Groepssafari Kenia en Tanzania met Zanzibar strandverlenging

16 dagen

Verkort reisprogramma van deze voorbeeldreis

Tijdens deze 16-daagse groepssafari maak je op betaalbare wijze kennis met het zuiden van Kenia en het noorden van Tanzania. Na een overnachting in Nairobi ga je op safari in Kenia's meest bekende park, de Masai Mara. Je rijdt door naar Tanzania, waar je aan de oevers van het tropische Lake Victoria verblijft. Hierna bezoek je de uitgestrekte savanne van de Serengeti, geniet je van de diversiteit van de Ngorongoro regio en spot je olifanten in Tarangire. Ter afsluiting verblijf je in een mooie lodge op Zanzibar, waar je een heerlijk verblijf met wuivende palmbomen en een azuurblauwe zee staat te wachten.


Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Nairobi

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Nairobi.

Dag 1
_D0A0955

Bijkomen van de vlucht in Nairobi

Na aankomst op de luchthaven van Nairobi word je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en volgt er een transfer naar hotel The Boma, waar je de komende nacht zult verblijven op basis van logies en ontbijt.

Ontbijt
Dag 2-4
A0000546

​Op safari in het wereldberoemde Masai Mara wildreservaat

Vandaag zul je kennismaken met jouw medereizigers en gids en rijd je naar het wildrijkste reservaat van Kenia, de Masai Mara. Hier zul je de komende twee nachten verblijven in Ashnil Mara Camp. Na aankomst geniet je van een late lunch, waarna je ’s middags je eerste safari maakt. De Masai Mara is wereldberoemd door het adembenemende spektakel van de wildebeestmigratie die hier ieder jaar plaatsvindt. Met zijn glooiende graslanden, steile hellingen en kronkelende rivieren is dit gebied één van de meest beloonde wildreservaten ter wereld. De komende dagen geniet je hier van een overvloed aan wild, een verscheidenheid aan vogels en de ongekende kans om alle leden van de ‘Big Five’ te spotten.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 5+6
Local_canoe's_1

Verblijf aan de oevers van het grootste meer van Afrika

Na het ontbijt steek je de grens over naar Tanzania en rijd je verder naar Lake Victoria, waarbij je onderweg geniet van een heerlijke picknicklunch. De komende twee nachten verblijf je in Speke Bay Lodge, dat aan de oevers van dit tropische meer is gelegen. Deze wit geschilderde lodge, lijkt met zijn traditionele rondavels op een klein dorp van de lokale Sukuma. Het is een ideale locatie om het meer en de omgeving te verkennen.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 7+8
view_over_pool

Ontdek het indrukwekkende savannelandschap van de Serengeti

Vandaag rijd je naar Tanzania’s oudste, grootste en meest bekende nationale park, de Serengeti. Je zult hier de komende twee nachten verblijven in Serengeti Sopa Lodge, dat door hoge ligging tegen een heuvel prachtige uitzichten biedt over de omliggende vlaktes. Tijdens je verblijf kun je mooie gamedrives maken en het zeer gevarieerde wild spotten dat in deze omgeving te vinden is.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 9
view_of_the_crater_over_pool

Prachtige uitzichten bij de Ngorongoro krater

Vandaag reis je verder naar de Ngorongoro Krater, waarbij je onderweg een stop maakt bij de Olduvaikloof, één van de belangrijkste archeologische vindplaatsen ter wereld. De komende nacht zul je verblijven in Ngorongoro Sopa Lodge. De lodge is prachtig gelegen aan de rand van de krater en biedt fantastische uitzichten op de bodem van de krater. De Ngorongoro Conservation Area wordt ook wel het achtste wereldwonder genoemd en niet voor niets. Er komen hier meer dan 25.000 dieren voor en je geniet hier van overweldigende natuur en schitterende uitzichten.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 10
Tarangire

Beleef het onontdekte Afrika in het Tarangire National Park

Na het ontbijt reis je verder naar het Tarangire National Park, dat de thuishaven is van grote groepen olifanten. Je verblijft de komende nacht in Tarangire Sopa lodge, die verscholen ligt tussen oude boabab bomen, die symbool staan voor dit nationale park.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 11-14
AMP_8454

Een ontspannen strandverlenging aan de kust van Zanzibar

Na het ontbijt rijd je in ongeveer 2,5 uur naar Arusha, waar je geniet van een heerlijke lunch in een lokaal restaurant. Hierna volgt er een transfer naar de luchthaven, waarvandaan je naar het idyllische Zanzibar vliegt. Hier zul je de komende vier nachten verblijven in het Ocean Paradise Resort om heerlijk te ontspannen op de tropische stranden. Je geniet hier van een prachtig uitzicht op de Indische oceaan, kristalheldere wateren en je kunt verschillende activiteiten ondernemen.

Ontbijt
Dinner
Dag 15

Zanzibar Blank Amsterdam

Helaas komt er vandaag een einde aan je reis. Er volgt een transfer naar de luchthaven van Zanzibar, waarvandaan je naar Dar es Salaam vliegt. Vervolgens vlieg je met KLM terug naar Amsterdam.

Dag 16

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten, gebaseerd op de economy class
 • Genoemde binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelasting en toeslagen ( onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Genoemde transfers
 • Parkentreegelden ( onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten Kenia & Tanzania

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Wij helpen je graag met je reiswensen. Als je wilt komen we zelfs bij je langs. Op kantoor kan natuurlijk ook.

Maak een afspraak
Naar boven