Safari door minder bekend Tanzania

12 dagen vanaf € 4.800,- per persoon

Bijzondere rondreis Tanzania geheel weg van de massa

Een 12 daagse individuele safari door Tanzania, waarbij je de minder bekende regio in de omgeving van Arusha bezoekt, geheel weg van de massa. Je verblijft in twee verschillende, onaangeraakte delen van het Arusha National Park waar je naast een breed spectrum aan activiteiten de mogelijkheid hebt voor een authentieke culturele interactie met de lokale Maasai. Je verblijft hier in een gemoedelijke duurzame accommodatie aan de voet van Mount Meru en vervolgens in een op een heuvel gelegen tented lodge in een privé concessie in het westen van het park. Vervolgens verblijf je net buiten het plaatsje Moshi in een prachtig gelegen lodge aan de voet van Kilimanjaro, waar je bij mooi weer kunt genieten van een geweldig uitzicht en desgewenst prachtige wandelingen kunt ondernemen.

Als afsluiter kan je heerlijk nagenieten aan de ongerepte noordelijk kust van Tanzania met haar witte zandstranden. Hier geniet je van een ontspannen afsluiting van deze mooie reis.

Reisvoorstel aanvragen?

Hebben wij je geïnspireerd? Dan werken wij, uiteraard geheel vrijblijvend, graag een voorstel uit dat helemaal op jouw wensen is afgestemd.

Vraag reisvoorstel aan

Wat maakt deze individuele rondreis naar Tanzania zo bijzonder?

Crowd avoidance en de landschappelijke diversiteit van Arusha National Park en de omgeving van Kilimanjaro. Deze regio wordt nauwelijks bezocht in vergelijking met de meer bekende noordelijk gelegen reservaten, die uiteraard aan deze reis toegevoegd kan worden. Bovendien biedt deze reis een breed scala aan activiteiten, die naast de gebruikelijke safari's onder andere bestaan uit wandelingen en niet toeristische bezoeken aan lokale Masaai gemeenschappen. De verlenging aan de nauwelijks bezochte noordkust van Tanzania is wederom geheel weg van de massa.

Meer informatie Meer informatie
hatari_lodge_panorama_smaller

Uitzicht op Mount Meru

Meer informatie Meer informatie
Big_stuff

Maak prachtige gamedrives

Bijvoorbeeld vanuit Shu'mata Camp

Meer informatie Meer informatie
FN_Kaliwa_Lodge_web_004

Kilimanjaro

Dat is nog eens een terras met uitzicht!

Meer informatie Meer informatie
FN_Kaliwa_Lodge_web_002

Spectaculaire natuur

Beleef mooie zonsopkomsten en zonsondergangen

Meer informatie Meer informatie
Knipsel

Ontmoet de Masai

Uitgebreid reisprogramma van deze voorbeeldreis

Dag 1

Amsterdam Blank Kilimanjaro

Vandaag vlieg je van Amsterdam naar Kilimanjaro.

Dag 1-3
dsc_8275

Bezoek het Arusha National park en Mount Meru

Na aankomst op de luchthaven word je welkom geheten door onze lokale vertegenwoordiger en volgt er een transfer naar het Arusha National Park. Je verblijft de komende twee nachten in Hatari Lodge op basis van volpension.

De volgende morgen bezoek je de prachtige bossen aan de helling van Mount Meru, waar je een wandeling maakt naar de krater op ongeveer 2600 meter. Hier kun je genieten van een heerlijke picknick lunch met een spectaculair uitzicht.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 3-5
sundowner_hill1

Bewonder de spectaculaire zonsondergangen

Na het ontbijt rij je naar je volgende accommodatie in een prive concessie in het westen van Arusha National Park, waar je voor de lunch zult arriveren in het op een heuvel gelegen Shu'mata Camp. Hier zul je twee nachten verblijven op basis van volpension en bij mooi weer kunnen genieten van spectaculaire zonsondergangen vanwege de verhoogde ligging van de lodge. De komende dagen kun je op zoek gaan naar het wild tijdens mooie gamedrives. Ook staat er een bezoek aan een lokaal Masai dorpje op het programma, waarbij je een goed inzicht krijgt in het dagelijkse leven en de tradities van de Masai.


Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 5-6
kilimanjaro

Beklim (een deel van) Kilimanjaro

Na het ontbijt maak je met een open 4x4 voertuig een prachtige rit naar het plaatsje Moshi, dichtbij de beroemde Kilimanjaro. Je klimt hierbij door verschillende landschappen, van de Masaai steppe door dichtbegroeide wouden naar een hoogte van 3400 meter. Vervolgens ga je te voet verder naar de op 4000 meter hoog gelegen Shira plateau, een van de meest fascinerende locaties op de helling van de Kilimanjaro. Tijdens deze excursie kan je antilopen en apen tegen komen en met een beetje geluk zelfs olifanten spotten! Indien het niet bewolkt is, kun je uiteindelijk genieten van een schitterend uitzicht over de omgeving. Onderweg zal je genieten van een picknicklunch en na afloop zal je gebracht worden naar Kaliwa Lodge, waar je de komende nacht zult verblijven.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 6-11
080_DSF8202_Beach

Ontspannen strandverlenging aan de kust van Tanzania

Deze ochtend kun je een optionele activiteit boeken of gewoon nog even genieten van het uitzicht over de Kilimanjaro. 's Middags volgt er een transfer naar de luchthaven en vlieg je naar de omgeving van Pangani, gelegen aan de noordkust van Tanzania. Hier verblijf je de volgende vijf nachten in de afgelegen The Tides Lodge op basis van volpension. Dit idyllische resort ligt aan een prachtig strand en wordt omgeven door tropische palmbomen; een ideale plek om lekker te ontspannen! Tijdens je verblijf is er een snorkelexcursie inbegrepen naar het prachtige Maziwe Marine Park.

Activiteiten
Ontbijt
Lunch
Dinner
Dag 11

Dar es Salaam Blank Amsterdam

Helaas komt er vandaag een einde aan je reis. Na het ontbijt vlieg je naar de luchthaven van Dar es Salaam, waarvandaan je met de KLM terug naar Amsterdam vliegt.

Dag 12

Amsterdam

Aankomst in Amsterdam.

Inbegrepen

 • Intercontinentale vluchten, gebaseerd op de economy class
 • Genoemde binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelasting en toeslagen ( onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Verblijf en verzorging zoals omschreven
 • Genoemde transfers en excursies
 • Parkentreegelden (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Informatiepakket met reisboek

Niet inbegrepen

 • Calamiteitenfonds (€ 2,50 per boeking)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Fooien en uitgaven van persoonlijke aard
 • Visumkosten Tanzania

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Heb je een vraag? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend orienterend gesprek? Of wil je een reisvoorstel op maat?

Neem contact op

Gerelateerde voorbeeldreizen

Kichwa_Tembo_drinkstop3_(2)
Safari in Tsavo | Amboseli | Masai Mara | Gorilla trekking Bwindi
Bekijk voorbeeldreis

Luxe safari Kenia met gorillatrekking Oeganda

13 dagen vanaf € 9.900,- per persoon

TWC-92
Betaalbare safari door de noordelijke parken
Bekijk voorbeeldreis

Individuele rondreis Noord Tanzania

17 dagen vanaf €4.200,- per persoon

Begeleide wandelsafari's in Hwange
Kaapstad | Wijnregio | safari in Kariega | Oostkust | Victoria Falls
Bekijk voorbeeldreis

Luxe autorondreis Zuid-Afrika en Victoria Falls

15-daagse rondreis vanaf €7.800,- per persoon

Geïnspireerd door ons reisaanbod?

Heb je een vraag? Wil je een afspraak maken voor een vrijblijvend orienterend gesprek? Of wil je een reisvoorstel op maat?

Neem contact op
Naar boven