Authentieke safari door Mozambique & Tanzania

20 dagen vanaf € 8.000,- per persoon bij 4 personen

Verkort reisprogramma

Een 20-daagse individuele rondreis met privé chauffeur naar Noord Mozambique en Zuid Tanzania. Je bezoekt huidige hoofdstad Maputo en de voormalige ''hoofdstad'' Ilha de Mozambique. In Quirimba verblijf je in het indrukwekkende binnenland, op Ibo-Island en aan de prachtige kust. Nadat je de grens met Tanzania bent overgestoken bezoek je verschillende historische kustplaatsjes waarna je de reis afsluit met een safari in het diverse Selous wildreservaat. Je verblijft afwisselend in eenvoudige tot comfortabele accommodaties. Kortom, een zeer afwisselende reis waarbij cultuur, natuur, safari en strand uitgebreid aan bod komen.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze voorbeeldreis zo speciaal?

Meer informatie Meer informatie
Discover_Ruaha_on_foot

Bijzondere wandelsafari's

Ontdek de flora en fauna van Tanzania tijdens een wandelsafari in Selous Game Reserve

Meer informatie Meer informatie
N_Medjumbe_-_sunrise_walking_couple

Ultiem genieten

Relax op de prachtige verlaten stranden van Quirimbas

Meer informatie Meer informatie
N_Ibo_Lodge_-_Island_Hoppin_Dhow

Boottochten per dhow

De traditionele manier om de kust van Oost Afrika te verkennen

Meer informatie Meer informatie
N_MB0502_meisjes_Ibo_Island

Ibo Island

Altijd een glimlach

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Maputo

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Maputo.

Dag 2
Z_General_-_Maputo_railway_station

Bijkomen van de vlucht in Maputo

Na aankomst in Maputo word je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en volgt een transfer naar het Serena Polana Hotel, waar je de komende nacht verblijft in een tweepersoonskamer. In dit luxe aan de baai van Maputo gelegen hotel kun je bijkomen van de vlucht, zodat je de volgende dag fris aan een geweldige reis kunt beginnen. Uiteraard kun je ook ter plaatse een dagexcursie boeken of deze bruisende stad te voet verkennen.

Ontbijt
Dag 3+4
N_Coral_Lodge_-_view_of_Ilha_6

Culturele invloeden op Ilha de Mozambique

Na de transfer naar de luchthaven van Maputo vlieg je naar Nampula. Hier ontmoet je jouw privé chauffeur voor de rest van de reis en volgt een transfer naar Ilha de Mozambique, waar je de komende twee nachten in Terrace Quitandas verblijft in een tweepersoonskamer. Op dit kleine eilandje zijn duidelijk de vele culturele invloeden zichtbaar die Mozambique hebben gevormd. Het merendeel van het eiland bestaat uit smalle steegjes tussen hoge gebouwen, mooie kerken, een drukke haven en een levendige markt. Sinds de jaren zestig verbindt een brug het eiland met het vasteland. De eerste dag op dit eiland krijg je meteen een goede indruk van Ilha de Mozambique door een begeleide tour.

Ontbijt
Dag 5+6
N_Vamizi_Private_Villas_-_private_beach

Wandelen tussen granieten rotsformaties in Quirimbas

Je volgende bestemming is het binnenland van het Quirimbas National Park, waar je de komende twee nachten verblijft in een tweepersoonskamer in het eenvoudige Taratibu Bushcamp. Het binnenland bestaat uit een afwisselend landschap van granieten bergen en rotsformaties, savannen en bossen dat zich uitstekend leent voor wandelingen en safaritochten.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 7+8
Ibo Island Lodge | Quirimbas Archipel | dineren op dakterras

Tijdreizen en prachtig dineren op Ibo Island

Vandaag reis je per boot af naar Ibo Island, waar je de komende twee nachten in de comfortabele Ibo Island Lodge verblijft in een tweepersoonskamer. Het bosrijke Ibo Island heeft een rijke historie: in de vijftiende eeuw dreven Arabieren hier handel en in de achttiende eeuw was het een belangrijke Portugese slavenmarkt en handelspost. Vele smalle steegjes, een fort en een prachtige kerk geven je het idee dat je een tijdreis hebt gemaakt.

Helemaal als je in het oude fort zilversmeden op traditionele wijze aan het werk kunt zien. Ibo Island Lodge ligt direct aan het water, zodat je uitkijkt op de voorbijvarende dhows. Behalve de culturele mogelijkheden kunt je ook van de stranden op nabijgelegen eilanden genieten, een tocht maken door de mangroven of op een traditionele dhow varen.

