Fanjove Island

Songo Songo Archipel, Tanzania

Robinson Crusoe op een onbewoond eiland

Fanjove is een rustiek en tegelijkertijd stijlvol, kleinschalig resort op het gelijknamige eiland, dat onderdeel uitmaakt van het Songo Songo Archipel in het zuiden van Tanzania. De intieme accommodatie ligt op een onbewoond eiland van 400 meter breed en één kilometer lang spierwitte zandstrand aan een koraalrif van 11 kilometer dat tot aan het strand rijkt. Los van een oude vuurtoren en een paar overblijfselen van een verlaten vissersdorpje vind je hier een vrijwel onaangeraakt eiland met palmbomen, poeder witte stranden en een kristalheldere blauwe zee, helemaal voor jezelf!

Het resort is de enige accommodatie op het eiland en is comfortabel en stijlvol ingericht. De zes rustieke bungalows liggen pal aan het strand en er hangt een ongedwongen sfeer. Er is een heerlijke keuken en er wordt zoveel mogelijk buiten gegeten. Kinderen vanaf zes jaar zijn welkom op het resort.

Meer informatie Meer informatie
Barefoot luxury op Fanjove Island

Barefoot luxury

Meer informatie Meer informatie
Binnenkant van de banda op Fanjove Island Tanzania

Uitzicht

Vanuit iedere banda is er zicht op de oceaan

Meer informatie Meer informatie
Kayakken rond Fanjove Island Tanzania

Kayakken

Ontdek het eiland vanaf het water

Meer informatie Meer informatie
Duiken bij Fanjove Island

Duiken

Bij het prachtige koraalrif

Meer informatie Meer informatie
Snorkelen bij het rif Fanjove Island

Snorkelen

Het rif rijkt tot aan het strand

Meer informatie Meer informatie
Dhow excursie Fanjove Island

Dhow excursies

Meer informatie Meer informatie
STRAND_1

Onbewoond eiland

Een onvergetelijke ervaring

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Verblijfsmogelijkheden van Fanjove Island

Banda's

Fanjove Island beschikt over zes eco-vriendelijke banda's die gebouwd zijn in de vorm van een dhow, een traditionele Arabische zeilboot. Een banda is een hut in Oost-Afrikaanse stijl. Iedere banda heeft een ruim en comfortabel tweepersoonsbed en een ensuite badkamer met een douche. De banda's zijn open aan de voorkant waardoor je vanuit het bed rechtstreeks uitzicht hebt op de oceaan. Er is ook een klein balkon op de eerste verdieping voor een nog beter uitzicht.

Overnachten in een banda Fanjove Island Tanzania
Interieur van een banda op Fanjove Island

Faciliteiten en activiteiten van Fanjove Island , Tanzania

Restaurant

De vers bereide, heerlijke maaltijden worden zoveel mogelijk in de buitenlucht geserveerd. De smakelijke gerechten zijn voornamelijk visgerechten. Daarnaast worden er ook heerlijke gerechten uit verschillende culturen bereid, zoals curry's of een verfrissende salade.

Strand

Vanaf je banda kun je zo de azuurblauwe zee instappen voor een verfrissende duik of om te snorkelen. Als je de omgeving op een andere manier wil verkennen, stap dan in een kajak of op een paddleboard en vaar rondom het paradijselijke eiland.

Activiteiten

Snorkelen vanaf het strand, kajakken, suppen en strandwandelingen zijn activiteiten die bij de prijs zijn inbegrepen. Daarnaast worden er veel activiteiten georganiseerd tegen betaling. Voorbeelden zijn een bootexcursie naar een zandbank, snorkelen vanuit een boot, varen met een dhow-zeilboot bij zonsondergang, een excursie om dolfijnen/walvissen te spotten of duiken rond het prachtige koraalrif.

Duurzaam

De banda's verbruiken stroom die is opgewekt door zonne-energie. Ook zijn de banda's van natuurlijke producten gebouwd zoals hout en palmbladeren, om zo een vriendelijke ecologische voetafdruk achter te laten.

Kindvriendelijk

Vanaf zes jaar zijn kinderen al welkom op Fanjove Island en kunnen ze genieten van het zwemmen in de zee en de mooie omgeving.

Lounge

Na het snorkelen kun je heerlijk ontspannen in de overdekte, gezamenlijke lounge waar je met een goed boek kunt afkoelen.

Accommodaties in de regio

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven