifanten

Meer informatie Meer informatie
MB-DSC_0264

Sundowners in Kaokoland

Tijdens de kampeersafari zul je niks tekort komen!

Meer informatie Meer informatie
MB-DSC_0072

Maak een excursie naar Twyfelfontein

Meer informatie Meer informatie
MB-DSC_0199

Rij door de prachtige Marienfluss vallei

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Vlucht Amsterdam Blank Windhoek

Vandaag vlieg je met KLM naar Windhoek in Namibië.

Dag 2
Outside_10

Lekker bijkomen in Windhoek

Na aankomst op de luchthaven van Windhoek volgt er een transfer naar Olive Grove Guesthouse waar je de komende nacht zult verblijven.

Ontbijt
Dag 3+4
_SCH2564def

Verken de omgeving van Swakopmund

Na het ontbijt volgt er een transfer terug naar de luchthaven van Windhoek, waarvandaan je een binnenlandse vlucht neemt naar Walvisbaai. Na aankomst heb je een transfer naar Swakopmund, waar je twee nachten zult verblijven in Swakopmund Guesthouse. De volgende dag staat er een leuke excursie gepland.

Activiteiten
Ontbijt
Dag 4
Living_desert_tour

Op zoek naar de 'Small 5'

Tijdens deze unieke excursie per 4x4 ontdek je het leven in de woestijn samen met een internationaal gezelschap. De duinen bij de kust lijken misschien verlaten en levenloos, maar niets is minder waar. Het gebied zit vol met een variëteit aan kleine dieren die zich hebben aangepast aan de woestijnomgeving. Zij hebben leren overleven door de mist die constant aanwaait vanuit de Atlantische oceaan. Je leert meer over de verschillende kevers en spinnen, gecko's en andere dieren en hoe deze kunnen overleven in de woestijn. Leer over de geologie, structuur en vorming van de woestijn en bewonder het prachtige landschap terwijl je geniet van een mooie rit, gecombineerd met plezier en adrenaline. Deze ervaring om de woestijn van zo dichtbij mee te maken, mag je zeker niet missen!

Activiteiten
Dag 5+6
13

Bezoek Twyfelfontein vanuit Doro Nawas

Vandaag volgt er een vliegtransfer van Swakopmund naar Doro Nawas. Deze lodge is gelegen in het prachtige Damaraland. Je hebt hiervandaan een spectaculair uitzicht over de Etendeka bergen in het noorden en de rode zandstenen kliffen van Twyfelfontein in het zuiden. Het is een ideaal uitgangspunt om de omgeving te verkennen en op zoek te gaan naar de woestijnolifant!


Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 7
621732_348522118561798_227905934_o

Begin aan je 7-daagse kampeersafari door Kaokoland

Vandaag begint jouw zevendaagse begeleide safari door Kaokoland. Deze "off the beaten track" beleving is een echte aanrader bij elke reis door Namibië en zal je zeker altijd bijblijven. Onder begeleiding van de beste gidsen verken je de regio's die je normaliter niet kunt bereiken. Tijdens deze zevendaagse excursie verblijf je in tweepersoonstenten met opvouwbedden en goede matrassen en geniet je van voedzame maaltijden. Vandaag rijd je via Sesfontein en Opuwo richting de Hoarusib rivier. Hier zal het kamp voor de komende nacht worden opgezet.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 8
SerCafema11

Ontmoet traditionele Ovahimba families

Je hebt vandaag de kans om een lokale Ovahimba familie te ontmoeten en je kunt een kijkje nemen in het dagelijkse leven van deze nomadische stam. De Ovahimba's leiden je graag rond in hun dorpje met traditionele hutten, waarbij je meer inzicht zult krijgen in hun gebruiken en manier van leven. 's Avonds zal het kamp worden opgezet in de omgeving van Orupembe.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 9+10
SerraCafema_2012-01-090

Wildkamperen aan de Kunene rivier

De reis gaat verder naar het westen van Kaokoland, waarbij je door de Hartmann en Marienfluss valleien komt. De bestemming van vandaag is de Kunene rivier. Aan de oever van deze rivier, in de schaduw van de anabomen, zal het kamp worden opgezet. De volgende dag staat er een mooie tocht per 4x4 op het programma. Ook kun je een hike maken in de Hartmann vallei en kun je een Ovahimba dorpje bezoeken. Geniet hier van de schitterende natuur in een unieke omgeving.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 11
safari_C_John_van_Helvert

Geweldige landschappen onderweg naar Purros

Vandaag begin je aan de terugweg richting Palmwag. Je rijdt door een schitterende, desolate omgeving waarbij verschillende landschappen elkaar afwisselen, van woestijnen tot hooglanden. Je zult vanavond slapen in Purros.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 12
GrtNamJrny-18_DamaralandCamp

Kamperen tussen de olifanten

Na het ontbijt vervolg je de reis in zuidelijke richting, door de prachtige omgeving van de Hoarusib riviervallei naar de Hoanib rivier. Met een beetje geluk kun je onderweg de woestijnolfanten spotten. Je zult vanavond kamperen aan de oever van Hoanib rivier. Soms komt een nieuwsgierige groep olifanten een kijkje nemen in het kamp!