Activiteiten
Ontbijt
Dinner
Dag 9-11
Guludo Beach Lodge, Quirimbas National Park, strand

Puur genieten van je banda op het Quirimbas strand

In de ochtend vertrek je per boot terug naar het vasteland, waar je de komende drie nachten verblijft in de Guludo Beach Lodge. Nadat je de afgelopen dagen het binnenland en en Ibo Island hebt kunnen verkennen, kun je nu drie volle dagen van een prachtig palmenstrand genieten. De Banda's liggen verspreid langs het strand en geven je het gevoel dat je buiten leeft. De maaltijden bij Guludo Beach Lodge zijn een feest, deze worden alle bereid met verse ingrediënten en je kunt genieten van uitstekende vers gevangen visgerechten. Je kunt verschillende boottochten maken, een bezoek brengen aan Rolas Island of wandelingen door de bush maken.

Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 12
Pemba | zonsondergang | Mozambique

Uitzicht op de dhow haven bij de grens naar Tanzania

Vandaag rijd je naar Mocimboa da Praia in het noorden van Mozambique. Hier verblijf je in het eenvoudige guesthouse Chez Natalie in een tweepersoonskamer. Mocimboa de Praia is het plaatsje bij de grensovergang tussen Mozambique en Tanzania. Het verblijf in Chez Natalie is absoluut niet luxe, maar het is comfortabel en er is een goed zicht op de 'dhow' haven van het plaatsje. De gastvrouw zal er alles aan doen om je een prettig verblijf te bezorgen.

Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 13
doorway

Afrika van vervlogen tijden onderweg naar Mikindani

Vandaag steek je de grens over naar Tanzania, waar je de komende nacht verblijft in The Old Boma Hotel. Het is een spannende dag, want je steekt de beroemde Rovuma rivier over. Tot 2001 kon deze river, de natuurlijke grens tussen Mozambique en Tanzania, uitsluitend per mokoro (kano gemaakt van een uitgeholde boomstam) worden overgestoken, maar dit kan nu ook per ferry, hoewel... uitsluitend bij hoogtij. Hier maak je kennis met het echte Afrika van vervlogen tijden.

De ongereptheid van deze regio laat je kennismaken met de authentieke bevolking. Tanzania's vaak vergeten zuidoostelijke hoek is een prachtige regio met open savannes en uitgestrekte stranden. Ondanks de vele attracties is deze regio niet drukbezocht. Mikindani is een klein maar aantrekkelijk stadje met een interessante geschiedenis, een bos van kokosnootbomen en een pittoreske baai. Je verblijft in een honderd jaar oud fort, een nationaal monument, omgebouwd tot een bijzonder hotel met charme en met een prachtig uitzicht op de Indische Oceaan.

Activiteiten
Ontbijt
Dinner
Dag 14+15
kisiwani_ruins

Loop door de ruïnes van Kilwa Kisiwani en Songo Mnara

Kilwa Masoko is de volgende bestemming, waar je de komende twee nachten in het Kilwa Seaview Resort verblijft in een tweepersoonskamer. Het plaatsje Kilwa kan onderverdeeld worden in drie verschillende plaatsjes, Kilwa Masoko, Kilwa Kivinje en Kilwa Kisiwani met Songo Mnara en Sanje Ya Kity. Kilwa Masoko is wat moderner en in de ander twee plaatsjes vind je historische bezienswaardigheden. Het resort is gelegen op een klif met uitzicht op de Kilwa Masoko Baai.

Je kunt verschillende activiteiten ondernemen zoals de grotten of de historische gebouwen bezoeken. Ook is er mogelijkheid om te snorkelen of te duiken, een boottocht per dhow te maken of simpelweg heerlijk uit te rusten op het strand of aan het zwembad. Onder begeleiding van een gids maak je een excursie door Kilwa Kisiwani & Songo Mnara.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 16-18
Selous_olifanten

Een afwisselende safari in het Selous wildreservaat

In de ochtend rijd je naar het Selous Game Reserve waar je de komende drie nachten verblijft in het Selous Wilderness Camp in een tweepersoons tent. Je beleeft het ultieme safari gevoel in Afrikaanse sferen aan de oever van de Rufiji rivier. In de dagen die je hier doorbrengt zal je jezelf geen moment vervelen. Naast de traditionele gamedrives kun je boottochten maken op de rivier, een verkoelende duik nemen in het zwembad of wandelen met een ranger die je alles kan vertellen over de diverse ecosystemen in dit intrigerende gebied.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 19

Dar es Salaam Blank Amsterdam

Vandaag rijd je naar Dar es Salaam waar je de beschikking hebt over een dagkamer in het Mövenpick Hotel. In de avond vlieg je terug naar Amsterdam.

Dag 20

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam

Inbegrepen

  • Intercontinentale en binnenlandse vluchten gebaseerd op economy class
  • Genoemde transfers en excursies
  • Luchthavenbelasting en toeslagen (onder voorbehoud van wijzigingen)
  • Verblijf en verzorging zoals omschreven
  • Engels sprekende chauffeur in een 4x4 voertuig
  • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

  • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
  • Reis- en/of annuleringsverzekering
  • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
  • Visum Tanzania en Mozambique

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan
Naar boven