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 13
Damaraland_2012-01-075

Bezoek Sesfontein op de terugweg naar Palmwag

Deze ochtend maak je een mooie gamedrive waarbij je op zoek zult gaan naar olifanten. Dan maak je een korte stop in Sesfontein. Dit dorp is gebouwd rondom een fort dat tegenwoordig een lodge huisvest. Vervolgens kom je weer terug bij Doro Nawas, waar je een laatste nacht zult verblijven.

Ontbijt
Dinner
Dag 14+15
Namibië | Bushmen | San

Ontmoet de San bosjesmannen in de Kalahari woestijn

Vandaag volgt er een vlucht naar Windhoek, waar je de huurauto ophaalt en in circa drie uur naar het Intu Africa Kalahari Privé wildreservaat rijdt. Hier verblijf je twee nachten in de Suricate Tented Lodge. Je kunt de Kalahari woestijn zowel per 4x4 als te voet gaan ontdekken, waarbij de wandelingen onder begeleiding van een ervaren gids zullen plaatsvinden. Tijdens deze avontuurlijke wandeltochten ontmoet je de San bosjesmannen en zal de gids je alles vertellen over hun geschiedenis, leefwijze en overlevingsgeheimen in de woestijn.

Ontbijt
Dinner
Dag 16+17
Namibië | Fish River Canyon | uitzicht

Geniet van het uitzicht in de Fish River Canyon

Vandaag zet je koers richting het zuidelijkste deel van Namibië: het Fish River Canyon reservaat. Hier kom je oog in oog te staan met de twee na grootste kloof ter wereld, de Fish River Canyon. Je maakt een wandeling langs de rand van deze immens grote kloof waar je magnifiek uitzicht hebt op de paarse, grijze en roze rotslagen. Met een beetje geluk kun je hier tevens springbokken en zebra's ontdekken. De komende twee nachten zul je verblijven in Fish River Lodge. Hiervandaan kun je mooie wandeltochten maken of een bezoek brengen aan de Ai-Ais warmwaterbronnen waar je een therapeutische duik kunt nemen.

Ontbijt
Dinner
Dag 18+19
Namibië | Kolmanskop | woestijn

Neem een kijkje in de spookstad Kolmanskop bij Aus

Na het ontbijt vervolg je jouw reis naar het Duitse plaatsje Aus, dat in de oorlog dienst deed als kamp voor de Duitse soldaten. Je verblijft de komende twee nachten in het rustig gelegen Klein-Aus Vista in de Eagles Nest Lodge. Met een 4x4-voertuig kun je schitterende natuurtochten maken langs een verscheidenheid aan planten, bloemen en dieren die in dit bijzondere gebied weten te overleven.

Je kunt tevens op zoek naar de majestueuze wilde paarden die het Namib Naukluft Park tot domein hebben. Vanuit Aus kun je ook een bezoek aan de nabijgelegen kustplaats Lüderitz brengen, de eerste Duitse nederzetting in Afrika. Het indrukwekkende Goerke Haus boven op Diamond Hill biedt weids uitzicht over Lüderitz en omgeving. In de koude golfstroom kunt u tevens pinguïns en zeehonden zien zwemmen. Ook het iets meer landinwaarts gelegen spookstadje Kolmanskop is een bezoekje waard.

Ontbijt
Dinner
Dag 20+21
_SCH1999def

Loop door de Deadvlei in Namib Naukluft Park

Na het ontbijt rijd je naar het Namib Naukluft Park. In het Namib Naukluft Park verblijf je de komende twee nachten in Desert Homestead. Hier kun je kennis maken met 's werelds hoogste zandduinen bij Sossusvlei en kun je tevens een bezoekje brengen aan Deadvlei: een zoutpan van verblindend wit gebleekte aarde vol kieren en scheuren waar tientallen versteende bomen staan.

Tijdens een tocht door de woestijn kun je onder andere hyena's, jakhalzen en springbokken spotten en aan het einde van de dag geniet je van de prachtige zonsondergang, waarbij de zon op spectaculaire wijze achter de rode zandduinen verdwijnt. Een bijzondere gewaarwording!

Ontbijt
Dinner
Dag 22

Vlucht Windhoek Blank Amsterdam

Na het ontbijt rijd je terug naar Windhoek waar je de huurauto inlevert en met KLM terugvliegt naar Nederland.

Dag 23

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

  • Intercontinentale vluchten, gebaseerd op KLM economy class
  • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Verblijf en verzorging zoals omschreven
  • Autohuur: categorie 1M, inclusief Super Cover verzekering, airconditioning en ongelimiteerde kilometers
  • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

  • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
  • Extra's autohuur zoals: benzine, one way kosten, extra bestuurder, afleverkosten

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Gerelateerde voorbeeldreizen

ZA_MalaMala
Wildrijke reservaten | Spectaculaire landschappen | Culturele interactie
Bekijk voorbeeldreis

Safari Zuid-Afrika en Botswana inclusief panoramaroute

15-daagse rondreis vanaf € 6.200,- per persoon

jeep_safari
Sossusvlei | Kaokoland | Damaraland | Etosha
Bekijk voorbeeldreis
Chada_Katavi
Zeer afwisselende luxe reis naar het hart van Afrika
Bekijk voorbeeldreis

Authentieke safari naar Noord- en West Tanzania

13 daagse rondreis vanaf €9.200,- per persoon

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven